Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin

Kirjoitettu 18.11.13
Esseen kirjoittaja: Hanne Eskelinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin
Kirjan kirjoittaja: Ollis Leppänen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 3. Yrittäjyys, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemialle tullessani en koskaan ajatellut yrittäjyyttä vaihtoehtona. Tulin Tiimiakatemialle vain ja ainoastaan sen takia, että halusin matkustaa maailman ympäri. Olin lukenut, että Tiimiakatemia on paikka, jossa se on mahdollista, koska koko idea perustuu siihen, että tiimit lähtevät maailmanympärysmatkalle itse keräämillään rahoilla. Tiimiakatemia on kuitenkin muuttanut totaalisesti ajatusmaailmaa ja tällä hetkellä Olliksen kirja, joka pohjautuu oman yrittäjyysvalinnan tekemiseen oli osuva. Reilu vuosi Tiimiakatemiaa jäljellä ja mitä haluan vielä oppia, millaisia projekteja tehdä jam itä kontakteja rakentaa? Päässä pyörii tälllä hetkellä paljon erilaisia kysymyksiä, joista ehkä päällimmäisenä se, että onko minusta yrittäjäksi? Olenko saanut Tiimiakatemialta siihen tarvittavia valmiuksia?

Ollis jakaa yrittäjyyspäätöksen tekemiseen kuuteen steppiin:

1. Into!

2. Pääkonttori kuntoon

3. Oma juttu

4. Asiakastuntuma

5. Loistavaa bisnestä!

6 Valmiina hyppyyn!

 

1. Into!

Tiimiakatemialla kaikki lähtee oikeastaan innosta tekemiseen. Jos ei ole intoa, niin ei kyllä ole asiakasprojektejakaan. Into on myös yrittäjämäistä asennetta, sitä että pystyy näkemään kaikessa mahdollisuuksia ja tarttumaan toimeen vaikkei aina tietäisikään kaikkea. Tiimiakatemialla sanotaan usein, että luota prosessiin ja sitä se varmasti yrittäjyydessäkin on. Into synnyttää yrittäjämäistä asennetta, joka on sitä, että uskaltaa laittaa itsensä likoon 100% ja ymmärtää itse olevansa vastuussa omista teoistaan. Ollis kehottaa lukijaansa miettimään omia lähtökohtiaan, sitä miksi yrittäjyys innostaa, mitä osaamista itsellä on ja mitkä ovat omat tavoitteet. Mietin omaa yrittäjämäistä asennettani. Olen aina saanut kuulla työnantajilta, että nykypäivänä on todella hankalaa löytää nuoria joilla on yrittäjämäinen asenne. Itseltäni ilmeisestikin sellainen on löytynyt jo siitä lähtien kun aloitin töiden tekemisen. Uskon itse, että yrittäjämäinen asenteeni tulee hyvin pitkälle siitä miten minut on kasvatettu, mutta toisaalta kotioloissa en ole koskaan nähnyt sitä mitä yrittäjyys todellisuudessa on. En koskaan kuvitellut tai haaveillut siitä, että olisin jonain päivänä yrittäjä, se oli omassa mielessä ennemminkin pelottavaa ja jotain mitä tulisi välttää. Tiimiakatemia on luonut uskoa yrittäjyyteen ja omaan tekemiseen. Tiimiakatemia on osoittanut sen, että pystyn saavuttamaan ihan mitä itse haluan ja minne itse haluan päästä. Tällä hetkellä omat unelmat ja tavoitteet ovat vain hiukan sumuisia, sillä olen viimeisen kahden vuoden aikana saavuttanut useamman unelmani, joita en koskaan edes uskonut saavuttavani. Näen oman tilanteeni jotenkin ristiriitaisena, minulla on into ja yrittäjämäinen asenne, mutta tunnen olevani tällä hetkellä täysin väärien ihmisten ympäröivänä ja se ympäristö ei tue omaa sisäistä yrittäjyyttäni. On todella haastavaa, kun omat tavoitteet ovat niin erilaiset ja eri tasolla kuin muiden tavoitteet tiimissä. Minua häiritsee myös suunnattomasti se, ettei tiimillä ole mitään yhteisiä tavoitteita. Ollis mainitsee kirjassaan, että yrittäjyys on tapa toteuttaa työelämän unelmiaan. Uskon tähän täysin, koska yrittäjänä kaikki on mahdollista ja on mahdollista toimia täysin omien arvojen mukaisesti. Tiimiakatemia on muuttanut hyvin radikaalisti omia arvojani ja sitä mitä ajattelen yrittäjyydestä ja sen merkityksestä yhteiskunnalle. Tämän viikon Innovate or Die -ideointikisa nosti myös mielenkiinnon sitä kohtaan, etä miten yhteistyötä eri oppilaitosten välillä voitaisiin luoda.

Yrittäjyys on myös omistamista. Emme ole koskaan Innomossa tätä tajunneet. Omistaminen tarkoittaa eri ihmisille eri asioita ja siksi tiimiyrityksessä olisikin tärkeää ymmärtää mitä omistaminen muille tiimin jäsenille tarkoittaa. Ollis painottaa kirjassaan keskustelun tärkeyttä mikäli on yrittäjyyskumppaneita. Keskustelun kautta tulisi määrittää yhteiset toimintatavat, tavoitteet ja käydä läpi jokaisen odotukset toimintaa kohtaan. Me kyllä Innomossa keskustelemme paljon asioista, muttemme ole koskaan sen kummemmin luoneet yhteisiä pelisääntöjä, tavoitteita taikka käyneet yksilöiden odotuksia läpi. Mitä me emme ole yrittäjyydestä ymmärtäneet?

Yrittäjyyspäätös vaikuttaa aina ihmisiin ympärillä. En ole koskaan ennen pysähtynyt miettimään keneen oma valintani vaikuttaa. Suurimpana ainakin tällä hetkellä poikaystävä, kämppikset ja kaveripiiri. Missä menee raja kuinka paljon aikaa on järkevää käyttää yrityksen kehittämiseen, jossa ei tunne voivansa olla oma itsensä? Tuskin kovin paljon. Tiimiakatemialla on onneksi kuitenkin olemassa aina oppimisen näkökulma. Ehkäpä kysymys kuuluukin, kuinka paljon aikaa on järkevää panostaa omaan ammatilliseen oppimiseen ja kuinka paljon vapaa-aikaan ja niihin ihmisiin kenen kanssa on hyvä olla?

Löydä into uudelleen omien unelmien kautta!

 

2. Pääkonttori kuntoon

”Yrittäjän tärkein pääkonttori sjaitsee korvien välissä.”

Ilman perusasoita, jotka ovat kunnossa, on turha ajatella, että olisi mahdollista toimia yrittäjänä. On ensin huolehdittava riittävästä levosta ja liikunnasta sekä  monipuolisesta ravinnosta. Olen itse laittanut tämän syksyn aikana näitä asioita kuntoon ja hyvällä tiellä ollaan. Pikkuhiljaa olen saanut muutettua omia huonoja tottumuksia kohti parempaa. Aamuliikunta on auttanut syömään monipuolisemmin ja unen laatu on huomaatavasti parempi kuin aiemmin. Ollis kirjoittaa kirjassaan että päätös yrittäjyydestä on samalla päätös hyvästä fyysisestä kunnosta. En itse edes osaa enää ajatella, etten liikkuisi juuri yhtään. Liikunnan ja muiden perusasioiden kunnossa oleminen on tuonut huomattavasti lisää energiaa.

Yrittäjän pääoma voidaan jakaa seuraavasti:

– inhimillinen pääoma eli oma osaaminen ja kokemus

– sosiaalinen pääoma eli yhteydet ja verkostot

– psykologinen pääoma eli yrittäjyysasenne

Näistä kolmesta palikasta rakentuu se millainen on yrittäjänä. Itselle on kertynyt tähän mennessä jo melko paljon kokemusta useammalta eri alalta, erilaisista projekteista sekä erilaisista koulutuksista. Itselle on ollut helppoa lähteä rakentamaan myös sosiaalista pääomaa, sillä inhimillinen pääoma on ollut melko vahvana ja uusiin ihmisiin tutustuminen on minulle helppoa ja tykkään siitä. Oma verkostoni onkin kasvanut hurjan paljon Tiimiakatemian aikana. TA Ystävien toiminnanjohtajana toimiminen on vahvistanut omaa verkostoani ja niin tulee vahvistamaan myös Tulimyrsky -projekti. Psykologinen pääoma on mielestäni sellainen johon jokainen pystyy itse vaikuttamaan. Se millaisella asenteella lähtee tekemään ja toimimaan vaikuttaa siihen millaisena nähdään verkostossa. Tämä syksy on osoittanut itselle omien verkostojen vahvuuden, sillä projekteja on ollut helppo saada ja minua on tultu pyytämään mukaan projekteihin.

Pääkonttorin kuntoon laittamiseen liittyvät myös unelmat. Unelmat tuovat uskoa, rohkeutta ja avoimuutta nähdä mahdollisuudet. Unelmien pohjalta on myös helppo luova tavoitteet. Tavoitteiden luominen puolestaan auttaa keskittymään olennaiseen. Tiimiakatemialla käytetty oppimissopimus on ehkä paras työkalu, jonka olen TA:lla oppinut. Oppimissopimukseen kirjoitetuilla tavoitteilla/unelmilla on ollut tapana toteutua, ainakin omalla kohdallani. Olen nyt saavuttanut useita omia unelmia ja unelmat tästä eteenpäin näyttävät hyivn sumuisilta. Mitä nyt, kun pitkäaikaiset unelmat ovat jo toteutuneet? Mitä nyt? miten tästä eteenpäin? Nyt on aika istahtaa alas ja pohtia sitä mihinpäin haluan asettaa ammatilliset unelmani? Mitä haluan saavuttaa Innomon kanssa? Entä mitä sitten MYMin jälkeen?

Olen ollut Tiimiakatemian aikana todella usein hyvinkin stressaantunut. Olen miettinyt miten stressitasoa voisi vähentää. Kirjassa ollut lause pysäytti: ”Jos voit tehdä jotain jo tänään, niin miksi siirtäisit sen huomiselle?”. Olen sortunut tähän, olen siirtänyt jatkuvasti pienien asioiden hoitamista aina seuraavaan päivään. Viime viikolla otin viikon ja päätin, että jos jokin asia tulee mieleeni, niin hoidan sen saman tien pois alta. Viime viikolla tulikin hoidettua paljon ja melko tehokkaastikin sellaisia asioita joiden tekemättömyys on jo pitkään stressannut minua. Tämä auttoi ymmärtämään, että tulee keskittyä vain siihen mihin voi itse vaikuttaa. Tämä puolestaan on lisäänyt tunnetta siitä, että hallitsen sitä mitä olen tekemässä ja että minulla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin.

Keskity saamaan perusasiat (uni, ruoka, liikunta) kuntoon ja muista pitää huolta ihmissuhteista.

 

3. Oma juttu

Tiimiakatemialla sanotaan aina, että vaikkei tiedä mikä on oma juttu, niin kun lähtee vain tekemään niin kyllä se oma juttu sieltä löytyy. Itse olen tehnyt tosi erilaisia juttuja Tiimiakatemian aikana. Oma juttu alkoi hahmottua jo melko varhaisessa vaiheessa, se on ollut välillä täysin hukassa, mutta viime vikon Innovate or Die -tapahtuma antoi jälleen muistutuksen siitä mitä todella haluan tehdä. Olin Innovate or Die -tapahtumassa apuvalmentajana kahdelle tiimille ja huomasin tekeväni sitä mistä tykkään ja missä haluan kehittyä. Haluan kehittyä valmentamisessa sekä valmentavassa johtamisessa. Olen tällä hetkellä mukana projekteissa, joissa pääsen näitä tekemään. VTL:nä toimiminen on ollut yksi antoisimmista projekteista tähän mennessä. Olen oppinut todella paljon. Myös Innovate or Die -tapahtuma opetti todella paljon. Oman jutun pitäisi kohdata myöskin asiakkaan tarve ja ratkaista asiakkaan ongelma. Miten löytää uskallus ja innostus myydä omaa vähäistä osaamista valmentamiseen liittyen, jotta pääsee kehittämään omaa osaamistaan. Kirjassa pyydetään listaamaan kolme ihmistä, jotka voivat auttaa minua pääsemään päämäärääni. Ville Keränen, Matti Hirvanen ja Teemu Nuutinen.

 

4. Asiakastuntuma

Yrittäjänä tarvitsee olla pääkonttori kunnossa. Yritykselle tärkeintä puolestaan ovat asiakkaat, ne ovat yrityksen pääkonttori, sillä ilman asiakkaita ei myöskään yritystoiminta pyöri. Paras tapa kehittää yritystä ja omaa osaamistaan on kirkastaan kuka on asiakas, miksi hän ostaa ja jos ei osta, niin miksi ei? Meidän tulisi aina määrittää kuka on asiakkaamme ja kehittää projekteja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tähän olemme pyrkineet Tulimyrskyn kanssa. Olemme kontaktoineet alumneja ja pyrkineet löytämään sen mitä asiakkaat tapahtumalta hakevat ja miksi he meiltä ostaisivat. Sorrumme Tiimiakatemialla liian usein siihen, ettemme mene asiakkaamme arkeen ja emme ymmärrä miksi hän ostaa meiltä tai ei osta. Osaammeko vastata asiakkaan kysymyksiin ostohetkellä määrittää sitä ostaako asiakas meiltä vai ei. Unohdamme myös usein, että asiakas tuo meille rahat ja meidän tulisinkin luottaa siihen, että asiakkaat ohjaavat meidät oikealle polulle omien ideoidemme sijaan. Tämän vuoksi meidän tulisikin pitää mielessämme, että asiakkaat ovat parhaita opettajia, joita voimme koskaan yritystoiminnassamme saada. Lisäksi loistava bisnes perustuu asiakkaiden ongelmille ja tarpeille. Ketkä ovat asiakkaitani nyt ja kenen haluaisin siellä olevan?

Aiemmassa kohdassa avasin hiukan omaa juttuani, mitä haluaisin oppia lisää, valmentamista. Höpöttely on aina auttanut minua pääsemään unelmiini ja uskon 100%:sti siihen. Seuraavaksi onkin siis aika avata suu ja kertoa mitä haluaa oppia, pitää myös pitää korvat höröää ja silmät auki avautuvia mahdollisuuksia varten. Kun mahdollisuuksia avautuu niin täytyy löytää oma into ja ottaa rohkeasti asiakas opettajaksi.

 

5. Loistavaa bisnestä!

MIten erotumme kilpailijoistamme ja mitä teemme paremmin? Mikä on Innomon liiketoimintamalli? Yrityksen liiketoimintamallin perustan muodostavat asiakkaat, se mitä arvoa ja hyötyä tuotamme asiakkaillemme ja mitä asiakas maksaa ja miten. Innomon kanssa ollaan liikuttu hyvinkin syvissä vesissä siinä, että miten rahaa tehdään ja tehdäänkö sitä ylipäätään. Miten luodaan yritykselle tasaista kassavirta ja varmistetaan, että yritystoiminta on kannattavaa. Vaikeuksien kautta Innomon kiinteät kulut on viety minimiin ja on löydetty projekteja, jotka tuovat tasaista kassaviraa tiimiyrityksellemme. Syvissä vesissä ollaan rämmitty jo pidempään ja se on varmasti opettanut meille kaikille todella paljon taloudesta. Itse opin kesällä ja tämän syksyn aikana todella paljon yrityksen taloudesta, sen hoitamisesta ja siitä mitä asioita kannattaa ottaa huomioon taloudesta viestittäessä. Pari viiikkoa sitten kävimme pinkkutiimin kanssa läpi talouden perusasioita. Kyseisellä hetkellä mietin miksemme ikinä tehneet vastaavaa Innomon kanssa pinkkuvuotenamme. On jotenkin turhauttavaa, että jouduimme käymään perusasiaoita läpi talouskriisin kautta. Kassakriisi on opettanut koko tiimille sen, että mistä rahat yrityksemme tulevat ja miten tasaista kassavirtaa luodaan.

Kirjassa esitetään rahantekokone

1. Ketkä ovat asiakas kohderyhmäsi?

2. Mikä on tarjoamasi ratkaisu?

3. Miten tavoitat asiakkaasi?

4. Miten ylläpidät asiakassuhteita?

5. Mitkä ovat tulonlähteesi?

6. Mitkä ovat tärkeimmät resurssit?

7. Mitkä ovat tärkeimmät tehtäväsi?

8. Mitä kumppaneita ja verkostoja tarvitset?

9. Mikä on kustannusrakenne?

Olisiko Innomon syytä miettiä omaa bisnestään rahantekokoneen kautta.

 

6. Valmiina hyppyyn!

Olenko valmis hyppyyn kohti yrittäjyyttä? Tätä olisi ollut syytä miettiä reilu pari vuotta sitten, kun aloitin Tiimiakatemian. Tiimiakatemia loi ensin uskon ja halun yrittäjäksi, mutta nyt usko ja halu on alkanut haurastua. Olenko valmis yrittäjäksi? Tai löydänkö edes itsestäni sitä intoa, halua ja energiaa? Tiimiakatemia on osoittanut minulle, että paikka tiimiyrittäjänä ansaitaan tekojen kautta. Yrittäjyys vaatii nöyrää rohkeutta jota opimme Tiimiakatemiallakin. Uskon sen kantavan pitkälle, mutta näkyykö tämä omassa työskentelyssä? Tiimiyritys pitää sisällään hyvinkin erilaisia yksilöitä, kuinka tiimi oppii käyttämään yksilöiden vahvuuksia hyödykseen ja ymmärtämään missä portaalla kukakin yksilö menee?

Kootusti kirjan tärkeimmät kopit:

* Kuuntele asiakkaita

* Kokeile

* Keskustele

* Seuraa

* Hahmota ympäristö

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!