Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Littet Bättre, palaute, mikä ihana asia

Kirjoitettu 18.05.14
Esseen kirjoittaja: Paula Äijänen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Poppamies
Kirjan kirjoittaja: Esa Saarinen, Curt Lindström, Antero Raevuori, Marjaana Virta
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen, 4. Johtaminen, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Aina voi tehdä jotain paremmin, Littet Bättre. Ei pidä tyytyä siihen mitä jo osaa, ja ajatella, että olen täydellinen osaan kaiken.. Ajattelen, että olen ammattilainen esimerkiksi ruuanlaittossa, olen sitä joskus opiskellut, ja siinä ammattilainen. Ei minun enää tarvitse mitään lukea, tutustua uusiin trendeihin, olenhan jo ammattilainen. Menikö jotain pieleen? Kaikki on mennyt minusta ohi. Uudet trendit, minun ammattiataitoni on vanhanaikaista, olen tippunut kärryiltä. Olisiko kannattanut olla koko ajan ajanhermoilla? Lukea lehtiä? NOooo eiii.. Aina, ainakin hiukan paremmin. Jotain osa-aluetta voi aina kehittää ja siihen pitää kannustaa. Ei saa jäädä laakereille lepäilemään, silloin juna on jo mennyt. Olet jo myöhässä.

Kehittymiseen tulee kannustaa, johtaa, olla esimerkkinä. Minä kouluttaudun, näytän muille mallia, että kehitän itseäni, teen asioita paremmin ja paremmin. Jos vielä saa tuloksia aikaan tekemällään työllä, kouluttautumisella, harjoituksilla, kaikella, tajuavat muutkin, että kannattaa kehittyä. Jos ajatuskin pysähtyy siihen, että olen Valmis, niin toimintakin pysähtyy, osittain vahingossa. Jos ajattelen, että minun tulee auttaa ja kehittää muitakin kuin minua, teen sitä.

Kehitys on haastavaa, jollei kukaan puhu suoraan mikä mättää. Puhutaan seläntakana, tai johtoryhmissä, että Paula ei tee töitään kunnolla, jättää hommat puolitiehen. En välttämättä sitä itse huomaa, tai sitten teen sen tahallani, mutta kuitenkin asia on hyvä ottaa puheeksi heti kun se huomataa, eikä sitten kun siitä syntyy isompi asia. Palautetta on usein vaikea antaa ja vaikea ottaa vastaan. Sitä on Tiimiakatemian ympäristössä hyvä harjoitella, palautteen vastaan ottamista ja sen antamista. Mikään ei vie  niin paljon eteenpäin kuin palaute ja epäonnistumiset, silloin joutuu oikeiasti miettimään omaa tekemistään. Joitain asioita ei edes ajattele tehdessään, huomaa vasta jälkeenpäin, että on mennyt perseelleen.

Minulla on kova halu auttaa kaikkia, se tulee kunnolla selkäytimistä, enkä oikein osaa sanoa ei. Jossain vaiheessa huomaa, että on yrittänyt auttaa ja kaikki on mennyt päinvastoin, eli minusta on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Omaa järkeä tulisi kyllä käyttää enemmän, ajatelle ehkä hiukan pidemmälle ja hoitaa se oma tontti, eikä sählätä joka paikassa. Se vaan on niin kivaa, olla joka paikassa sähläämässä. Kuitenkaan se ei vie mitään eteenpäin, päinvastoin, jossain määrin taaksepäin. Tässä on kyllä mietittävä missä menee auttamisen raja, ja mikä kuuluu  minun hommiini ja mikä kuuluu muille. Pelkään vain, että lopetan oman tekemiseni, eli sen mitä osaan, höpinän, iloisen tekemisen, kun alan pelätä, että teen taas jotain väärin ja munaan oikein kunnolla. Tätä täytyy tarkastella ja arvioida omaa tekemistä oikein urakalla, missä menee se the kultainen keskitie. Se olisi nyt löydettävä sillein, että voin höpötellä, mutta kuitenkin ne mölyt olisi osattava pitää siellä mahassa. Auttaa oikein, ei väärin, ymmärtää se oma paikka.. Haastavaa..

Mutta kuitenkin mukavaa, koska kotona televisiota katsellessani, ilman palautetta, ilman työntekoa en olisi joutunut tälläisiä pohtimaan, en koulupenkillä vaan käytännössä. Usein pelkään palautetta, se iskee aina päin naamaa, jostain puskan takaa odottamatta ja äkkiarvaamatta. Siihen ei oikein voi valmistautua, eikä odottaa. Se osaa aina yllättää ja järkyttää ja pistää miettimään tekemistä. Miten kehittyisin jos kukaan ei sanoisi mitään kehitettävää? Näen joitain virheitä mitä teen, ne on semmosia pieniä, vaikka että unohdin ostaa hiivaa kun en kirjoittanut sitä ostoslistaan. Ensikerralla muistan ostaa hiivan, pikku juttuja, ei kauheasti muuta arkipäiväistä tekemistä. Menen varmaan näissä asioissa liian syvälle, en tiiä. Se miten näen asiat on erilainen kuin asiakas sen esimerkiksi näkee sen. Asiakas on kuitenkin oikeassa, ja äänestää jaloillaan.

Johtaessanni haluaisin kyllä kiinnittää enemmän huomiota yksilöihin, heidän tekemiseensä. Jos minä saan pohdintaa aikaan yhdestä palautteesta niin paljon, niin kuinka paljon minulla on mahdollisuus kehittää muita. Auttaa tiimiläisiä eteenpäin, kaikki eivät ehkä koe sitä apuna, mutta näin minä näen sen. Jotkut asiat on hyvä sanoa ääneen, puhua rohkeasti. Kertoa niistä vaikeimmistakin asioista, avoimmessa ja positiivisessa ilmapiirissä. Ei niin, että joku haukutaan koko joukon voimin lyttyyn, vaan vaikka kaksinkeskeisesti keskustellen. Niin, että kumpikin osapuoli luottaa toiseen, ja voi antaa molemmin puolista palautetta. Olisipa ihanaa, luottamus, avoin ilmapiiri ja palautetta. Kuinka huippuja me oltas? Sit vielä ammattitaidon kehittämistä.. Mahtavaa. Tässä nyt luodaan sellaista ilmapiiriä, mutta se on kyllä yllättävän haastavaa. Ei voi vaan sanoo, että haluan avointa palautetta tekemisistäni, harva sitä rohkenee antamaan kun sitä kysytään. Tai harva sitä kysyessään edes oikeasti haluaa kuulla.

Palautteen annossa, on tärkeä huomioida kenelle antaa palautetta ja miten. Olemme erilaisia ja se tulee huomioida joka tilanteessa. Teemme työtä erilailla, koemme kaiken erilailla. Asiat ymmäretään erilailla ja koetaan. Aikaisemat kokemukset, opit, elämän kokemukset vaikuttavat palautteen saamiseen. Minä ymmärrän erilailla kun minulle kerrotaan jotain, otan itseeni, joku toinen ei taas ole moksiskaan. Olemme kaikki omanlaisiamme, erilaisia, ja se on hyvä asia. Minä märehdin, mietin ja pohdin palautteita. Joskus takerrun liiankin pitkäksi aikaa asioihin, jotka eivät ole niin tärkeitä. Joitain asioita onkin hyvä välillä pohtia, eikä mennä vaan laput silmillä eteenpäin.

On jotenkin hieno huomata miten erilaisia me kaikki ollaan. Miten toimimme erilaisissa tilanteissa erilailla, toinen tulee valmiiseen pöytään, tekee ensin omat työt ja sitten auttaa sitten muita, kun taas toiset auttavat muita ja sitten ottavat itse. Sellaisia asioita ei huomaa, ellei tee kaikkien kanssa töitä tai istu asuntoautossa montaa päivää. Erilaisia asioita täytyy tehdä, että oppii tuntemaan toiset ja oppii tuntemaan itsensä paremmin. Erilaisuus on voimaa, ja kaikkia tulisi kannustaa ja kehua tekemisistä. Ei keskittyä niihin negatiiviisiin juttuihin, vaan löytää ne vahvuudet ja parantaa niitä ja kannustaa kehittämään niitä. Tietenkin niitä huonojakin asioita tulisi hiukan parantaa, tai ainakin tiedostaa, että tekee niin tai näin. Kaikke ei välttämättä kuitenkaan itsekään tiedä tekevänsä, vaikka luulee kuinka hyvin tuntevan itsensä.

Juu-u. Palaute, ajatukset, moni asia tulee puskan takaa, yllätyksenä, äkkiarvaamatta. Kaikkeen ei vaan voi varautua vaikka kuinka haluaisi, mutta monia asioita voi opetella. Kun tarpeeksi kokeilee, epäonnistuu ja saa palautetta, niin ehkä niitä yllätyksiä ei enää tule niin paljoo, ehkä. Kun tarpeeksi monta tapahtumaa järjestää, niin kyllä siinä alkaa ottaa huomioon erilaisia asioita, tietenkin aina jotain unohtuu, mutta ei niin paljon kuin ensimmäisellä kerralla.  Samalla sitä ottaa aina erilailla asioita huomioon. Ajatukset tekeminen keskittyy johonkin muuhun. KesäKeittiössä aluksi keskityin ruokaan, nyt olen siirtänyt ajatukseni asiakkaisiin, niihin keneltä tulee raha ja niihin keneltä tulee palaute ja ketä varten sitä hommaa tehdään. Main point!

Ja Littet Bättre, ja kaikkea hiukan patemmin, noh ei ehkä ihan kaikkea. Kuitenkin niin että keskittyy ja kun luulee tekevänsä jotain jo täydellisesti, kysäisee vaikka asiakkaalta, tiimiläiseltä tai ihan keneltä vaan hiukan palautetta niin eiköhän sieltä löydy jotain kehitettävää. Ja aina, ihan aina voi parantaa suoritustaan, tehdä tehokkaammin, ajatella, hymyillä, ihan mitä vaan. Kyllä sieltä jotain aina löytyy, ja sillä kyllä pitäisi päästä pitkälle. Innostaen ja esimerkillä eteenpäin! Kyllähän tässä kehittyy ja löytää tai tunnistaa itsesestään erilaisia piirteitä. Niitä nyt kehittämään..

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!