Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Loistavan tiimin ainekset

Kirjoitettu 29.01.16
Esseen kirjoittaja: Matleena Laaksonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: 17 Indispensible Laws of Teamwork
Kirjan kirjoittaja: John Maxwell
Kategoriat: 1.4. Uusia tuulia oppimiseen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kaikki ihmisten suurimmat aikaansaannokset ovat aina tapahtuneet tiimityön avulla, harva yksilö on ikinä pystynyt saavuttamaan mitään suurempaa ilman minkäänlaista apua muilta. Ihmiset ovat syntyneet jollain tapaa ”laumaeläimiksi”, toisiinsa turvautuviksi sekä riippuvaisiksi muista ihmisistä. On siis ihmisille hyvin luonnollista perustaa perhe, pyrkiä kuulumaan erilaisiin yhteisöihin sekä luonnollisesti myös työskennellä tiimeissä.

Tiimiakatemialla tiimeissä työskentely on kaiken ydin ja perusta oppimiselle ja olenkin hyvin jo tässä vaiheessa opinpolkuani pystynyt sisäistämään sen, että tiimityöllä ja yhteen hiileen puhaltamisella on mahdollisuus saavuttaa melkeinpä mitä vaan. Tiimiakatemialla aloittaessa meistä kuitenkin luodaan valmiit tiimit persoonallisuustestien avulla eikä kemiaa tai yhteistyökykyä tiimin jäsenten kesken testata mitenkään etukäteen. Onkin täysin olettamuksien varassa, että tiimityö lähtee rullaamaan, mutta harvinaisen usein nämä olettamukset kyllä toteutuukin. Tiimejä akatemialla kyllä riittää, mutta kysymys kuuluukin, että mikä erottaa tiimit ja loistavat tiimit toisistaan?

 

Tähän vastaa John Maxwell kirjassaan 17 Indispensible Laws of Teamwork. Maxwell ottaa kirjassaan tarkalleen ottaen 17 asiaa huomioon, jotka muodostavat hyvän tiimin. Heti ensimmäinen niistä, eli merkityksen laki, on niitä oleellisimpia ja tärkeitä pilareita lähdettäessä rakentamaan hyvää tiimiä. Merkityksen laki tarkoitta sitä, että kaikki tiimiläiset todella sisäistävät ja ymmärtävät tiimipelaamisen tärkeyden ja ennen kaikkea haluavat tulla paremmiksi tiimipelaajiksi ja jatkuvasti kehittää itseään tiimiläisenä. Kaikki lähteekin yhteistyöstä ja tiimin hyvästä ryhmä kemiasta. Yksi keskeinen asia, joka erottaa ryhmän ja tiimin toisistaan on, ettei tiimissä harrasteta yksilöpelaamista. Hyvässä tiimissä on sisäistetty se tosiasia, että kukaan henkilö ei ole koko tiimi, tarvitset muita ja he tarvitsevat sinua, hyvässä tiimissä pätee siis vastavuoroisuuden laki.

Loistavaa tiimiä tavoiteltaessa tiimin jäsenet asettavat tiimin heidän itsensä edelle ja niin sanotusti uhrautuvat yhteisen hyvän edestä. Yhteinen tavoite ja isomman kuvan hahmottaminen onkin tässä asiassa erittäin tärkeää. Ilman sitä tiimin jäsenet eivät tiedä minkä eteen tehdään työtä ja minkä eteen ollaan myös itse välillä ”uhrautumaan”. Muuten kaikki toiminta saattaa olla vain päätöntä jubailua, joka ei johda loistavan tiimin kehittymiseen. Hyviä tiimejä luonnollisesti täytyy johtaa hyvät johtajat, jotka ovat tavoitekeskeisiä ja ennen kaikkea seuraavat tuloksia. Tämän ihmisläheisen johtamisen tulee kuitenkin tapahtua teemalla ”Goal is more important than the role”, joka avattuna tarkoittaa sitä, että loistavissa tiimeissä hierarkian taso on matala ja johtamisessa keskitytään tavoitteen saavuttamiseen eikä pelkkään roolien mukaiseen toimintaan.

Jatkumona roolituksesta päästäänkin siihen, ettei oikeat pelaajat, valmentajat sekä tavoitteet tee vielä huippujoukkuetta ja varmista kultapokaalin pokaamista. Pelaajille tarvitsee asettaa oikeat pelipaikat, jossa he osaavat antaa parhaan mahdollisen panostuksen tiimille, näin tiimi pystyy saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tämä pätee meillä tietenkin siinä, että teamleader, asiakkuuspäällikkö, talouspäällikkö sekä viestintäpäällikkö roolit jaetaan oikein niille ihmisille, joilla eniten löytyy halua sekä taitoa rooliinsa. Miten tällainen yhteispeli sitten saadaan toimimaan? Kaiken avain on kommunikaatio. Kommunikaation tulisi olla suoraa ja avointa, mutta toisia kunnioittavaa. Kommunikoinnin ja kaikkien ajan tasalla pitämisen pitäisi hyvässä tiimissä olla nopeaa sekä läpinäkyvää.

Kaiken tämän perusteella on helppo ymmärtää, että hyvän tiimin rakentamiseen ja sen muodostumiseen todella menee aikaa. Loistavaa tiimiä ei luoda yhdessä yössä eikä tiimi lähde kehittymään mihinkään ilman visiota ja tavoitteita vaan pysyy ryhmänä yksilöitä.

 

Missä vaiheessa me sitten olemme Osuuskunta Driimin kanssa? Meillä alkaa pikku hiljaa oma visio ja arvot kehittyä oman toiminnan kautta, mutta paljon on vielä tehtävää edessä. Yhteisen tavoitteen löytäminen niinkin erilaisille ihmisille kuin me olemme keskenään, on ollut välillä vaikeaa, sillä ihmiset eivät välttämättä ole niin halukkaita tekemään kompromisseja omissa tavoitteissaan. Kaikilla on omat mielenkiintonsa ja unelmansa eivätkä ne välttämättä kaikilla Driimissä kohtaa laisinkaan. Vaikka olemmehan me jollain tapaa jo me, olemme muotoutuneet koko ajan tiiviimmäksi porukaksi, jossa ei enää niin pelätä mitä sanoo, luotto tiimiin on siis kasvanut. Luulenpa, että meillä kaikilla on jo esimerkiksi huonommassa raha tai asiakastilanteesta sellainen fiilis, että kyllä me tästä selvitään ja joku keino keksitään. Tiimi tuo siis myös turvaa omaan arkeen, sillä ikinä ei ongelmien kanssa tarvitse painia yksin.

Kansainvälisyys on noussut yhdeksi keskeiseksi arvoksemme, jota me kaikki haluamme toteuttaa ja pidämme kovassa arvossa. Myös tavoite tehdä jotain omaa ja luoda sitä omaa tulevaisuutta ja uraa tässä ja nyt on kaikilla vahvana mielessä. Meillä Driimissä on kunnianhimo tekemisessä, mutta kuitenkin samalla tietynlainen nöyryys on haluttu säilyttää. Tiedämme ettei parhaan tarvitse jatkuvasti hokea olevansa paras vaan muut näkevät sen päältä päin. Meillä jaettiin nyt toisena vuonna osuuskunnan roolitukset omien mielenkiintojen sekä vahvuuksien mukaan ja ainakin omasta mielestäni homma on toiminut paremmin kuin viime vuonna. Kaikilla jorylaisilla on halu oppia oman roolinsa kautta sekä antaa selkeä panos Driimille kehittäen tiimimme toimintaa oikeasti nextille levelille. Suurempaa sitoutumista on siis toisena vuonna havaittavissa, sillä varmasti vasta nyt moni on tajunnut sen, että meillä oppiminen tapahtuu tiimiyrityksen kautta ja siksi sen kehittämiseen tulee panostaa. Sitoutuminen sekä uhrautuminen muiden edestä on välillä välttämätöntä. Uhrautumisella tässä tarkoitetaan esimerkiksi kotakahvilaa, jonne kaikkien tulee mennä töihin vaikka se ei olisi oman mielenkiinnon tai henkilökohtaisten tavoitteiden mukaista. Kotakahvila on tiimimme yhteinen investointi, joihin kaikkien tulee antaa oma panoksensa ja niinhän kaikki tällä hetkellä tekevätkin, joten tiimi asetetaan itsensä edelle.

Olemme kehittyneet Driimin kanssa huikeasti jo tänä aikana eteenpäin, mutta vielä ei voi sanoa puhtain mielin olevansa loistavassa tiimissä. Meillä on vielä paljon opittavaa ja kehitettävää omassa toiminnassa ja johtamisessa sekä tavoitteisiin pääsemisessä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että me emme ole enää ryhmä yksilöitä, jotka tulivat opiskelemaan Tiimiakatemialle ja sattuivat päätymään samaan osuuskuntaan, vaan jotain enemmän. Pyrimme jatkuvasti löytämään balanssia omien tavoitteiden saavuttamisella sekä tiimin edun ja tavoitteiden rinnalla. Uskon kyllä tuon jatkuvan ponnistelun ja kehittämisen vielä tuottavan hedelmää ja varmasti mymmillä voi hyvillä mielin hymyillä, kun tietää yrittäneensä parhaansa ja päässeensä huikealla matkalle ympäri maailman yhdessä Driimi tiimin kanssa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!