Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Lokki Joonatan

Kirjoitettu 20.11.13
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 1
Kirja: Lokki Joonatan
Kirjan kirjoittaja: Richard Bach
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjassa Lokki Joonatan käsitellään todella vahvasti aiheita erilaisuus ja uskalla olla oma itsesi. Miten voit toteuttaa omia unelmiasi, jos vain kuljet siinä samassa suuressa massassa muiden kanssa? Tietenkin jos koet olevasi juuri sellainen kuin tämä suuri massa on, niin antaa mennä vain samaa taivalta koko elämän.

Oman reitin jota kulkee, jokainen valitsee itse. Näin teki myös eräs lokki nimeltään Joonatan. Se oli todella kiinnostunut lentämisestä, vaikka muut lokit olivatkin enemmän ruuan perään. Joonatan halusi oppia lentämään kunnolla ja se harjoitteli todella ahkerasti joka päivä. Muut lokit paheksui tätä, koska normaalin lokin piti hankkia ruokaa pääsääntöisesti. Joonatan harjoitteli muiden jurputuksesta huolimatta ahkerasti lentämistä ja eräänä päivänä se huomasi olevansa siinä hyvä.

Ahkera harjoittelu ja uusien asioiden tekeminen auttavat oppimaan. Erityisesti siinä vaiheessa oppii parhaiten, kun menee omalle epämukavuus alueelle. Aina ensimmäinen kerta voi tuntua kauhealta ja jännittävältä. Todennäköisesti siinä myös epäonnistuukin. Mutta sehän ei haittaa, kuten Tiimiakatemialla on opittu. Täällä myös ”kannustetaan” tekemään virheitä.

Itse ainakin olen huomannut, että on joitakin asioita mitä itse tekisi erilailla, jos vain ajattelisi omalla päällään, eikä tekisi niin kuin suurin osa tekee. Täällä Tiimiaktemialla olen huomannut, kuinka meidän tiimissä ainakin hyväksytään erilaisuus. Ihmiset voivat olla sellaisia kun he ovat, eikä kenenkään tarvitse esittää mitään muuta. Erilaisuus on rikkaus. Kun ihmiset ovat omia itseään heistä tulee esiin paljon sellaisia piirteitä ja taitoja, joista voi olla hyötyä tulevaisuudessa tulevissa projekteissa.

Mitä tästä opin? Ei hirveästi tullut uutta asiaa, mutta ainakin se painottui todella voimakkaasti, että uskalla olla oma itsesi! Jokaisella on oma juttunsa jota haluaa tehdä. Kulje rohkeasti kohti unelmiasi!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!