Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Lokki Joonatan

Kirjoitettu 09.03.15
Esseen kirjoittaja: Eetu Lindfors
Kirjapisteet: 1
Kirja: Lokki Joonatan
Kirjan kirjoittaja: Richard Bach
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Richard Bachin kirjoittama pieni ja varsin nopealukuinen teos on tarina pienestä, suloisesta ja  varsin piskuruisesta lokista nimeltä Joonatan. Lokki Joonatan ei ole aivan mikä tahansa taivaalla liihottava, ruokaa etsivä rääkyvä ja rasittava lokki. Joonatan on lokki joka halusi oppia lentämään nopeammin ja paremmin, kuin kukaan muu lokki häntä aikaisemmin. Joonatan on siitä rohkea lokki, että hän jaksoi uskoa omiin unelmiinsa ja itseensä lukuisista epäonnistumisista huolimatta. Joonatan harjoitteli, harjoitteli ja harjoitteli omassa rauhassaan välittämättä siitä, että joutui olemaan yksin. Joonatania häiritsi kuitenkin se, että muut eivät ymmärtäneet lentämisen vapautta. Joonatan ymmärsi, että ikävystyminen, pelko ja suuttumus olivat syitä, joiden vuoksi lokin elämä on lyhyt. Sen takia hänen elämästä tuli todella pitkä ja upea, koska nämä seikat eivät häntä koskettaneet.

 

Lokki Joonatanin tarina kertoo siitä, kuinka itseensä uskominen antaa elämälle arvoa. Joonatan otti riskejä ja kulki omia polkujaan.Hän ei mennyt muiden virran mukana, vaan piti oman päänsä vastoinkäymisistä huolimatta. Kirja kertoo siitä, kuinka itseensä uskomalla voi saavuttaa mitä tahansa.

”Minä en välitä, vaikka olisinkin pelkkää luuta ja höyhentä. Tahdon vain saada selville, mitä minä voin tehdä ilmassa ja mitä en. Siinä kaikki. Tahdon tietää, äiti.”

 

Olen itse kulkenut lähes koko elämäni tietyllä tavalla omia polkujani. En ole pahemmin ikinä välittänyt siitä, mitä muut tekevät ja uskonut aina omiin tavoitteisiin ja unelmiin. Nämä unelmat ajoivat minut lopulta monen mutkan ja sattuman kautta Jyväskylään ja nyt olen löytänyt uudet, entistä paremmat unelmat ja ennnen kaikkea tarkemmat tavoitteet, joiden avulla uskon saavuttavani sen oman unelman. Mietin ja pohdin todella pitkään omia unelmia ja sitä mitä haluaisin oikein tehdä akatemian jälkeen. Löysin lopulta vastauksen huomattavasti lähempänä, kuin uskoinkaan. Löysin omat unelmat ja tarkemmat tavoitteet omien henkilökohtaisten arvojen kautta. Kun ihminen tiedostaa omat arvonsa, antavat ne vankat kehykset ja selvät suuntaviivat siitä, miten hän haluaa elää. Arvot pitävät oikealla tiellä. Ne kertovat mitä pitäisi tehdä ja mitä ei. Kun ihminen on määritellyt omat arvonsa, voi hän esittää itselleen kysymyksen onko se, mitä aion nyt tehdä sopusoinnussa arvojeni kanssa? Jos vastaus on myöntävä teet sen. Jos vastaus on kieltävä, et tee. Todella yksinkertaista, mutta silti usein tämän seikan unohtaa jokapäiväisessä arjessa, ja samalla ihmettelee miksi ihmeessä tämäkin työ tuntuu työläältä ja raskaalta suorittaa.

 

Mietimme omia henkilökohtaisia arvoja usein liian vähän ja harvoin. Tai ainakin itse omasta mielestäni en aiemmin ajattellut ja toiminut lopulta niiden mukaan. Meillä ei ole aikaa pohtia omia arvojamme ja toiveitamme niin perinpohjaisesti, että alkaisimme elää lopulta niiden mukaisesti. Lokki Joonatan uskoi itseensä ja eli omien arvojensa mukaan muista välittämättä. Myös itse aion niin tehdä ja liihottaa vapaana ja onnellisena myös Tiimiakatemian jälkeen.


Kovalla työllä ja itseensä uskomalla voi saavuttaa elämässään mitä vain.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!