Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Lokki Joonatan

Kirjoitettu 14.12.17
Esseen kirjoittaja: Samuel Pöyhönen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Lokki Joonatan
Kirjan kirjoittaja: Richard Bach
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lokki Joonatan

 

Tämä kirja kertoo hauskasti sen miksi oppilaat hakeutuvat Piippukadun lämpöön.

 

Lokki Joonatan oli erilainen lokki. Lokki Joonatan tykkäsi lentää. Lokki Joonatan halusi oppia lentämään kaikista korkeimmalle ja nopeiten. Hän kiermurteli ja kaarteli taivain halki aamusta iltaan. Häntä ei kiinnostanut homeisten leipien metsästäminen kuin muita lokkiyhteisössä olevia. Hänen vanhempansa sanoivat, että ”olet vain luuta ja nahkaa. Menisit muiden lokkien kanssa saalistamaan ruokaa”. Ja niinhän Lokki Joonatan teki olettaen, että ruuan saalistaminen kuuluisi lokkien perusluonteeseen.

Muutaman päivän Lokki Joonatan sinnitteli muiden lokkien parissa metsästäen ruokaa. Hän kyllästyi tähän ja lähti taas harjoittelemaan lentämistä.

 

Lokki Joonatan oli niin innostunut lentämisestä ettei näläntunne haitannut. Hän harjoitteli kokoajan kovemmin ja kovemmin lentämistä. Joonatan lensi tuhansiin metriin ja sieltä syöksyllä alas kaartaen ja mutkittelen. Joonatania ei haitanneet lukuiset epäonnistumiset vaan hänellä on palava halu opetella mutkien tekoa suuressa nopeudessa.

 

Tästä lentämisestä innostuneena Lokki Joonatan halusi jakaa uuden tietonsa lokki-yhteisöön. Lokkiyhteisö kauhistui tästä omaperäisyyden tavoittelemisesta ja rankaisi Lokki Joonatania tästä hirmuisesta teosta. Lokki Joonatan erotettiin yhteisöstä ja hän jäi yksin puille partaille. Lokki Joonatan ei tästä herkistynyt vaan lähti jatkamaan sitä mistä olikin intohimoisesti tykännyt eli lentämisestä.  Lokki Joonatan lenteli, kaarteli ja teki uusia nopeusennätyksiä. Hän myös löysi uusia alueita ja paikkoja, jossa oli lukuisia mahdollisuuksia saada ruokaa. Joten hänelle ei nälkä tullut.

 

Lokki Joonatan aikansa kehittyneenä lentäjä, hän löysi muitakin lokkeja, jotka olivat samanlaisia kuin hän. Lokki Joonatan löysi paikan, jossa oli yhteisö, joka arvosti erilaisuutta ja vapaudesta nauttimisesta. Lokki Joonatan oli ällikällä lyöty, hän ei ymmärtänyt, että mikä tämä paikka on ja miten tämä on mahdollista. Lokki Joonatan löysi pian vanhemman lokin, jolla oli valtavasti uusia lentotaitoja, mitä Joonatan ei ollut. Siitähän se Lokki Joonatan innostui ja alkoi opettelemaan vanhemman lokin kanssa puuttuvia taitoja.

 

Lokki Joonatan kehittyi valtavasti kuukaudessa uusien taitojen avulla. Yht’äkkiä vanhempi lokki poistui paikalta ja sanoi Lokki Joonatanille, että ”kyllä sinä pärjäät, opeta muitakin!”. Niinpä Lokki Joonatan sai uusia innokkaita oppilaita, joita hän rupesi valmentamaan. Lokki Joonatanista tuli uusi valmentaja nuorille oppilaille ja hän sai koko ajan lisää oppilaita.

 

Tässä näemme, miten erilaisuus on voimavara, mitä pitää haalia, vaikka muut eivät sitä ymmärtäisi. Tiimiakatemia on paikka, jonne saa tulla kuka vain, kenellä on jokin erilainen unelma. Täällä saat olla juuri sellainen kuin haluat olla. Tiimiakatemiassa sinua ohjaa valmentaja. Valmentaja ei opeta sinua vaan antaa sinulle suuntia. Voit toteuttaa ihan mitä vain akatemiassa, mikä sinua kiinnostaa ja mitä haluat oppia.

 

Oppiminen tapahtuu ilman paineita ja omasta halusta. Pääset heti oppimaasi viedä käytäntöön ja tehdä niistä rajattomia mahdollisuuksia mitä muut eivät ole pakosti tehneet. Tiimiakatemiassa opitaan ja nautitaan työnteosta. Luodaan itsellemme uraa, yritystä ja elämyksiä, jotka kartoittavat vain enemmän omaa tietoisuutta elämästä.

 

 

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!