Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Lokki Joonatan

Kirjoitettu 30.01.17
Esseen kirjoittaja: Tanja Jämsä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Lokki Joonatan
Kirjan kirjoittaja: Richard Bach
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.5. Oppimisen klassikot, 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lokki Joonatan

Lainasin tämän kirjan ihan sattumalta. Tiesin ainoastaan sen kertovan erilaisuudesta ja se riitti minulle. En yhtään olisi osannut arvata, että kertojan roolissa on oikeasti lokki. Tarina nappasi kuitenkin heti ensimmäisillä sivuillaan mukaansa ja luinkin kirja siltä istumalta.

Nyt kirjan lukeneena voisin sanoa, että en olisi voinut parempaa kirjaa ensimmäiseksi kirjaksi valita.

Tarina kuvaa uskomattomalla tavalla halua onnistua ja uskoa omaan unelmaansa välittämättä muiden mielipiteistä ja siitä, että omat unelmat poikkeavat normin muoteista. Se kertoo halusta oppia ja ammentaa itseensä lisää uutta tietoa, sekä halusta jakaa oppimaansa tietoa eteenpäin.

Tarinassa kerrotaan mielenkiintoisesti myös siitä, miten tieto avartaa maailmankuvaa ja tietämättömyys aiheuttaa pelkoa ja sulkeutuneisuutta.

“ – Minkähän takia, Pohti Joonatan, – vaikeinta maailmassa on saada lintu vakuuttumaan siitä, että se on vapaa ja että se voi todistaa sen itselleen jos se vain uhraa vähän aikaa harjoitteluun? Miksi sen täytyy olla niin vaikeata?”

Aikaa kirjan lukemiseen meni tasan yksi tunti. Mukaan lukien ajan kun kirjoitin lukemisen ohessa tätä. Ihmeellisen paljon kirja kuitenkin jätti ajatuksia pyörimään päähäni. Kuinka haluan oppia? Ja mitä? Mikä halu minulla on oppia ja miksi? Ongelmani varmaankin on se, etten ikinä ole osannut valita yhtä tiettyä asiaa, mikä minua kiinnostaa, kuten Lokki Joonatanille lentäminen. Mutta estääkö se minua todella oppimasta? Olen kuitenkin aina rakastanut uusien asioiden oppimista ja olen aina halunnut oppia hallitsemaan mahdollisimman monia erilaisia taitoja. Voisin hyvinkin alkaa käyttää samaa oppimisen halua kerätäkseni uutta tietoa ja ajatuksia ihan mistä tahansa aiheesta maan ja taivaan välillä!

Kokonaisuudessaan sain kirjasta irti vain yhden ainoan ajatuksen. Ajatuksen joka toi minulle hieman kadoksissa olleen palon, intohimon ja halun oppia.
Nyt voin sanoa, että on aika hyvä fiilis.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!