Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Luova hierre

Kirjoitettu 26.05.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Luova hierre
Kirjan kirjoittaja: Jussi T. Koski
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luettuani muutaman luovuuden kirjan putkeen alkaa taas tuntua siltä että luovuus riittää tältä erää. Luovuus on tai luovuus ei ole tai itseasiassa jokainen voi olla luova on lähes jokaisen kirjan tarina. Kyllä luovuuden hierre sai pohtimaan jotain asioita

Onko tiimiakatemia luova yhteisö

Huippuluovan yksikön piirteitä

  1. Huippuluovilla ryhmillä on yhteinen unelma ja visio, joka on tietynlainen kiintopiste luovan kaaoksen keskellä.

Mielestäme emme omaa yhteistä unelmaa tai visiota johon voimme käsisydämmellä sitoutua. Valmentajilta tuleva globally blasting on mielessäni vain sanahelinää ja en siksi pysty siihen sitoutmaan. Puuttuuko meiltä se kiintopiste kaoksen keskellä?

  1. Huippuluovissa ryhmissä isojen egojen välille syntyvät konfliktit ratkaistaan muistuttamalla mission ja vision eli unelman ensisijaisuudesta.

Tässä taas toinen syy miksi meillä on vaikeaa luoda luovaa ilmapiiriä. Meillä ei ole yhteistä visioo tai missiota. Emme pysty kertomaan toisillemme siitä unelmasta joka odottaa tulevaisuudessa.

  1. Huippuluovien ryhmien toimintaa varjellaan tietoisesti ulkomaailman tai esimerkiksi emo-organisaationmuiden osien painostukselta, rutiineilta tai ymmärtämättömyydeltä.
  2. Huippuluovilla ryhmillä on todellinen tai kuviteltu vihollinen, joka auttaa ryhmää määrittelemään ja terästämään itsensä suhteessa siihen.
  3. Huippuluovat ryhmät mieltävät itsensä haastajiksi tai altavastaajiksi, jotka kuitenkin lopulta voittavat.
  4. Huippuluovissa ryhmissä työskenteleminen merkitsee usein yksilöille henkilökohtaisia uhrauksia.

Tässä on priiman varmasti hankalin ongelma kun yritämme olla huippuluova ryhmä. Emme kykene ottamamaan sitä askelta henkilökohtaista uhrausta varten. Jokainen pitää kiinni omastaan ja tämän takia emme pääse eteenpäin luovana tiiminä. Onneks tähänkin on nähtävissä muutosta.

  1. Huippuluovien ryhmien johtajat eivät välttämättä ole ryhmän älykkäimpiä tai osaavimpia substanssikysymyksissä, eivätkä he pelkää rekrytoida itseään osaavampia ihmisiä.
  2. Huippuluovat ryhmät perustuvat huolelliseen rekrytointiin ja joukkueurheilukielellä ilmaistuna, kunkin yksilön oikeanlaiseen peluuttamiseen ja roolittamiseen.
  3. Huippuluovissa ryhmissä on usein nuoria jäseniä, mutta ennen muuta niissä on nuorekas henki ja leikkivä toimintakulttuuri.
  4. Huippuluovat ryhmät saavat ryhtinsä ja dynamiikkansa siitä, että niiden tulee lopulta tuottaa jokin ulkoinen, materiaalinen tulos työskentelystään.

 

 

Kirjan mukaan huippuluovat yhteisöt koostuvat ajattelutavoiltaan ja osaamisalointaan mahdollisimman erilaisista ihmisistä. Luovuus on eri asioiden yhdistämistä uusissä asiayhteyksissä ja siksi on tärkeää että yhteisössä on erilaisia ajattelijoita ja osaajia. Nykyään tuntuu että jokainen akatemialainen on taustaltaa hyvin samanlainen. Meillä on paljon ihmisiä suoraan lukiosta tai ammattikoulusta, kenelläkääkn ei ole erityisosaamisia tai edes pitkää työhistoriaa. Ehkä juuri tästä syystä oikeat globally blasting innovaatiot tai tekemiset usein jäävän vähiin. Tarvitsemme lisää monialaisuutta ja vanhempia ihmisiä joukkoomme jotta voimme oikeasti kehittää jotain päräyttävää. En usko että meillä ”luovien kriisien” luonti tuottaa tulosta koska emme ole kykeneviä käymään kehittävää dialogia ns. luovaa hierrettä uusien näkökulmien tai ajatusten löytämiseksi.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!