Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Luova kutsumus

Kirjoitettu 05.02.14
Esseen kirjoittaja: Johanna Mantila
Kirjapisteet: 2
Kirja: Luova Kutsumus
Kirjan kirjoittaja: Tapio Aaltonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.4. Uusia tuulia oppimiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luova kutsumus

Tapio Aaltonen

 

”Elämme vain kerran” – Jo pienestä asti olen tuntenut suurta tarvetta elää elämääni kutsumuksen ja tarkoituksen kautta. Niin, että minun ei tarvitsisi vanhana miettiä ja katua elämääni. Elää elämä minun näköisellä tavalla. Ei yleisten määritelmien ja tottumuksien mukaan.

 

Erilaiset vastuut, velvoitteet ja roolit kuitenkin määräävät elämää paljon ja joskus omat halut ja haaveet hukkuvat arkisessa möllerryksessä. Eri elämän vaiheessa mielekkyyden tuovat eriasiat, mutta tärkeintä on, että ei tyydy epätyydyttävään.  Voimakas ja pitkäaikainen tyytymättömyys on yleensä sisäinen merkki siitä, että joku on vialla. Tällöin on syytä pysähtyä ja miettiä elääkö sitä elämää mitä haluaisi ja mitä oikeastaan tavoittelee.

 

”Elä hetkessä – Suunnittele ja unelmoi tulevaa” – Nykyiseen elämän tilanteeseeni olen tyytyväinen. Minulla on tämän hetkinen mielekkyys, tarkoitus ja tavoite. Onko minulla selvä elämän suunnitelma ja kutsumus? No EI! eikä pidäkään. On paljon mielekkäämpää elää hetkessä ja olla onnellinen hetkessä. Luoda kutsumuksia ja tavoitteita sitä mukaan kun vanhat eivät enää päde. Onko kutsumuksen löytäminen helppoa? No ei aina! Se vaati paljon itsensä kuuntelemista ja – kohtaamista. Luopumista kenties vanhasta ajattelutavasta ja asenteesta, sillä uutta ei synny ennen kuin vanha on pois alta. Vaatii rohkeutta hyväksyä tilanne ja ryhtyä muutokseen.

 

–        Miltä minun elämänkertani kuulostaisi?

–        Miksi haluat elää?

–        Oletko tyytyväinen työhösi? Miksi olet/Miksi et?

–        Kuka on sankarsi?

–        Mitä haluat oppia, saavuttaa?

–        Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

–        Milloin tunnet olevasi täysillä läsnä?

–        Elätkö omaa elämääsi vai jonkun toisen?

–        Onko elämäsi mielekästä, Oletko onnellinen?

Yksilöt muodostavat tiimin. Yksilöiden tavoitteet ovat tiimin tavoitteet. Näkyykö Dynaamiassa halu oppia ja saavuttaa vai näkyykö se vain yksilöissä? Muodostuuko Dynaamia yksilöistä, joilla on halua oppia ja rakentaa siltaa kohti tavoitteita sekä unelmia? Miksi haluat olla Dynaamiassa? Miltä Dynaamian elämänkerta kuulostaa? Meille on annettu kaikki työkalut muovata unelmien työpaikka, joka onnistuu kun kaikki sitä haluavat. Kysymys piileekin, että haluavatko kaikki? Onko Dynaamian tilanne mielekäs vai kaipaako se muutosta? Muuttuuko Dynaamia, jos yksilöt eivät muutu? Nämä ovat mielestäni asioita, joita jokaisen yksilön tulisi miettiä, jotta me voimme kehittyä. Aloita muutos itsestäsi.

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!