Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Luova ote huippusuoritukseen – resonanssi ratkaisee

Kirjoitettu 06.10.13
Esseen kirjoittaja: Kati Tikkanen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Luova ote huippusuoritukseen – resonanssi ratkaisee
Kirjan kirjoittaja: Eija Mäkirintala
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tavoitteiden asettaminen syksylle on helppoa – käytännön toteutus vaikeampaa. Tavoitteet ovat helposti hyvinkin korkealentoisia ja eivät palvele aina tarkoitustaan. Liian korkeat tavoitteet masentavat kun taas liian matalat tavoitteet tylsistyttävät. Eija Mäkirintala teos Luova ote huippusuoritukseen kertoo yhdessä osassa myös tavoitteiden asettamisesta. Keskiosassa puhutaan tunteista ja siitä, miten ne vaikuttavat työntekoon tai vaikka luovuuteen. Kirjan loppuosa keskittyy luovuuden kehittämiseen joten voin suositella kirjaa niin tavoitteiden pohtimisen tueksi kuin myös oman luovan ajattelun kehittämiseen. Kirja sisältää mm. monta käytännön harjoitusta joiden avulla voi oppia esimerkiksi omien tunteiden hallintaa.

Keskityn tässä esseessäni tavoitteiden asettamiseen. Akatemialla käytettävä oppimisopimus on yksi keino tavoitteiden asettamiseen. Mitkä asiat haluan saavuttaa seuraavien viikkojen, kuukausien ja vuosien aikana? Laitoin tämänhetkisen oppimisspimukseni valmentajalleni joka antoi sen bumerangina takaisin. Olin kuulemma reflektoinut hyvin mutta aikataulutus puuttui. Miten ajattelin seurata kehittymistäni ja mitkä ovat keinoni tavoitteen seuraamiseen olivat valmentajani esille tuomia pointteja.

Kävin tämän vuoden Nordic Business Forumissa ja mieleeni jäi erityisesti Suzy Welchin puhe valinnoista. Annamme monesti valintojemme ohjata itseämme mutta emme ohjaa valintojamme. Suzyn ajatuksia lainaten: mitkä ovat valintani seuraukset seuraavan 10 minuutin, 10 kuukauden tai 10 vuoden sisällä? Näin emme anna asioiden vain tapahtua itsellemme vaan päätämme itse, mitä haluamme saavuttaa valinnallamme. Akatemialla monet asiat ovat vain sattuneet tapahtumaan minulle – näen tämän nimenomaan siinä että en ole juuri nähnyt oppimissopimustani tärkeäksi enkä ole juuri seurannut sitä tai tavoitteissani edistymistä. Sanon moneen asiaan kyllä mutta en loppujen lopuksi mieti, mihin tämä valintani minut lopulta vie. Välillä heittäytyminen on paikallaan mutta en voi olla ajattelematta, mihin voisin päästä kun vain alan tekemään päätöksiä, sanomaan ei asioille, joiden en näe vievän itseäni eteenpäin.

Mäkirintalan kirjassa esitellään hyvän tavoitteen tunnusmerkkejä.  Ensimmäisenä tavoite ei ole itsetarkoitus, se on väline. Tavoitteen tarkoituksena on toimia apulaisenamme, joka ohjaa meitä päämääräämme kohti. Meidän tulisi jatkuvasti reflektoida toimintaamme ja tarkastella, toimivatko tavoitteemme ja joustavatko ne myös tilanteiden mukaan.

Toisena ohjenuorana on, että tavoitteita ja osatavoitteita kannattaa käyttää pilkkomaan iso kokonaisuus helpommin hahmotettavimpiin ja paremmin tarkoituksenmukaista toimintaa motivoiviin osiin. Oma lisäykseni tähän on että palkitseminen on tärkeää. Tiimin työssäkin kannattaa asettaa korkeita tavoitteita ja näihin välitavoitteita. Hyvät tavoitteet motivoivat ja palkitseminen saa haluamaan tavoitetta vielä enemmän.

Kolmantena on, että hyvä tavoite liittyy kiinteästi omassa vaikutuspiirissämme oleviin asioihin. Parhaiten voimme vaikuttaa omaan käyttäytymiseemme ja toimintaamme. Neljäntenä hyvä tavoite on myös konkreettinen. Päämääräsi voi olla avoimempi mutta jotta tavoite ohjaisi sinua kohti oikeaa päämäärääsi, sen on oltava konkreettinen.

Viimeisenä ohjenuorana voi pitää sitä että tavoite kannattaa aina muokata myönteiseen muotoon. Positiivinen ajattelu suuntaa suoraan toivottuun tavoitetilaan eikä jää murehtimaan jo menneitä asioita.

Antoiko kirja minulle uusia ajatuksia? Tavoitteiden asettaminen selkiytyi ja haluan tehdä oppimissopimuksesta itselleni hyödyllisen ja oppimista tukevan työkalun. Tulen myös jatkossa kiinnittämään huomiota valintoihini ja siihen, johdattavatko ne kohti tavoitteitani ja päämäärääni. Otan myös vastuuta valinnoistani.

Kirjan innoittamana pyydän sinua miettimään hetken millaisia tavoitteita sinulla on seuraavalle

vuodelle?

kolmelle?

kymmenelle?

Ja miten aiot seurata näiden tavoitteiden täyttymistä? Tavoitteet ovat se laiva joka kuljettaa sinua päämäärääsi kohti ja mikäli laivalla ei ole kurssia eikä kukaan ohjaa sitä, se menee karille etkä tule saavuttamaan päämäärääsi.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!