Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Luovuuden tao

Kirjoitettu 25.01.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Luovuuden tao
Kirjan kirjoittaja: Pamela K. Metz
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

En ole kovin luova, en ole koskaan ollutkaan. Ehkä se johtuu seurasta jossa olen ollut tai kenties koskaan en ole suuremmin kokenut luovuutta tarvitsevani. Tiimiakatemialla luovuutta kuitenkin tarvitaan, tai ainakin väitetään tarvittavan. Siksi päätin lukea tämän lyhyitä iskulauseita ja neuvoja sisältävän opuksen. Tässä hieman mitä opin luovuudesta.

 

Luovuuden edellytykset

Luovuuteen ei voi pakottaa, sille täytyy antaa aikaa ja tilaa jotta se pääsee kukoistamaan. Jotta voit olla luova et saa pakottaa itseäsi luomaan jotain väkisin. Luovuus tulee jos on tullaksseen. Luovuus kukoistaa kaltaisessaan seurassa, silloin kuin täytyy olla luova ei saa teilata niitä hurjimpiakaan ideoita koska se vaikuttaa luovuuden virtaan.

 

Luovuus elämässäni

Pohdin kirjaa lukiessa milloin ja miksi minä olen luovimmillani. Usein saan parhaat ideat vain ollessani omien ajatuksieni kanssa ilman minkäänlaisia virikkeitä. Tälläisiä tilanteitä elämässäni ovat harmillisesti usein vain pyörällä ajaessani tai muutenvain siirtyessäni paikasta toiseen. Saatan saada hyviä ideoita kuten sanoja lauluun tai mahdollisesti jonkin mielenkiintoisen liikeidean joka kaipaisi tutustumista ja tutkimista. Harmillisesti koskaan en muista näitä ideoita jälkeenpäin koska ajatusten virratessa ne hyvät ideat hukkuvat huonompien sekaan. Ehkä minun täytyisi kantaa vihkoa kokoajan ja kirjoittaa niitä hyviä ideoitani ylös.

Luovuus timiakatemialla

Tiimiakatemialla on paljo synnytyksiä ja muita ideointi prosesseja. Usein tulokset näistä ovat kuitenkin varsin mielikuvituksettomia. Ehkä tilanteet ovat niin teennäisiä ja 5 minutin painostukset ideoida asioita eivät löydä välimaastoa josta löytää ne oivallukset. Ehkä myös kirjassa monesti mainittu ”oikeasti luova ihminen luo itselleen eikä ole luova muiden takia” vaikuttaa myös tähän. Loppujen lopuksi en kokenut tätä kirjaa kovin hyödylliseksi mutta kyllse muutaman ajatuksen herätti.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!