Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Lupa johtaa

Kirjoitettu 08.01.13
Esseen kirjoittaja: Jarkko
Kirjapisteet: 2
Kirja: Lupa johtaa
Kirjan kirjoittaja: Lehti, Pynnönen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oma kokemus johtamisesta koostuu pääasiassa armeijasta, jossa toimin joukkueen johtajana puoli vuotta. On selvää, että armeijajohtaminen poikkeaa todella paljon yritysjohtamisesta. Lupa Johtaa kirjasta löysin kuitenkin paljon asioita, jotka tulee ottaa kaikentyyppisessä johtamisessa huomioon. Haluankin esseessäni nostaa muutamat minulle tärkeimmät pointit esille.

Johtajan tärkein ominaisuus mielestäni on olla lähellä alaisiaan. Tarkoitan sitä, että hyvä johtaja on aidosti kiinnostunut alaisistaan. Kun johtaja oppii tuntemaan alaisensa ja ennenkaikkea saa alaiset näyttämään johtajalle todellisen luonteensa, on johtajan mahdollista löytää alaistensa todelliset potentiaalit, sekä vahvuudet että heikkoudet. Mitään tiettyä keinoa ei ole olemassa, kuinka tämä onnistuu. On kuitenkin selvää, että vanhanajan ”pomo”-nimikkeet ja asenteet tulee unohtaa. Johtajan tulee olla helposti lähestyttävissä. Tämä vaatii reiluutta, luotettavuutta ja ymmärtäväisyyttä. Kirjassa sanotaan, että ”ainut ihminen jota voit muuttaa olet sinä itse”. Olen kirjoittajien kanssa tässä hieman eri mieltä, sillä taitava johtaja saa alaisensa pohtimaan omaa toimintaansa. Näin pystytään aiheuttamaan muutosta alaisessa, jonka seurauksena tämä kehittyy.

Johtaja on henkilö, joka ymmärtää yrityksensä suuren kuvan. Tarkoitan sitä, että tämän ei tarvitse osata jokaista yrityksensä yksityikohtaa, mutta ymmärtää näiden yksityiskohtien merkityksen kokonaisuudelle. Hän ymmärtää kuinka luodaan inspiroiva visio ja onnistutaan luomaan myös ”hypeä” työyhteisöön tämän vision toteuttamiseksi. Toiminta tulee jokaisessa yrityksessä olla eteenpäin vievää ja näin ollen onkin johtajan tehtävä huolehtia siitä. Tavoitetyökalut ovat tehokkaimpia menetelmiä, joilla pystytään ohjaamaan toimintaa haluttuun suuntaan.

 

 

Kirjaa lukiessa heränneitä pointteja johtajalle:

  • Anna työntekijöille tilaa toteuttaa itseään. Puutu vasta silloin kun oikeasti pystyt tuomaan tietotaitosi peliin
  • Tuntemalla alaisesi löydät heidän todelliset vahvuudet ja ennen kaikkea myös heikkoudet.
  • Ota aikaa itsellesi oman toimintasi kehittämiseen.
  • Ota aikaa ihmisten johtamiseen.
  • Kunnioita erilaisuutta. Tiimisi on vahvimmillaan, kun se koostuu erilaisista ihmisistä.
  • Ole nöyrä. Tunne myös heikkoutesi, äläkä arastele ottaa vastaan apua niissä asioissa.
  • Johtajana ole oma itsesi.
  • Ymmärrä että alaisillasi on elämää myös työn ulkopuolella.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!