Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Kilpinen - Liekeissä!

Maailma muuttuu, niin minäkin

Kirjoitettu 15.10.13
Esseen kirjoittaja: Sini-Tuulia Ahonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Liekeissä!
Kirjan kirjoittaja: Petteri Kilpinen
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Liekeissä!

Sini Ahonen, 2013

 

En ole koskaan kokenut olevani millään tavalla johtaja tyyppiä, se tuntuu jotenkin niin etäiseltä asialta. Minulle paljon tutumpaa on ihmisten innostaminen. Paras tunne minkä voit saada, on se kun saat toisen innostumaan ja hän lähtee tekemään jotain sen seurauksena. Se on upeaa! Ja sellaista johtamista minä haluan oppia. Haluan oppia sytyttämään ihmisissä palavan liekin! Siksi valitsinkin kaikista johtamisen kirjoista juuri tämän.

Esseessä käsittelen nyt vain kolme asiaa, jotka kolahtivat minuun. Ensimmäisenä käsittelyssä on etu- ja takapiha, sitten pohdin uudistunutta työntekijää ja lopuksi pureskellaan vähän tavoitteita.

Isoveli valvoo

Oletko katsonut elokuvan Ihmeperhe? Alussa elokuvan päähenkilö on töissä vakuutusyhtiössä, joka ei halua palvella asiakkaita. Häntä uhataan potkuilla jos hän vastaa asiakkaan tarpeisiin.

Elokuvassa yritys ostettiin hiljaiseksi superihmisten olemassa olosta ja elämä ilman asiakkaiden tarpeiden huomiointia sai jatkua, mutta eihän se nyt niin voi mennä. Nykyään eletään yhteiskunnassa, jota kirjan kirjoittaja vertasi BB-ohjelmaan. Ihan sama mitä teet, se tulee kuitenkin julki.  Siksi kaiken toiminnan on oltava päivän valon kestävää. Yrityksen toiminnan voi jakaa kahteen osaan etupihaan ja takapihaan. Etupihalla tapahtuu kaikki mitä asiakkaat näkevät suoraan ja tapakapihalla kaikki mikä mahdollistaa toiminnan. Toimivassa yrityksessä molempien puolien on oltava tasapainossa, eikä yhtäkään strategiapalaveriä voida pitää käsittelemättä kumpaakin puolta.

Koen nyt pakottavaa tarvetta jakaa ajatuksiani kuvien avulla, joten jaan teille nyt yhden tavan näiden kahden puolen hallitsemiseen kokonaisuutena. Alla oleva blueprint malli on sovellettu Tour de Film projektimme.

Nykyaika puskee päälle!

Kun liukuhihnatyöt alkoivat siirtyä Kiinaan, ihmisten oli muututtava uuteen maailmaan sopivaksi. Omia ajatuksia alettiin arvostaa. Mietin yhtenä iltana nykyistä koulutussysteemiä. ”Uusi maailma” kannustaa ihmisiä olemaan yksilöitä ja pelaamaan vahvuuksillaan, mutta koulumaailma kannustaa edelleen meitä olemaan osa massaa. Hoksasin samalla mitä eroa Tiimiakatemialla oikeasti on ”tavalliseen” kouluun verrattuna. Tiimiakatemialla meitä kannustetaan olemaan minä ja me ja tekemään meille tärkeitä asioita, kun taas tavallisissa oppilaitoksissa opetetaan tietoa jota näiden ihmisten pitää osata. Siellä kannustetaan olemaan joku muu, osa massaa.

Läpinäkyvässä maailmassa myös työntekijät ovat muuttuneet. Ihmiset haluavat entistä enemmän tuntea itsensä arvokkaiksi ja ainutlaatuisiksi. Sen seurauksena ihmiset ovat alkaneet miettiä entistä enemmän yritysten johtavia ajatuksia ja niiden tarkoitusta heidän omassa elämässään. Työntekijät miettivät entistä enemmän mitä tämä yritys antaa minulle ja mitä annettavaa minulla on sille. Rekrytoinnista onkin tullut osa myyntiä.

Sitä saa mitä tilaa

Johtajan tärkeimpiä tehtäviä on asettaa tavoitteita ja saada ihmiset sitoutumaan niihin. Ja miten kukaan voisi asettaa tavoitteita isoille organisaatioille, jos niitä ei ole ensin asetettu itselle? Tutkimusten pohjalta on pystytty todistamaan, että ihmiset jotka osaavat määritellä tavoitteensa kirkkaasti yltävät suurempiin saavutuksiin kuin muut.

Sun täytyy varoa mitä sä haluat, koska sä saat sen” – Andy McCoy, Hanoi Rocks

Oma visioni on luoda Rokkaavampia elämyksiä

Ammatillisia tavoitteitani siihen liittyen on järjestää seuraavan vuoden kuluessa kaksi rockabilly tapahtumaa. Niiden ei tarvitse olla isoja tapahtumia, kunhan ne ovat sitäkin elämyksellisempiä ja kokonaisvaltaisempia. Viiden vuoden tähtäimellä, haluan luoda elämyksistä itselleni työn. Kymmenen vuoden päästä haluan olla rokkaavampien elämysten asiantuntija.

”Asiantuntija on ihminen, joka on epäonnistunut kaikilla mahdollisilla tavoilla jollain kapealla alueella” – Niels Bohr

Taloudellisissa tavoitteissani voidaan aloittaa siitä, että pärjään ja tähdätään siihen, että voin ajaa läpi Route 66:n 50-luvun jenkkiautolla (1957 Chevrolet BelAir, 1959 Chevrolet Impala tai 1958 Mercury Turnpike Cruiser) ja rakennuttaa perheeni kanssa omakotitalon.

Henkisiä tavoitteitani on ymmärtää, että minulla on lupa olla näkyvä. Piiloudun liikaa massaan ja pelkään tuoda esille omaa osaamistani, mutta miksi? Siihen minulla ei ole vastausta. Toinen henkinen tavoitteeni on antaa itselleni lupa olla onnellinen. Todella monet meistä syyllistyvät kahlitsemaan itsensä ja kieltävät itseltään onnen. Henkisistä tavoitteistani olen kirjoitellut henkistä kasvua koskevissa kirjoissa.

Sosiaaliset tavoitteet nostettiin kirjassa ensimmäiseksi asiaksi. Minusta se on kaikista haastavin kohta, koska tavoite tuntuu jäävän niin ympäripyöreäksi. Haluan luode itselleni sellaisen verkoston, että tiedän aina keltä voin kysyä neuvoja ja mielipiteitä kohdatessani ongelman. Ei sen verkoston suuruus ole ratkaiseva tekijä, vaan se tieto- ja taitopääoma jota verkoston takana on.

Älä enää odota, käy toimeen!
Sini kiittää ja kuittaa!

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!