Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mad Manners

Kirjoitettu 27.01.14
Esseen kirjoittaja: H Tyrväinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Mad Manners: Seikkailijan etiketti - opas maailman tapoihin
Kirjan kirjoittaja: Tuomas Milonoff ja Riku Rantala
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Lähtölaskenta MYM:ille on alkanut!

 

Luin Madventuresin poikien kirjan tyyliin sopivasti Thaimaan auringon alla. Sain kirjasta paljon konkreettisia vinkkejä omalle reissulleni ja kirjaa oli hauska lukea eteenpäin. Kirja tulee olemaan myös pakollinen varuste MYM- rinkan täytteeksi.

 

Olen aina tykännyt paljon matkailusta ja uusien paikkojen näkemisestä. Kuulin Tiimiakatemiasta ensimmäisen kerran radiosta. Mainoksessa hehkutettiin koulua, jonka päätteeksi heitetään matka maailman ympäri. Olin heti myyty. En tiennyt akatemiasta mitään muuta kuin reissun, mutta se ei estänyt minua hakemasta kyseiseen kouluun. Helpolla ei opiskelupaikka irronnut, sillä vasta kolmannella yrittämällä pääsin sisään.

 

Oman akatemia aikani varrella on moni vuosikurssi pakannut rinkkansa ja suunnannut suureen maailmaan. Aivan huikeaa! Tuntuu hieman oudolta ajatella, että me olemme seuraava sukupolvi joka lähtee kiertämään maailmaa ja kohti tuntematonta. MYM ja sen lähestyminen on minulle todella tärkeä hetki, tämän takia on jaksettu ahertaa monta pitkää päivää ja iltaa.

 

Aloitimme nyt tammikuun lopussa MYM:in suunnittelun oikein toden teolla. Reissuumme on vielä noin vuosi aikaa, mutta paljon on asioita jotka tulee hoitaa ennen sitä. Perustimme Innomoon kolmen hengen MYM- työryhmän, jossa olen mukana. Halusin ehdottomasti olla mukana suunnittelemassa reissua, koska tämä on minun juttuni!

 

Muut työryhmän jäsenet ovat Veikko ja Anna-Mari. Olemme nyt tavanneet ensimmäisen kerran. Silloin jaoimme vastuualueet, jotta toimintamme olisi mahdollisimman selkeää. Minä vastaan motivoinnista ja fiilistelystä, Anna-Mari vastaa reitistä ja Veikko katsoo rahan perään.

 

Motivointi ja fiilistely

Minulle MYM on kantava voima, jonka avulla jaksan painaa arjen läpi. Pystyn kuvittelemaan itseni hiekkarannalle ilta-aurinkoon, kädessä kylmä olut ja edessä uusia seikkailuja. Tästä olen aina nauttinut, joten haluan päästä taas reissuun. Kaikille MYM ei ole kuitenkaan välttämättä yhtä kova motivaattori. Akatemialla on liikkunut huhuja, että joskus MYM- rahoilla on ostettu uusia sohvia tai muuta yhtä turhaa.

 

No oli mikä oli, makuasioista ei voi kiistellä. Mielestäni kuitenkin reissaamiseen käytetyt rahat ovat sen arvoisia. Hyviä muistoja ja uusia kokemuksia jää mieleen varmasti paljon. Kuka vanhana muistaa sitä, kun sijoitti MYM- rahat uuteen sohvaan?

 

Vastaan siis Innomon motivoinnista ja fiilistelystä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että minun pitää saada jokaisen Innomolaisen viisari värähtämään! Edessämme on niin hieno yhteinen seikkailu, että tuskin parempaa voi olla. Minun pitää tuoda MYM Innomon arkeen ja todella näkyväksi.

 

Mietimmekin porukalla jokaiselle käytännön toimenpiteitä ja tehtävälistaa. Minun kohdallani listalle nousi seuraavanlaisia asioita:

 

-MYM visojen järjestäminen

-MYM iltamien hoitaminen

-TJ kalenterin teko

-Suuren kartan hommaaminen ja asentaminen meidän toimistolle

-Jokaisen sitouttaminen MYM:iin

-Innomon MYM:in näkyminen Tiimiakatemialla

 

Itse koen kuitenkin tärkeimmäksi hommaksi näin alkuun tiimin motivoinnin tekemisen kautta. Jokaisen on painettava todella lujasti hommia, jotta pääsemme yhdessä matkalle. Rahat eivät tule itsestään, joten on valmistauduttava pitkiin päiviin ja rankkaan vuoteen.

 

Koen, että MYM on niin suuri palkinto, jonka avulla jokainen meistä jaksaa läpi viimeisen vuoden. Minun on saatava ihmiset kuvittelemaan se hetki, kun ollaan yhdessä saavuttu johonkin lämpimään kohteeseen ja aloitetaan illanviettoa.

 

Aionkin seuraavaksi aloittaa treeneissä Innomon MYM- visat. En ole visoja vielä tarkemmin suunnitellut, mutta ne tulevat olemaan hauskoja ja viitteellisiä. Niiden tarkoitus on tuoda MYM:iä konkreettisemmaksi. Lisään kylkeen vielä muutaman hyvin videon vanhojen tiimien reissuista, niin hyvä tulee.

 

Kevään aikana tulen järjestämään myös tiimillemme MYM- iltamia. Niissä vietetään aikaa yhdessä ja suunnitellaan tulevaa reissua hyvässä hengessä. Esimerkiksi kun muutama kohdemaa on saatu päätettyä, niin voimme kokata yhdessä kohdemaalle tyypillistä ruokaa ja juoda kyseisen maan viinejä tai oluita. Itselleni ainakin toimii hyvänä motivaattorina reissulle, aika näyttää toimiiko muille!

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!