Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mad Success

Kirjoitettu 07.12.15
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 2
Kirja: Mad Success - Seikkailijan self- help
Kirjan kirjoittaja: Tuomas Milonof & Riku Rantala
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Meidän tiimin Joonatan kehui kovasti tätä kirjaa. Tämä on myös ensimmäinen kirja, jonka luen tästä aihealueesta. Oli aika mielenkiintoista lukea henkisestä kasvusta. En tosin nyt tiedä olenko yhtään sen parempi ihminen, vai mitä lie tällä aihealueella haetaankaan. Kirja oli kyllä kieltämättä todella hyvä ja todellakin suosittelen tätä!

Pitää varmaa lukea useampi kirja näiltä sankareilta. Kirja oli hauskasti kirjoitettu ja sen mukana oli todella helppo pysyä. Kirja sopi minulle tähän hetkeen, koska olen lukenut nyt todella paljon pelkästään yrittäjien tarinoita yms. Kirjassa on hyvin myös tiivistetty jokaisen kappaleen jälkeen, mitä tärkeitä asioita kappaleessa oli.

Ensimmäisessä kappaleessa kehotetaan pitämään huolta siitä, että on hyvä olo ja näin pystyy työskentelemään paremmin. Kappaleessa kerrottiin hyvin, että millä tavoin ihmiset tuntevat itsensä kotoisaksi kanssasi. Kirja on hauskasti kirjoitettu ja tosiaankin tuo tiivistys jokaisen kappaleen jälkeen on todella hyvä. Pistänkin tähän alle muutaman, jota aion suoraan viedä käytäntöön meidän tiimiimme. Meillä nimittäin vieläkin on melko huono palkitsemiskulttuuri. Se, että millä keinoin tätä saamme tehostettua, niin ajattelen, että se on meidän joryssa päätettävä. Mielestäni todella hyviä tapoja nostaa vähän jalustalle joitakin ihmisiä, on monia.  Todella helppo tapa on pelkästään, että antaa vaikka treeneissä heille/ hänelle suklaapatukan. Toinen hyvä keino on kertoa asia vaikkapa vahvarissa koko talolle.

  1. Kelaile välillä, mistä olet ylpeä. hymy huuleen, olet tärkeä!
  2. Muista, että olet kesken.
  3. Mokaa ja kärsi seuraamukset. Kärsimyskin on tärkeää

Nämä olivat mielestäni kolme todella hyvää asiaa, mitkä tässä kappaleessa tuli esiin. Varsinkin tuo, että pitäisi välillä muistella, missä itse on hyvä. On todella yleistä, että tulee ajateltua vain niitä asioita, jossa on mokannut tai minkä on tehnyt huonosti.

Muutenkin kirjassa oli todella hyviä juuttuja. Koko kirja oli mielenkiintoinen ja auttoi kyllä ajattelemaan vähän eri kantilta itseään. Pitää muistaa jokapäiväisessä tekemisessä, että kaikki ei tule ilmaiseksi. Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta siihen voi silti oppia, jos jaksaa vain painaa duunia sen eteen.

Ensimmäisessä kappaleessa luodaan ihmisiin myös pientä kyynisyyttä. Siinä kehotetaan miettimään kehen luottaa. Tämä on mielestäni todella hyvä tapa ja oikeasti siihen tulisi käyttää enemmän resursseja itse ja muutenkin. Tuntuu, että olen vähän sinisilmäinen välillä. Enkä niin vähänkään..

On hauska kun on lukenut paljon näitä yrittäjä kirjoja, niin huomasin siellä, että suomalaiset ovat erittäin kateellisia niille, jotka menestyvät. Mielestäni tämä on vähän tyhmää. Kaikki jotka menestyvät, ei kuitenkaan ole saanut sitä ilmaiseksi. Jokainen yrittäjä, joka on saanut yrityksensä pyörimään hyvin, on varmasti joutunut jättämään jotain muuta elämästään tämän takia väliin.

Kirjassa kuitenkin sanottiin hauskasti, että ei kannata kadehtia niitä, jotka pärjäävät normaalia paremmin. Tällöin pitää vain muistaa olla tyytyväinen omaan elämäänsä ja muistaa, että kenenkään elämä ei ole täydellistä, oli rahaa sitten kuinka paljon tahansa. Tämäkin on ihan hyvä muistaa meidän tiimissämme. Meidän ei tule niin paljon vertailla itseämme muihin. Meidän tulee vain uskoa itseemme ja painaa eteenpäin sillä, mitä osaamme. Emme mekään ole täydellisiä vielä, kuten kirjassa muistutetaan miettimään. Emme tietenkään, mutta se, että menemme oikeaan suuntaan, on jo hyvä alku mielestäni.

Kirjassa kehotetaan tosiaan muistamaan kaikki ne hyvät asiat, jota minun elämässäni on jo hyvin. Näitä asioita minun ei tarvitse muuttaa mitenkään, vaan pitää niistä vain tiukasti kiinni, jotta ne myös pysyvät sellaisena. Täytyy myös muistaa se, että mikä on hyvää meidän tiimissä. Esimerkiksi tiimihenkemme on ollut aina hyvä, joten miksi pitäisi aina muistella sitä, että mitä olemme tehneet huonosti.

Ajankohtaisin ohje oli pitää mölyt mahassa reissussa. Kolmas kappale käsittelee sitä, että miten tulee toimia jos on vihainen. Toki ensimmäisenä on ohje laskea kymmeneen tai sataan. Itselleni nämä suuttumisen ohjeet ovat vähän huonoja, koska en koe, että suutun kovin useasti. Kuitenkin tuo matkalla on hyvä muistaa, koska lähden parin viikon päästä Thaimaaseen. Tällöin on todella tärkeää päästää irti arjesta ja todellakin nauttia lomasta. Olen pari kertaa ollut matkalla, jossa on joku tapellut, jolloin matka menee todella nopeasti pilalle sitten matkakumppaneiltakin. Jos suututtaa, niin uskon, että jokainen voi joko puhua niistä aikuismaisesti, tai vähintään pitää siihen asti, että pääset kotiin.

Kirjan mielenkiintoisin osuus on mielestäni seikkailijan askelmerkit. Tässä oli hauskoja juttuja, joita voisi hyvinkin toteuttaa. Mielenkiintoisin kaikista oli se, että eläisi yhden päivän niin, että muka tietäisi kuolevansa seuraavana. Mitä tuolloin tekisi? Olisi aika hauska ja aionkin tämän ehkä joskus toteuttaa. Pienellä kaveri porukalla vaikka niin, että jokainen toisi vaikka kaksi asiaa, jota haluaisi tehdä ennen kuolemaa.

Myös lepäämään ja olemaan rento kehotetaan. Itse olen ainakin kokenut tämän syksyn jotenkin aivan uskomattoman raskaana. Miten se on päässytkin näin raskaaksi, en osaa vastata, mutta silti on todella tärkeää ainakin itselleni, että pidän tämän loman ihan lomana. Näin pääsen sitten heti keväällä uuteen nousuun ja virkeänä painamaan duunia tiimini eteen.

Kirja kyllä antoi muutamia ihan hyvä vinkkejä siihen, miten elämästä saa helposti mielenkiintoisemman. Aion kyllä kokeilla muutamia juttuja mahdollisesti myös tiimissäni!

Petri Vainio-Pekka

Osuuskunta Bisnera

0400 774 563

petri(at)bisnera.fi

 

 

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!