Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Madventures

Kirjoitettu 11.11.15
Esseen kirjoittaja: Lotta Paakkinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Madventures
Kirjan kirjoittaja: Riku Rantala, Tuomas Milanoff
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Madventures on kirja, jonka lukemisen jälkeen tekisi mieli jättää kaikki ja suunnata lentokentälle ostamaan lippu ”ihan minne vaan”. Riku Rantala ja Tuomas (Tunna) Milanoff ovat kirjoittaneet tämän matkaoppaan omien matkojensa ja kokemuksiensa pohjalta. Kirjasta löytyy hyviä käytännönvinkkejä matkustukseen, sekä mieleenpainuvia (=ällöttäviä) kuvia matkailun mahdollisista varjopuolista, kuten ötököistä jotka pesiytyvät ihon alle.

Olen elämäni aikana matkustellut suhteellisen paljon. Vanhempani ovat aina pitäneet matkustelusta ja lähdimme koko perheen voimin milloin Thaimaaseen, milloin Egyptiin. Olin myöskin 15- vuotiaana kolme viikkoa Englannissa kielikurssilla. En siltikään koe, että olen nähnyt paljon maailmaa. Lomamatkamme perheen kanssa olivat enemmänkin rantalomia turistikohteissa, joista saa vain hyvin pintapuoleisen raapaisun maan kulttuurista, tavoista yms. Olemme kyllä aina rantalomiinkin mahduttaneet erilaista ohjelmaa, kuten pyramideilla käynnin, museoita, sukeltamista, norsusafaria ja jokiajeluita viidakossa.

Kun olin 12, äiti ja minä menimme kahdestaan viikon lomalle Roomaan. Rakastuin Roomaan aivan täydellisesti. Kaikki oli kaunista, kulttuuri ja historia näkyy kaikkialla. Olimme Roomassa uuden Paavin valinnan aikana. Hämmennys oli suuri, kun yksi iltapäivä kaikki Rooman (ehkä kenties koko Italian) kirkot alkoivat soittaa kellojaan. Ja kirkkoja siellä oli paljon. Kävimme tietysti myös vierailemassa Vatikaanissa, jossa näimme Pietarin kirkon, sekä tutustuimme Vatikaanin museoon.

Lähdimme keväällä koko tiimin voimin Learning Circus- roadtripille valloittamaan Eurooppaa. Olin projektinjohtajana suunnittelemassa kyseistä matkaa, sen ohjelmaa ja aikataulua. Kävimme kahdessa viikossa 11 maata läpi, joten vauhti oli kova ja monesta maasta (mm. Latvia ja Liettua) jäi muistoksi vain huoltoasemat. Silti reissu avasi paljon silmiäni, ja oli yksi upeimmista kokemuksista mitä olen elämäni aikana tehnyt. Sain myöskin positiivista palautetta reissusuunnitelmastani ja siitä, miten olen ottanut hyvin muiden toiveita huomioon aktiviteetteja miettiessäni.

Rakastan matkailua, ja haluaisin tehdä työtä, missä matkustellaan paljon tai kenties jopa muuttaa ulkomaille asumaan ja tekemään töitä. Suomi on minulle rakas maa, enkä pystyisi kuvittelemaankaan, että asettuisin ulkomaille pysyvästi loppuelämäksi asumaan, mutta nyt kun olen vielä nuori, haluan pitää kaikki vaihtoehdot avoimena ja kokea kaiken! Ensi syksynä haluankin alkaa panostaa enemmän kansainvälisempiin projekteihin akatemialla. Kirja antoi ehdottomasti potkua ja uskallusta lähteä yrittämään kansainvälisempää suuntaa. En tiedä vielä minkälaista projektia haluaisin ulkomailla alkaa vetämään, mutta uskon syksyn valaisevan ajatuksiani tässäkin asiassa.

Madventures-kirja ei kerro vain matkailun ihanasta ja valoisasta puolesta, vaan tuo esiin myös ne varjopuolet. Rokotukset on hyvä hoitaa kuntoon ennen reissuun lähtöä. Riku ja Tunna kertovat myöskin paljon eri taudeista sekä lääkkeistä. Vaikka olisikin lähdössä vain rantalomalle, Riku ja Tunna painottavat matkaan valmistautumisen tärkeyttä. Monelta pahalta voi välttyä, kun on hoitanut asiat ennalta kuntoon.

Matkakuume on nyt kova, enkä tiedä minkä maan lähtisin seuraavaksi valloittamaan. Ideaalitilannehan olisi, jos seuraava matkani olisi työmatka, koska tällöin saavuttaisin omia henkilökohtaisia tavoitteitani ja unelmiani. En vain oikein tiedä, mistä lähtisin liikkeelle. Mutta sen tiedän, että matkalle on päästävä ja PIAN!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!