Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Madventures – Maailmanmatkailu-unelmiani

Kirjoitettu 31.08.14
Esseen kirjoittaja: Oskari Rouhiainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Madventures - Kansainvälisen seikkailijan opas
Kirjan kirjoittaja: Riku Rantala ja Tuomas Milonoff
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Madventures – Kansainvälisen seikkailijan opas, Riku Rantala & Tuomas Milonoff

Oskari Rouhiainen

Ideaosuuskunta Into

 

Hullujahan nuo ovat

Olen Rikun ja Tunnan seikkailujen suhteen hieman myöhäisherännäinen. Lukioaikoina kuuntelin kun kaverit kehuivat sarjaa, mutta itse aloin seuraamaan heitä vasta lukion jälkeen. Ensimmäinen ajatukseni oli että hullujahan nuo ovat! Kaksi suomalaista seikkailee mitä vaarallisimmissa maailman kolkissa tutustumassa eri kulttuureihin kokeillen niiden erikoisuuksia. Erityisesti minua kauhistutti miesten Madcook ohjelmaosio missä syötiin paikallisi erikoisuuksia kuten koiraa, apinan aivoja tai ihmisen istukkaa mökillä grillattuna. Jos osaa katsoa hulluimpien kokeiluiden yli niin pääsee kuitenkin Madventuresin perusajatukseen eli eri kulttuurien ja niiden piirteiden kunnioittamiseen ja ymmärtämiseen.

 

Matkailuhistoriaani

Perheeni ei ole koskaan suuremmin matkustellut kun olin lapsi. Suurimmat ”maailman matkailut” olen tehnyt yksin. Olen matkustellut Euroopassa ja Amerikassa mutta en ole koskaan käynyt Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Austraaliassa, Uudessa-Seelannissa tai Aasiassa. Luulen että yleisin syy matkustamiseen on rentoutuminen ja siksi suomalaiset matkustelevat paljon rantakohteisiin ja turistikohteisiin missä sitten istutaan tekoaltaan reunalla aurinkotuolissa ja lueskellaan Iltalehteä. Sellainen matkustelu ei ole minua suuremmin koskaan kiinnostanut. Mielestäni rentoutua voi parhaiten mökillä tai ihan vaikka kotonakin. Minua matkustamisessa erityisesti kiehtoo eri kulttuurien ymmärtäminen ja siitä olen valmis maksamaan huomattavasti mielummin kuin siitä että matkustaisin Floridaan Suomi-kylään juttelemaan suomeksi ja lukemaan sitä Iltalehteä. Näitä asioita voin tehdä ihan kotimaassanikin.

 

Eurotrip

Tiimiakatemia Learning Circus- reissun tein asuntoautolla yhdessä tiimini kanssa. En ollut euroopassakaan matkustellut ennen tätä muuten kuin lentokoneella turistikohteisiin jos ei laivamatkoja Ruotsiin tai Viroon lasketa. Reissu avarsi käsitystäni Euroopan eri maista, Kaupungeista ja kulttuureista sekä ihmisistä erittäin paljon. Seuraavan kerran kun matkustan vastaavanlaisen eurotripin niin varaan sille ainakin 2 kk aikaa. Nautin uusien paikkojen näkemisestä hirmuisesti ja harmitti aina kun piti jatkaa matkaa kivasta kaupungista tai kylästä. Jokaisessa paikassa oli niin paljon nähtävää ja koettavaa.

 

Fantasiaa

Suuri unelmani on kiertää maailman kaikki kiinnostavat maat. Siinä riittääkin seikkailtavaa. Opintomme päättävä maailmanympärimatka käy mielessäni vähintäänkin viikoittain. Olen jo alkanut säästää sitä varten. Tiedän etten pääse sillä reissulla kuin raapaisemaan pintaa unelmaani ajatellen mutta ainakin minulle tulee jonkinlainen käsitys eri maan kolkista ja unelmani kohteet varmasti selkenevät. Haluaisin ensi vuoden aikana tehdä ainakin muutaman reissun. Ensinnäkin tahtoisin etsiä mieleiseni festarin etelä-euroopasta ja lähteä viikoksi tai muutamaksi sinne. Toiseksi haluan reissun Aasiaan. Sitä minne siellä lennän en vielä tiedä. Intia tai Kiina voisivat olla hyviä ehdokkaita.

 

Miksi matkustaa?

Matkailussa on minulle hyvin tärkeää luoda ystävyyssuhteita ja verkostoja. Esimerkiksi Kiinassa haluaisin tutkia erilaisia maahantuontimahdollisuuksia. Olen Amerikkaa matkustellessani luonut verkostoja joiden avulla tiedän esimerkiksi että voisin milloin vain muuttaa sinne ja minulla olisi töitä vaikka en menisikään serkulleni New Yorkiin töihin. New York on kaupunki johon en haluaisikaan asumaan. Enemmän minua kiinostaisi Florida tai Kalofornia niiden miellyttävämmän ilmaston takia. Floridassa talous on huonompi kuin mitä Kaliforniassa eli ehkäpä menisin sinne.

Me suomalaiset olemme hyvin ennakkoluuloisia tuntemattomia kulttuureita kohtaan. Se on sinänsä ihmeellinen asia sillä mehän olemme erittäin hyvässä asemassa tutustumaan niihin. Meillä on internetit ja rahaa matkustaa. Harmillisest ylivoimaisesti suurin osa matkoistamme kohdistuu Ruotsiin tai Viroon. Tunnumme olevamme kiinnostuneempia siitä mitä maailma ajattelee meistä suomalaisista ja Suomesta yleensä kuin siitä miten esimerkiksi Afrikassa eletään. Luulen että iso osa meistä ajattelee että he asuvat edelleen suurimmissa osin savimajoissa ja metsästävät keihäillä gnuita. Hallituksemme laittaa miljoonia kiinni suomikuvan viemiseen maailmalle mutta luulen Duudsonit ja Madventures ovat vieneet Suomen tunnettavuutta maailmalle n. miljoona kertaa tehokkaammin. Saavatpahan ainakin mielenkiintoisen kuvan Suomesta.

Suosittelen kirjaa tyypeille jotka haluavat matkustaa muutenkin kuin turistirysiin. Niissä käydessä ei paljoa matkailutietämystä tarvitse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!