Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Madventures uusi kansainvälisen seikkailijan opas

Kirjoitettu 08.01.16
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Madventures -uusi kansainvälisen seikkailijan opas
Kirjan kirjoittaja: Riku Rantala ja Tuomas Milonoff
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3.4. Uusia tuulia ja haasteita yrittämiseen, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rohkeutta reissaamiseen

 

 

Minulta olisi jäänyt varmasti moni paikka näkemättä ilma tiimiakatemiaa ja meidän tiimiä. Reissut on avartaneet omaa näkemystäni todella paljon.

Kirjassa kerrotaan ryhmässä matkustamisen haasteista ja eduista.

Ryhmä antaa turvaa ja on mukavampaa kun on tuttua porukkaa ympärillä. Toinen puoli sitten on reissun aikatauluttaminen kaikkien toiveiden mukaan.

 

Yksi keskeisiä syitä miksi valitsin tiimiakatemian oli Maailman ympärys matka. Olen halunnut jo kauan olla oikein kunnolla reissussa ja nähdä maailmaa. Siinä samalla voisi tutustua uusiin ihmisiin.

 

Reissaamisessa antoisinta on se että siellä syntyy uusia ideoita. Kotisohvalta käsin on todella vaikea hahmottaa maailmaa ja miettiä mitä kaikkea sitä tekisi. Learning Circus on ollut yksi mahtavimmista kokemuksista akatemian aikana ja olen kiitollinen että olen saanut päässyt kokemaan sen.

 

Tulee kylmiä väreitä jo kun ajattelee että itse on vuoden päästä lähdössä maailma ympärys matkalle.

Myös pientä pelkoa. Miten asiat kotona? Uskallanko jättää ystävät, sukulaiset ja parisuhteeni niin pitkäksi aikaa?

Moni myös myy kaiken omaisuutensa ennen reissua. Siihen itse en millään pysty ja ei ehkä ole tarvekaan. Kuinka valmistautua reissuun jotta siitä voi nauttia täysillä!

 

Kirjassa on todella kattavasti neuvoja ja joka lähtöön. Kaikkea en millään pysty sisäistämään mutta keräsin muutamia juttuja joita voin tehdä ennen reissua ja reissussa jotta kaikki onnistuisi.

 

Kielimuuri? Siitä selviytyy lähes joka maassa kun osaa yksinkertaistaa puheensa, käyttää elekieltä tai opetella kohdemaan perus-sanastoa.

 

Matkankesto? ’’Chillaa! Tässä vaiheessa jo ennen kuin olet edes suunnitellut matkaasi sen pidemmälle. Ota patterit pois Duracell pupu hanuristasi, istu alas ja hengitä rauhallisesti. Märkäkorvamatkaajan ensimmäinen virhe on ahnehtiminen. Pyritään blokkaamaan vyön alle mahdollisimman monta paikkaa liian lyhyessä ajassa’’

 

Tätä kohtaa jäin hetkeksi miettimään. Itselläni oli sellainen kuva MYMistä että kaikki mantereet on nähtävä, kaikkialle päästävä!

Ei tuossa ajassa ehdi saada kuin pinta raapaisu joka mantereesta jos kaikki 7 meinaa kiertää. Parempi on keskittyä muutamaan ja ottaa niistä kaikki irti. Luotan kyllä rikuun ja tunnaan siinä asiassa, koska tuolla reissu kokemuksella varmasti jotain on oppinutkin.

 

Learning Circus 2014 oli hieno kokemus mutta 1-2 pv kohteessa ei anna oikein mitään. Olisin mielelläni jäänyt Milanoon tai Monacoon pidemmäksikin aikaa mutta aikataulu oli niin tiukka että se ei olisi ollut mahdollista.

 

Madventures neuvoo että jos mahdollista niin jää kohteeseen jos siltä tuntuu. Tämä tarkoittaisi sitä että joutuisin ostamaan lennot aina kohdemaasta pois. Ja mikäli varaamme kaikki lennot kerralla esimerkiksi Kilroyn kautta, ei tämä ole mahdollista.

 

 

 

25 tapaa tuunata reissusi paremmaksi

 

Kaikkia kohtia en käy läpi mutta kerään muutaman jotka meinasin toteuttaa:

 

Levytä vähintään kaksiviikkoa jotta aika unohtuu.

Varmasti tulee oltua rannalla monessakin kohteessa mutta kuinka nopeasti pääsee todelliseen reissufiilikseen ja aika ns.unohtuu. Moni on sanonut että menee 1-2 kuukautta jotta on todella rentoutunut.

 

Hoida itsellesi jonkun paikallisen luo/vedä jurrit heidän luonaan.

Olin ystäväni kanssa egyptissä ja hänellä oli paikallinen tuttava. Vietimme lähes koko loman hänen kanssaan vaikka yövyimme hotellissa. Pääsimme paikallisiin bileisiin ja syötiin paikallisten kanssa. Paikallisista on apua jo miettii vaikka että tänne jyväskylään tulisi joku ensimmäistä kertaa. Olisi todella mukava että joku hieman näyttäisi paikkoja ja opastaisi.

’’Apua saa kun muistaa vain kysyä’’

3.

Ole kuukausi täydellisessä informaatio katveessa. Tämä on ehkä   mahdoton 100% toteuttaa mutta pyrin olemaan mahdollisimman paljon ilman mitään elektroniikkaa. Se meinaa olla ainakin koti olosuhteissa aikaa vievää kun kokoajan selailee jotain turhanpäiväisiä juttuja.

 

4.

Reissatessa on oltava hetkessä ja unohdettava kaikki turhuus, on osattava olla rohkea, mutta silti järkevä. Pelolle ei pidä antaa sijaa, se pilaa koko reissun.

 

 

Jos mahdollista ota kirja mukaan reissuun, siitä voi olla korvaamatonta apua. Kaikkea ei kuitenkaan muista ja tulee tilanteita että google ei ole auttamassa.

 

Iiro Hölttä

 

Ideaosuuskunta Dynaamia

+358 445310049

Iiro@dynaamia.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!