Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Matka maailman ympäri

Kirjoitettu 13.04.17
Esseen kirjoittaja: Miia Huotari
Kirjapisteet: 3
Kirja: Madventures - Uusi kansainvälisen seikkailijan opas
Kirjan kirjoittaja: Riku Rantala & Tuomas Milonoff
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Viimeisien vuosien aikana olen matkustellut kohtuullisen paljon, mutta se ei siltikään riitä. Odotan jo malttamattomana tulevaa Learning Circusta, jonne lähdemme kahden viikon kuluttua. Lähdemme jälleen tiimimme ja lähes koko Tiimiakatemian kanssa kiertämään Eurooppaa kahdeksi viikoksi.

 

Mutta yksi ylitse muiden matkoista, mitä tällä hetkellä odotan on maailmanympärysmatka, jonne lähdemme valmistumisemme jälkeen eli ensi tammikuussa. Vaikka olen koko Tiimiakatemia aikani odottanut reissua enemmän kuin mitään, niin en ole vielä kovin suuria valmisteluja sekä päätöksiä tehnyt sen suhteen. Päätinkin lukea Riku Rantalan sekä Tuomas Milonoffin kirjoittaman teoksen Madventures – Uusi kansainvälisen seikkailijan opas. Kirjan tulisi lukea kaikkien niiden, jotka haluavat lähteä pakettimatkoja pidemmälle reissaamaan. Matkaoppaan tarkoituksena on auttaa sinua selviytymään kaikkialla maailmassa missä liikutkin sekä esitellä kohteita, jonne me emme tavallisesti täältä pohjolasta matkaa.

 

Kirja kertoo kaiken oleellisen siitä, miten pitää lähteä valmistelemaan matkaa ja mitä pitää ottaa huomioon, minkälaisia varusteita tulet tarvitsemaan, miten kannattaa liikkua, mitä tulisi tehdä kohteissa, miten paljon rahaa palaa missäkin, miten selviät kaikesta ennen matkaa matkan päättymiseen saakka ja kaiken sen minkä sinun pitää tietää matkaillessa.

 

Lukiessani opasta tajusin, että nyt pikkuhiljaa pitää alkaa viemään matkaa eteenpäin. Ykkösjuttu nyt tähän hätään on alkaa miettimään kuinka pitkän matkan haluan tehdä, keiden kanssa haluan sen taittaa sekä missä haluan käydä ja mitä haluan kokea. Pitää tästä aiheesta alkaa puhumaan aktiivisemmin treeneissä, sillä maailmaympärysmatka vaatii rahaa, sekä jotta matka toteutuu niin sitä pitää jonkin verran suunnitella. Teoksen mukaan perusasiat pitää miettiä, mutta muuten pitää mennä fiiliksen mukaan, jos tuntuu että jossakin paikassa on hyvä olla jää sinne pidemmäksi aikaa, jos vain mahdollista. Lisäksi jos matkaa ei liian yksityiskohtaisesti suunnittele, saattaa löytää itsensä mitä hienoimmista paikoista ja yllättyä mitä matka kaikkea tuo tullessaan.

 

Seikkailijan oppaassakin kehotetaan hyvissä ajoin varaamaan lentoliput, sillä mitä aikaisemmin varaa liput voi säästää useita satoja euroja. Vaikka muutama satanen tuntuu pieneltä rahamäärältä niin kaukomaissa sillä  voi elää hyvinkin jopa kuukauden jos toisenkin. Ainakin itse haluan tulevan kesän aikana varata omat lentoliput, joten sitä ennen reitin tulee olla kutakuinkin selvä.

 

Olen itse alustavasti miettinyt, että teen muutaman kuukauden matkan, mutta se riippuu aika pitkälti myös siitä minkä pituisia reittejä muut ovat ajatelleet. Lähtökohtaisesti haluan matkustaa porukassa, mutta en kuitenkaan sulje pois sitä vaihtoehtoa, että jonkun pätkän menisin yksin.

 

Kavereiden kanssa matkustaessa hyviä puolia ovat ne, että koko ajan on seuraa, on paljon turvallisempi olo kun ei tarvitse liikkua yksin ja mikä parasta saa mielettömän kokemuksen, jonka voi yhdessä jakaa. Puolestaan yksin matkustamisen etuja ovat ne, että voi mennä omien fiiliksien mukaan. Voi mennä syömään sinne minne haluaa, jäädä makoilemaan riippukeinuun jos siltä tuntuu, lähteä tutkimaan kaupunkien nähtävyyksiä silloin kuin siltä tuntuu ja ketään ei tarvitse odotella. Ja mikä parasta yksin matkailussa näkee asiat aivan eri tavalla, kiinnittää huomiota sellaisiin asioihin, jotka muuten saattaisi sivuttaa sekä tietysti pääsee paremmin kosketukseen uuteen kulttuurin sekä uusien ihmisten kanssa.

 

Minkälaisen matkan haluan tehdä?

 

On tullut yövyttyä hienoissa viiden tähden hotelleissa ja tullut vietettyä aikaa turistilomakohteissa. Maailmanympärysmatkan haluavan olevan seikkailu, joten haluan sen olevan myös sen mukainen, joten turistien suosimat lomakohteet sekä hienot hotellit tällä reissulla aion kiertää kaukaa. Haluan nähdä ja kokea sitä oikeata kulttuuria ja nähdä miten paikalliset elävät ja päästä kosketukseen heidän kanssa. Mitä odotan eniten niin sitä, että näen mahdollisimman paljon ja pääsen kokemaan sellaista, mitä en ole kokenut aikaisemmin.

 

Itselläni on tavoitteena käydä kaikissa maailman valtioissa oman elämäni aikana, joten mietteissä oli tälle reissulla ahnehtia mahdollisimman monta uutta maata. Luettuani kirjaa päätin kuitenkin, että on turha käydä liian monessa paikassa kerralla vaikka matkalla olisikin pidemmän aikaa. Yhdenkin kaupungin pintapuoliseen näkemiseen ei riitä kunnolla kaksi viikkoa. Parempi siis tässä tapauksessa keskittyä määrän sijasta laatuun ja jättää loput maat tulevaisuutta varten odottomaan.

 

Maailmanympärysmatka ei enää tunnu niin kaukaiselta ajatukselta, mitä se on ollut viimeiset vuodet. Odotan jo innolla sitä, että päästään suunnittelemaan matkaa, tekemään rahat matkalle sekä tietysti kaikista eniten sitä, että päästään lähtemään reissuun. Maailman valloitus varmasti avartaa omaa maailmankuvaani sekä pääsen tekemään sitä, mistä eniten nautin eli matkustamaan. Mikään ei ole niin hyvä sijoitus tässä maailmassa kuin matkustaminen, joten haluan sijoittaa siihen.

 

Uskon, että tulen vielä ennen matkaa palaamaan tähän kirjaan useaan otteeseen ettei vaan mikään tarpeellinen unohdu ja jää hoitamatta. Voinkin suositella tätä jokaisen matkailijan raamattua kaikille reissaajille. Nyt ei auta muu kun viedä unelmani toteen!

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!