Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Matkalla ammattitaitoiseksi baarialantyöntekijäksi

Kirjoitettu 10.05.21
Esseen kirjoittaja: Elisa Sihvonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Mikosta mestariksi – Baarityön käsikirja ja Yks Olut
Kirjan kirjoittaja: Kimmo Aho, Niko Autti ja Timo Siitonen ja Anikò Lehtinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mikosta mestariksi – Baarityön käsikirja

By Kimmo Aho, Niko Autti ja Timo Siitonen

 

Yks Olut

By Anikò Lehtinen

 

Mikosta mestariksi ja Yks Olut on nyt luettu ja kai sitä ollaan ammattitaitoisempia Baarinaisia.

Ammattitaidon taso baaritöissä on ollut aika minimaallinen. Se on painottunut enemmänkin lakiosaamiseen ja kaljan kaatoon.

Tavoitteenani on nostaa Myllytuvan baarimestaruustasoa. Se on ollut niin minimalistista ja halvinta, mitä löytyy. Nyt olen ymmärtänyt elämyksen tärkeyden.

Osalle pitää löytyä sitä halvinta mahdollista ja se pitää löytyä.

Osa kaipaa elämyksiä ja luksusta. Sitä pitää löytyä.

 

Tavoitteenani on luoda meille minimalistinen ja pieni drinkkilista. Missä juomat on tehty tuoreista ja raikkaista hedelmistä. Tekemisessä saattaa kestää, mutta saat kultaista nektaria suuhusi.

Viime kesänä, joku toivoi Rieslingiä meillä oli vaan halvinta kyykky viiniä ja jotain vähemmän parempaa. Olisi ilo tarjoilla molempia. Talon halpaa viiniä ja sitten raikasta ja pirskahtelevaa kesäviiniä.

Pyrkiä toteuttamaan asiakkaiden toiveet parhaamme mukaan.

Tänä vuonna kouluttaudumme paremmin juomistamme, jotta palvelun taso voisi nousta.

 

 

Muista:

-pilke silmäkulmassa

-tietää ajankohtaisista aiheista

-kommunikoi mieluummin liikaa kuin liian vähän

-tupla kommunikointi a ja o

– tiedä 3 asiaa myymästäsi tuotteesta

– opiskelu ja maisteluilta tuotteistamme

 

 

Juoma maailma on niin kovin mielenkiintoinen. Se muistuttaa minua paljon Barista maailmasta missä sain työskennellä tovin. Se kiehtoo minua. Mitä enemmän tietää sitä enemmän osaa nauttia ja hakea elämyksiä. Mitä enemmän tietää lajista, mitä juo sitä enemmän sitä osaa arvostaa.

Nostaaksemme elämyksen tasoa Myllytuvalla on tärkeää tietää, mitä myy. Kunnianhimossani en saa unohtaa sitä, että se on yhtä tärkeää jos nauttii perus oluesta. Saisinko yhden oluen. Tarjotaan tämä.

 

Mutta palvellaksemme yhtä hyvin laatutietoisia täytyy nostaa osaamisen tasoa. Ihan baarimestariksi ei tarvitse ryhtyä, mutta jos nyt jotain muuta tietäisi kun, että tuossahan noita nyt on. Tuo maistuu hyvälle.

 

Tieto lisä ja luo elämyksen tasoa.

Ammattiylpeys kohoaa myös siinä, mitä enemmän tietää lajista jota harrastaa.

 

Anteeks mulla ei nyt heruu näistä kirjoista kolmen sivun reflektiota.

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!