Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Matkanopas

Kirjoitettu 26.11.13
Esseen kirjoittaja: Jarkko
Kirjapisteet: 2
Kirja: Matkanopas
Kirjan kirjoittaja: Saku Tuominen & Risto Kuulasmaa
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Emme voi jäädä odottamaan, että joku lähtee näyttämään meille mallia ja raivaamaan esteitä tieltämme suunnatessamme kohti uusia haasteita. Vaikka yritystoiminnassa emme pidäkään kilpailusta, niin pidämme siitä, että meillä on muita joita seurata ja joihin peilaamme omaa tekemistämme. Tämän välttämiseksi meidän tulee uskaltaa lähteä toteuttamaan omaa juttuamme niin kuin me itse haluamme. Tämä tarkoittaa rutkasti enemmän työtä ja epätoivon hetkiä, mutta sitä se menestyminen juuri vaatiikiin. Meillä on korkea lähtemisen kynnys. On helppoa jäädä paikalleen silloin, kun menee hyvin. Mielestäni ihmiset ovat pääasiassa erittäin huonoja ottamaan riskejä. Emme ole valmiita luopumaan sellaisesta, joka meillä jo on. Esimerkiksi sellainen yritys, joka pärjää Suomen markkinoilla ei halua riskeerata menestystään ottamalla riskejä siirtyessä kansainvälisille markkinoille.

Meillä on katteettoman suuret luulot itsestämme. Tiedämme, että kilpailu ulkomailla on kovempaa. Tämän vuoksi meidän tulee tunnistaa omat resurssimme, heikkoudet ja vahvuudet. Eikä tämä riitä, vaan meidän on myös tunnistettava kansainvälisillä markkinoilla olevien kilpailijoiden vastaavat. Kansainvälistyminen ei ole mikään läpihuutojuttu. On ehdottoman tärkeää tehdä tutkimustyötä niin, että yritys on koko ajan tiedoillaan useamman askeleen edellä toiminnasta. Voimme myös olla turhan vaatimattomia. On siis tärkeää olla ylpeä siitä mitä tekee.

Epäonnistumisen pelko on mielestäni ihmiskunnan pahimpia sairauksia. Se estää meitä toteuttamasta niitä asioita, joita todella haluaisimme tekevän. Tämän nujertamiseksi meidän tulee ymmärtää, että epäonnistuminen on huomattavasti pahempaa, kuin tekemättä jättäminen. Emme halua ajautua tilanteeseen, ettemme tao silloin kun rauta on kuumaa. Pitkitämme ja pitkitämme lähtöämme, jolloin hanke vain vaikeutuu jatkuvasti.

Verkostoidu! Ylivoimaisesti yksi tärkeimpiä asioita liiketoiminnassa on verkostoitua. Vaikka emme tuntisikaan suoraan ketään, joka voisi auttaa meitä kansainvälisillä markkinoilla, niin joku kyllä tuntee. On myös ehdottoman tärkeää verkostoitua kokoajan lisää. Meidän tulee hankkiutua oikeiden ihmisten seuraan ja hieroa tuttavuutta. Verkostoituminen voi olla erittäin kannattavaa, sillä kansainvälistyminen ja muut suuret harppaukset vaativat usein taloudellista riskinottoa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!