Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Me-hengen mahti

Kirjoitettu 01.03.13
Esseen kirjoittaja: Milka Leppäkoski
Kirjapisteet: 2
Kirja: Me-hengen mahti
Kirjan kirjoittaja: Markku T.Hyyppä
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miten minä ajattelusta saadaan me ajattelu on usein kysytty kysymys ainakin meidän tiimin kesken ja varmasti myös muilla. Olemme kaikki tulleet eri kouluista, työpaikoista, joilla ei juuri tarvitse kuin pitää huoli niistä omista asioista ja tehdä ne omat työt. Nyt kun yhtäkkiä meitä onkin melkein pari kymmentä, on ehkä joitakin toiminta ja- ajattelutapoja muutettava. Markus T. Hyypän kirjassa puhutaan me- hengen ja yhdessä toimimisen hyvinvoinnin vaikutuksista ja kuinka se edistää terveyttä ja pidentää kuulema myös ikää. Kirja osoittaa kuinka yhdessä tekeminen sopii kaikille. Se saa pohtimaan, miten meistä jokainen voi omassa elinympäristössään edistää hyvinvointia yhdessä toimimalla.

 

Olemme vasta ensimmäisen vuoden tiimi, mutta olemme viettäneet tosi paljon aikaa yhdessä tekemiseen, joka onkin alkuvaiheessa erittäin tärkeää. Muistan ensimmäisen yhteisen reissun forest and bakin, jonne lähdimme heti tiimien jakautumisen jälkeen. Jos nyt vertaisin meidän yhteishenkeä siihen olemme huomattavasti tiimiytyneet enemmän. Olemme käyneet yhteisellä työreissulla Hollannissa ja vietämme myös vapaa- aikaamme välillä toistemme seurassa. Juhlinta sujuu myös Mittavalta hyvin. Tärkeintä on siis viettää aikaa yhdessä, sillä sitä kautta luottamus syntyy. Kun pystyt luottamaan toisiin pystyt rentoutumaan ja puhumaan helpommin itsellesi tärkeistä asioista.

 

Omien tiimiläisten arvostaminen ja yhteen hiileen puhaltaminen on tärkeää. Se näkyy varmasti myös tuloksessa jos viihdyt toimistolla, jaksat tehdä työsi hyvin ja olet sitoutunut. Me- henki tuottaa siis myös voittoa. Se voi toimia myös negatiivisesti, jos luottamus puuttuu, olemme välinpitämättömiä tai itsekkäitä. Poissaolot lisääntyy ja motivaatio katoaa. Tässä huomaa helposti positiivisen ja kunnioittavan asenteen tärkeyden.

 

Palautteen tärkeys nousee taas esille, sillä tarvitsemme myös toisiltamme kehuja hyvin tehdystä työstä, mutta myös kannustavaa rakentavaa palautetta, jos kaikki ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa. Opimme myös varmasti ajan myötä ottamaan palautetta vastaan oikein ja siten että siitä saa kaiken mahdollisen hyödyn. Palautteen tarkoitus on kuitenkin kehittää toista ihmistä.

 

Tiimiliideri on tietysti jonkinlaisessa roolissa ensimmäisen vuoden tiimiytymisessä. Jokaisen tiimiläisen pitäisi kuitenkin ottaa vastuu itsestään ja miettiä onko me-henki kohdallaan. Muita voi kannustaa vaikka halaamalla tai taputtamalla olalle kun itsellä on hyvä päivä. Omasta mielestäni meidän tiimillä on hyvä yhteishenki ja pyrimmekin järjestämään säännöllisesti yhteistä hauskaa tekemistä. Ensi viikolla menemme esimerkiksi kaikki yhden tiimiläisemme mökille ”rentoutumaan”.

 

Kirja oli hyvä lukea näin alkuvaiheessa tiimiytymistä, sillä se antoi vielä uusia pointteja tiiminyhteishengen merkitykseen. Helppolukuinen ja lyhyet kappaleet. Myös kuitenkin ehkä turhia juttuja, mutta yleiskuvasta jäi hyvä fiilis!

”Individually we are one drop. Together , we are an ocean”

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!