Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Medici-ilmiö

Kirjoitettu 12.11.13
Esseen kirjoittaja: Aku Oikari
Kirjapisteet: 3
Kirja: Medici-ilmiö
Kirjan kirjoittaja: Frans Johansson
Kategoriat: 7. Innovointi, 7.1. Luovan ajattelun työkalut, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet, 7.5 Innovoinnin klassikot

Medici-ilmiö, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Uudet innovaatiot ja ideat syntyvät alojen välimaastosta, ainakin mikäli on uskominen Frans Johanssonin Medici-ilmiö -kirjaa. Heti nousee mieleen Jarin puhuma projektipölytys, tästä kirjasta sen on tainnut Jari saadakin mieleensä. Yhdistämällä eri alojen tekijöitä, löydät tiesi välimaastoon ja näin alkaa syntyä uusia ideayhdistelmiä.

Oliverin kanssa olemme välillä hieman jumissa. ”Perustyö” sujuu oikein hyvin, mutta siihen se jääkin sitten. Uusien, innovatiivisten tempausten keksimiseen emme ole käyttäneet aikaa, emmekä ole keksineet mitään kovin mullistavaa tempausta, jolla saisi hyvin näkyvyyttä. Alun projektiryhmä, jota lähdimme kasaamaan, eli mahdollisimman paljon muita kuin musiikin kanssa tekemisissä olevia, on kutistunut kahteen henkilöön, jotka molemmat ovat todella paljon musiikin kanssa tekemisissä. Ehkä meille on Tomin kanssa muodostunut kirjassa puhuttavia assosiaatioesteitä. Tämän vuoksi meidän on otettava perjantain projektipalaveriin, jossa suunnittelemme aikajanaa loppuvuodelle, mukaan yksi tai kaksi täysin ulkopuolista ihmistä, mieluummin ehkä vielä naispuolista. Ulkopuoliset pystyisivät tuomaan ajatteluun ja ideointiin taas ulkopuolisen, perusmusiikinkuluttajan näkökulman, jonka olemme ehkä hieman hukanneet.

Esseestä tulee aika lyhyt, koska tajusin, että kirjahan on kiteytetty jo todella loistavasti ja tuotu meille monesti, mutta emme vain tajua käyttää sitä kiteytystä kuin tietyissä olosuhteissa. Kyseessä on nimittäin kaikennäköiset ideointityökalupakit ja meille tutuin Partuksen ideointityökalupakki. Siitä löytyvät ideointityökalut auttavat madaltamaan ja poistamaan assosiaatioesteitä. Ne vain pitää ottaa käyttöön muutenkin kuin vain projekteihin.

Kova kirja, josta paljon koppeja, mutta lyhin essee, mitä olen kirjoittanut. Ehkäpä seuraavat käytäntöön vietävät asiat menevät sitten myös oikeasti käytäntöön! Nämä siis ensisijaisesti nyt Oliveriin loppurutistukseen, mutta todellakin jatkossa myös muihin projekteihin!

Käytäntöön:

  1. Pyydä vierailijoita projektipalavereihin, varsinkin kun suunnittelette jotain ja halutaan tuoretta näkökulmaa.
  2. Käytä Partuksen ideointityökalupakkia myös muulloinkin kuin synnytyksissä. Tee jopa projektipalavereista synnytyksen omaisia, varsinkin kun suunnittelette jotain toimenpiteitä.
  3. Älä lopeta ideointia, vaan puserra väkisin vielä ne viimeiset viisi ideaa, aivan niin kuin Alf Rehn käskee tekemään Vaaralliset Ideat -kirjassa.

Muistuta itseäsi aika ajoin synnyttämään jotain uutta!

Aku Oikari / Idealeka

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!