Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyjän käsikirja

Kirjoitettu 18.03.13
Esseen kirjoittaja: Jetro Majaniemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Menestyjän käsikirja
Kirjan kirjoittaja: Rita Fagerström
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Menestyjän käsikirja – Rita Fagerström

 

 

Menestyjän käsikirja on nimensä mukaisesti kirja menestykseen. Kirjassa käsitellään konkreettisia etappeja, tekoja ja tavotteiden saavuttamisia kohti menestystä. Tarkkailu pintana oma elämän tilanne ja työnteko priiman projektien parissa.

 

 

Perus edellytys menestymiselle on hyvä itsetuntemus. Mitä paremmin tunnistat vahvuutesi, kykysi ja voimavarasi, sitä paremmin pystyt hyödyntämään niitä saavutuksia tavoitteidesi saavuttamiseksi. Minulla on mielestäni hyvä itsetuntemus, joten minulla on edellytykset menestyä. Tiedän vahvuuteni, olen suorituskykyinen ja vahva persoona ja johtaja. Osaan tehdä paljon tarvittavia asioita, enkä luovuta minua ”kiinnostavissa” asioissa helposti, sitkeyttä piisaa. Tietysti taas turhat, koskemattomat asiat voin helposti työntää pois mielestä. Olen hyvä yhdistämään asioita logiikka ja rakentaminen on lähellä olleet jo pienestä asti. Kova työmoraali juontaa juurensa jo lapsuuden rankamestä töistä. Tiedän mitä jaksan ja minkä verran ja osaan myös levätä tarvittaessa. Mutta kehitettävääkin on!

 

Miten hyödynnän taitojani omassa elämässä? Miten hyödynnän taitojani Priimassa?

 

Näiden vastaukset vielä minulle avonaisia ja kehitettäviä. Omassa elämässä, osaan tehdä paljon remontointi töitä, auton korjausta, ruokaa ja jne –> joten säästän pitkän pennin hyödyntäessäni osaamistani. Outsource IT haastaa minua monella tapaa, johtajuus ehkä tärkeinpänä. Minulla on kovatyö saavuttaa asettamamme tavoitteet ja ohjata projekti ryhmää. Priimassa minun tulisi ottaa vielä enemmän vastuuta, muustakin kuin omien asioiden hoidosta. Tästä tuleekin kysymys Priimalle: Miten jokainen Priimalainen hyödyntää taitojaan yrityksen hyväksi!?

 

 

 

Työntekeminen on ollut jo monta vuotta minulle arkipäivää. Päämääräni on tosin ollut hukassa useammin kuin minä baarireissulla. Tällä hetkellä tiedän tavoitteeni ja päämääräni jossain määrin. OIT myynti toukokuun loppuun tavoitteet ovat selvillä, kirjapiste ja muut priiman tavoitteet ovat selvillä. Näin hyvä, mutta omat tavoitteet ovat suurimmalta osin määrittämättä. Tiedän ja tiedostan oman tilanteeni hyvin, mutta matkani määränpää on vielä utuinen. Tuleeko minusta remonttireiska? vai Jyväskylän kovin kopiokone myyjä? Siinä vasta kysymykset, voi olla, että minusta tulee jotain muuta. Outsourceen tulen panostamaan ja mielessäni on alkanut siintää ajatus omasta toimipisteestä Jyväskylässä SIISTIÄ.

 

Vastuullinen työskentely kuuluu mielestäni jokaiseen työhön ei ole väliä oletko Siwan kassalla vai yritysjohtaja, molemmille kuuluu vastuun kantaminen. Tällä hetkellä työskentelen Tiimiakatemialla kohtalaisen tarkan suunnitelman mukaan, jotta voin hoitaa työni vastuullisesti. Haluan ja kannankin vastuut töistäni ja teoistani AINA. Jos joku kehtää sysätä omat virheet toisen niskaa, niin paskaa sanon minä. Virheitä tekee jokainen ja niistä on kasvettava, sitä on vastuun ottaminen ja siitä oppiminen. Kanna vastuusi ja tee työsi, kuljet kohti menestystä.

 

Älä anna periksi, kirjassa puhuttiin tästäkin ja tämä on aina kova juttu! Jos haluat tietää enemmän lue toinen esseeni ”älä koskaan anna periksi” (markkinointi#) 😀

 

Minun pitää alkaa toimimaan niinkuin menestyjä! Millainen sitten menestyjä on hmmm? No mielestäni hän tekee työnsä mallikkaasti, pitää aikataulut ja lupaukset lapasessa. Ensitapaamisella luo luotettavan kuvan. Herrasmiesmainen. Paksu lompakko. Söpö auto.

Loppulainit eli ulkokuori voi hämätä. Mielestäni ensimmäiset asiat ovat tärkeämpiä, koska se mitä annat vaikuttaa loppujen lopuksi enemmä kuin mitä fiilistä ulkokouri luo. ”hyvännäköinen mutta sisältä pelkkä tuhnu”

 

Mitä teen seuraavaksi:

1. Vahvuuskartoitus (tähän vielä työkalu jostain) Priimalle ehdotettava.

2. Päämäärän kirkastaminen, oma elämä, Priima ja Projektit

3. Vastuullisuudesta hyvien päätösten tekeminen

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!