Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyjän ominaisuudet

Kirjoitettu 22.09.17
Esseen kirjoittaja: Jori Heikkinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: The 7 habits of highly effective people
Kirjan kirjoittaja: Stephen R. Covey
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Coveyn mukaan menestyvien ihmisten takana on järjestään 7 erilaista tapaa ja tottumusta, jotka ohjaavat näiden ihmisten toimintaa ja ajattelinkin tässä rustauksessa peilata niitä itseeni ja näin koettaa saada kuvan siitä mitkä asiat itseni kehityksessä ovat ne jarruttavat tekijät. Ihmisen tekoja ja käyttäytymistä ohjaa hänen arvomaailmansa ja jotta voidaan saavuttaa oikea, pysyvä muutos omaan käyttäytymiseen, täytyy omaa arvomaailmaa ja syitä toimia pystyä muuttamaan. Oikeita vastauksia ja ajatuksia ei pysty kukaan määrittelemään, mutta tiettyjä yleisesti hyväksyttyjä ja arvostettuja normeja omiin normeihin vertaamalla ja peilaamalla, pystyy löytämään itseä innostavat ja kehittävät tavat.

 

Omasta mielestä ja kehosta huolehtiminen on tärkeimpiä ominaisuuksia pitkäjänteisen tehokkuuden ja jaksamisen kannalta. Itselläni urheilu on kulkenut käsikädessä koulu/työarjen kanssa koko elämän ajan ja sen vaikutuksen huomaa varsinkin, kun pitää taukoa, esim. ylimenokausi. Säännölliset harjoitukset ja treenaaminen tuovat sitä paljon puhuttua rytmiä arkeen ja sopivaa vastapainoa työhön, mikä auttaa myös päivittäin tyhjentämään pään täysin toisesta, ja keskittymällä täysillä toiseen asiaan. Vaikka ympäripyöreitten päivien työskentelyllä saadaan lyhyellä aikavälillä tehokkaasti tuloksia aikaan, sen pitkäaikaisemmat hyödyt jäävät aika vähäiseksi. Itsensä loppuun polttamisella voi olla kuitenkin loppuelämän mittaiset vaikutukset. Kehon ja mielen terveenä pitäminen on ainakin itselleni tehokkaan työskentelyn elinehto, ja jokainen voi kuvitella kuinka paljon 15h työpäivästä on oikeasti tehokasta työaikaa. Ei kovinkaan paljon.

 

Tehokkuuden saavuttamiseksi on myös tärkeää pystyä määrittelemään tavoitteet ja tarkoitus työlle. Covey vertaa päämäärättömän työn tehokasta tekemistä siihen, kun pystytetään tikkaat väärää seinää vasten. Tätä tavoitteellisuutta olen jumpannut sekä itselleni, että tiimille koko alkusyksyn ja alan pikkuhiljaa jo allekirjoittaa sen tärkeyden kehittymisen kannalta. On mahdotonta edetä, mikäli ei tiedä mihin on menossa. Tavoitteet itselläni ovat tiimikeskeisiä ja toivoisin totta kai, että muut pystyisivät niihin kanssani yhtymään. Asetin itselleni tavoitteeksi, että kaikilla tiimiläisillämme on koko ajan mieleistä tekemistä jouluun mennessä, ja mikä parasta, se tekeminen myös rahoittaa toimintaamme! Lähestymiskulma tällaiseen tavoitteeseen voi toki olla subjektiivinen tiiminäkökulmasta tai vaihtoehtoisesti itsekeskeisestä näkökulmasta. Tiimityöskentelyn kannalta olisi tietysti paras, että kaikkien tavoite on sama ja kaikkien ominaisuudet täydentäisivät yksilöiden puutteita. Tästä päästäänkin loogisesti kolmanteen seitsemästä tavasta eli synergiaan. Se tarkoittaa täydellistä yhteistyötä ja peliä tiimin sisällä, ja sen saavuttamiseksi ihmisten täytyy ymmärtää, että erilaiset ominaisuudet tiimin jäsenillä ovat sen suurin rikkaus. Ehkä tämä on meidän tiimimme yhteisistä stepeistä se vaikuttavin ”lopputuloksen” kannalta, sillä kaikin osin ei näin vielä ole. Tai ainakaan kaikkien vahvuudet eivät ole vielä esille päässeet mikä johtuu myös persoonista itsestään. Ryhmän saavutus on kuitenkin sata kertaa sadasta parempi saavutus kuin yksilön saavutus.

 

Mielenkiintoinen ominaisuus, joka näistä seitsemästä ominaisuudesta itsessäni on ehkä se vajavaisin, on itsensä ja ajatusmaailmansa muuttaminen reaktiivisesta proaktiiviseen. Tämä maailmankatsomus on varmasti merkittävimmässä osassa, kun erotellaan maailman menestyjiä ja alisuorittajia. Ihminen kun on ainoa eliö, mikä pystyy reagoimaan oman mielensä mukaan tapahtuviin asioihin. Eläimet kun reagoivat kuten ne on ohjelmoitu reagoimaan; esim. vaaraàkarkuun. Hyvä esimerkki kirjassa on, että proaktiiviset voivat ”päättää oman säänsä”, eli eivät anna vallitsevien olojen olla este omalle tekemiselle vaan reagoivat siihen mahdollisuutena. Reaktiiviset ihmiset kun sateen sattuessa jäävät kotiin koska sataa, proaktiiviset nauttivat vaihtelevasta säästä, nappaavat sadetakin ja painelevat ulos. Näin esimerkiksi. Tämä ominaisuus on itselläni voimakas ainakin puhelinkammoon viitatessa. Olen päättänyt, ettei ahdistukselleni mahda mitään eikä se vain sovi minulle. Proaktiivinen ihminen taas näkee hyödyn puhelimeen tarttumisessa eikä jätä sitä hyötyä saavuttamatta omien ahdistusten vuoksi. Tunnistan tämän vian itsessäni, mutta seuraava steppi on oikeastaan halun löytäminen sen muuttamiseksi.

 

Kesän aikana jo kahvilalla työskennellessä tuli paljon mietittyä, sekä tietoisesti että tiedostamatta, kuinka tuoda lisäarvoa asiakkaille ja samalla kasvattaa kannattavuutta. Tämän mielessä pitäminen on myös Coveyn kannalta tärkeää, kun luodaan pitempi aikaisia asiakassuhteita ja win-win-asetelmalla, niin että molemmat osapuolet hyötyvät yhtä paljon. Neuvotteluja on myös hyvä jatkaa niin kauan sopimuksissa, että aikaansaadaan molempia tyydyttävä tulos, sillä jos toinen kokee saavansa sopimuksesta vähemmän, on yleensä asiakassuhteen ylläpito vaikeaa. Molemmin puolisen luottamuksen saavuttamiseksi on myös sopijaosapuolena hyvä olla enemmänkin antava kuin ottava osapuoli. Luottamuksen avulla kuitenkin luodaan ne kaikista hedelmällisimmät yhteiset projektit. Myös seuraava ominaisuus eli kuuntelemisen taito on linkissä neuvottelutaitojen kanssa, sillä on eri asia kuunnella sen vuoksi että voi antaa vastauksen, kuin sen takia, että voi ymmärtää. Ymmärtämällä asiakasta/keskustelukumppania, tai ainakin siihen pyrkimällä, pystytään saavuttamaan huomattavasti syvempi yhteys kuin pelkästään kysymys-vastaus-keskustelulla.

 

Kaiken kaikkiaan ihminen pystyy kehittymään pysyvästi ja muuttumaan vain koeponnistamalla oman ajatus- ja arvomaailman ja pureutumalla siihen miksi asioita tekee ja miksi jättää tekemättä. Opettelemalla yksittäisiä taitoja voi saavuttaa lyhyt aikaisia tavoitteita tai saavutuksia, mutta pitkäaikaiset menestyjän tavat ja ominaisuudet voidaan saavuttaa vain tekemällä ja toimimalla menestyjille vaadittavalla tavalla.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!