Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyksen kummisetä

Kirjoitettu 26.04.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Keihäscowboy Kari Ihalainen
Kirjan kirjoittaja: Tapani Salo
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.02. Yhteisöllisyys, 9.03. Yrittäjyys, 9.05. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjassa keskitytään hyvin vahvasti Kari Ihalaisen keihäsvalmentajan uraan ja hänen eri elämän vaiheisiin. Hyvin vahvasti tulivat esille uran karikot ja pahimmat notkahdukset. Pystyin saamaan tästäkin kirjasta paljon irti vaikkei, siinä suoraan puhuttu menestymisestä ja miten se saavutetaan. Suoraa keinoa siihen ei olekaan, mutta siihen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan. Paljon tuli asiaa myös verkostojen tärkeydestä ja kuinka huomaa vaikeina aikoina, ketkä oikeasti ovat ne tukipilarit omassa verkostossa.

 

Huippuheittäjän ominaisuudet:

 

–       Itsekeskeisyys

–       Periksiantamattomuus

–       Kunnianhimo

–       Kontrolloi kaikkia urheiluun liittyviä asioita

–       Halu saada kaikki itselleen

–       On kaikkea sitä, mitä tavallisen ihmisen ei ole lupa olla

 

Kuinka huippuheittäjän ominaisuuksia voi verrata huippu yrittäjään, tarkoitus periltään molemmilla on hyvin selkeänä mielessä tavoite mitä kohti he pyrkivät tai ainakin tulisi olla, mikäli meinaa pärjätä kilpailijoilleen. Meidänkin tiimille on tehtävä yhdessä tavoitteet jota kohti pyrkiä, jotta pystymme olemaan jatkossa parempia ja toimimaan niitä kohti. Minulla ei ole mitään suoraa ratkaisua miten saamme tavoitteet kuntoon, koska teemme sen yhdessä jotta siitä saadaan kaikille yhteinen, mutta haluan luoda meille palkinto järjestelmän, jossa palkitaan tiimiläisiä 3 osaisesti, sekä yksilö tasolla että koko tiimin tasolla.

Tällä hetkellä monet ovat valittaneet, kun itse pääsee tavoitteisiin ja muut eivät, niin jää kaikilta saamatta palkinto, joka syö motivaatiota eteenpäin pyrkijiltä.

 

  1. Tiimin tavoitteisiin pääsy

–       Tämä on hyvin selkeä, jos koko tiimi pääsee yhteiseen tavoitteeseen tulee siitä joku palkinto.

  1. Yksilön pääseminen tavoitteeseen

–       Saa kyseinen henkilö siitä palkinnon, kun on hoitanut oman osuutensa.

  1. Parhaan palkitseminen

–       Kun on pystynyt tuomaan eniten tulosta niin saa siitä erityispalkinnon, joka varmasti motivoi tekemään aina vain enemmän.

 

”Monet elävät koko elämänsä niin ettei heille tapahdu mitään. Mutta monille tapahtuu kaiken aikaa enemmän kuin kymmenelle tavalliselle ihmiselle yhden elämän aikana.”

Tämän huomaa kyllä erittäin selkeästi Tiimiakatemialla, kun itsestä ainakin tuntuu koko ajan kaiken menevän selkeästi ja oikeaan suuntaan, pienessä hetkessä asiat ovat taas toisin ja uusia mahdollisuuksia ja haasteita heitellään meille. Yritäpä lähteä sitten selittämään ulkopuolisille, että mitä siellä tiimiakatemialla sitten oikein tehdään, kun ei välillä itselläkään ole pienintäkään hajua mihin sitä on oikein menossa. Pidän siitä kyllä henkilökohtaisesti, että tulee yllättäviä tilanteita ja täytyy kehitellä niihin ratkaisuja. Mitä enemmän sitä tekee, sitä paremmaksi siinä alkaa kehittyä. Joihinkin asioihin vain täytyy pystyä reagoimaan nopeasti, joskus jopa vaiston varassa jos meinaa pysyä kehityksen ja kilpailun mukana.

 

”Ihalainen ei pitänyt meteliä itsestään, vaan tyytyi aina kaikkein vähimpään. Vaatimattomuus teki vaikutuksen moneen.”

Tämä kertoo sedästäni hyvin paljon, en ole ikinä oikeastaan kuullut hänestä mitään, silloin tällöin ohi mennen jutellut hetken vain hänen kanssaan. Ympäri maailmaa kaikki tietävät hänet urheilupiireissä. Arvostan sitä miten hän on pystynyt luomaan verkoston, jossa häneen luotetaan niin vahvasti ja epäröimättä. Siihen itsekin olen pyrkinyt, ettei tarvitse lähteä kenellekään todistelemaan mitään, mutta siinä mielessä en näe itseäni samanlaisena, että tyytyisin vähimpään. Osaan vaatia muilta ihmisiltä mikäli vaadin samoja asioita itseltänikin ja olen aika erilaisista lähtökohdista ponnistanut liikkeelle.

Joskus menestykseen pääseminen vie aikaa todella paljon, mutta miksi tuhlata sitä kun omalla toiminnallaan voi edes auttaa sitä, sekä tehostaa sen vaikutusta, liian kiire ei saa olla kehittymisen ja menestyksen suhteen mutta tietynlainen kunnianhimo pitää pysyä omassa toiminnassa, jotta pääsee eteenpäin.

 

Verkostojen tärkeys tulee esille tiukoissa paikoissa ja niitä osataan arvostaa sen jälkeen vasta paremmin.

Tämä on niin totta kuin vain voikin olla, aina kun ollaan menestyksen polulla, silloin kyllä riittää selkään taputtajia ja kiinnostuneita ihmisiä. Kun menee huonosti ja tarvitsee apua selvitäkseen haasteista, alkaa ihmiset ympäriltä vähentyä ja paeta vastuuta, siinä vaiheessa huomataan tärkeimpien verkostojen merkitys. Tässäkin asiassa huomaa sen, niin paljon kuin annat niin paljon myös saat. Tämä täytyy muistaa asiakas suhteita luodessa, saadaanko me asiakkaalta niin paljoa kuin me olemme heille antaneet. Niitä asiakkaita on harvassa ketkä näin välttämättä toimivat, joillakin on tarkoitusperinä vain saada kaikki mahdollinen hyöty ”opiskelijoista” ja unohtaa heidän jatkossa. Mutta meidän tehtävä onkin tehdä asiat niin hyvin, etteivät he halua luopua meistä, jolloin saamme vahvan verkoston itsellemme.

 

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!