Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyksen pelikirja

Kirjoitettu 28.05.16
Esseen kirjoittaja: Harri Mustonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Menestyksen pelikirja
Kirjan kirjoittaja: Ilkka Lampi, Jukka Jalonen
Kategoriat: 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 5. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Menestyksen pelikirja käsittelee valmentavaa johtamista ja sitä, kuinka hyvä joukkuehenki tuo tuloksia urheilussa ja työelämässä. Kirjan ovat kirjoittaneet Jukka Jalonen ja Ilkka Lampi. Jukka Jalonen on menestynyt suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on saanut kiitosta kärsivällisestä tavastaan johtaa. Ilkka Lampi taas on Kauppalehden pääkirjoitustoimittaja ja talousjournalisti, jolla on kova kiinnostus suomalaisen johtamisen kehittämiseen.  Kirja käsittelee esimerkein enemmänkin urheilumaailmaa, mutta on rinnastettavissa myös hyvin yrityselämään.

Täpitimme Aiton kesken treeneissä ja saimme aikaiseksi hyvää keskustelua tiimiyrityksen tilasta. Yhdeksi ongelmaksi havaitsimme sen, että merkitys moniin asioihin on osuuskunnassamme hakusessa. Meillä on yhteiset pelisäännöt, mutta niitä rikotaan usein. Luottamuksen taso ei ole riittävä ja joskus pelkäämme tuoda ajatuksiamme esiin sen pelossa, että toiset pahoittavat mielensä. Rehellisyys ei siis ole vielä itsestään selvää. Pystyimme siis toteamaan helposti, että valetiimivaihe ei ole vielä lähtenyt minnekään.

Menestyksen perusedellytys on hyvä joukkuehenki ja sen eteen tulee tehdä kovasti töitä yhdessä. Tiimissä tekeminen ei kuulu olla ainaista kilpailua, vaan joukkuepeliä. Enemmän tulisi keskittyä joukkueeseen, kuin itseensä. Johtamisen kannalta hyvin oleellinen kysymys onkin; Miten yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri saadaan luotua tiimiin ja miten sitä pystytään ylläpitämään. Olen toiminut nyt Aiton tiimiliiderinä tämän kevään ja tämä onkin ollut kysymys, mitä olen yrittänyt ratkoa koko kevään. Mielestäni Aitossa laitetaan omat asiat liikaa tiimin asioiden edelle ja siinä on paljon petrattavaa. Esimerkiksi treenejä ei tarpeeksi kunnioiteta ja poissaoloja on paljon. Minästä ei ole kasvanut vielä me.

Kun syksy koittaa, täytyy Aitoon alkaa rakentamaan uudenlaista työkulttuuria ja tiimin toiminnan merkitys tulee työstää enemmän näkyville. Tällä hetkellä emme tunne mielestäni hirveästi ylpeyttä tai yhteenkuuluvuutta omaan tiimiyritykseemme. Mistä liikkeelle syksyn alussa? Kirjoitamme tiimiyrityksen kehityksestä reflektiot, alamme jumppaamaan omaa arvopohjaamme ja pelisääntöjämme. Tämän jälkeen haluan yrittää luoda tiimisopimuksen, sillä edellisellä kerralla se ei onnistunut. Kirjassa myös todetaan, että usein halutaan puhua hyvästä joukkuehengestä mutta sitä on vaikea luoda, mikäli tiimi ei ole motivoitunut, sitoutunut ja luottamus on huonolla tasolla. Siksi onkin erittäin tärkeää, että ensi syksynä koko tiimi saadaan motivoitua kolmanteen vuoteen. Sillä tässä vaiheessa Tiimiakatemiaa on pakko uskaltaa sitoutua porukkaan täysillä.

Miten intohimon saa sytytettyä jokaiselle? Aiton visio Rohkeiden kokeiluiden kautta oman jutun löytäminen ja verkostojen luominen, on mielestäni tarpeeksi utuinen visioksi. Kuitenkin monelle tämä oman intohimon löytäminen on erittäin vaikeaa ja se varmasti laskeekin motivaatiota omaan tekemiseen. Jokaisella on kuitenkin oma intohimo, mutta se tarvitsee löytää. Ensi syksynä haluankin tiimiliiderinä keskittyä vielä enemmän visiomme mukaiseen toimintaan, eli intohimojen kartoittamiseen. Haluan kasvattaa yhteenkuuluvuutta ja ylpeyttä omaan tiimiyritykseen, rohkaisemalla jokaista yksilöä tuomaan omia unelmia ja intohimoja arkeemme. Sillä yhdessä tiiminä pystymme ne saavuttamaan.

Miten omaa johtajuuttani pitää kehittää, jotta tällaisiin muutoksiin päästään? Esimerkillä johtaminen tulee olla jatkossakin kunnossa, sillä itsensä likoon laittaminen on yksi hyvin tärkeä kyky. Aitossakin on hyvin erilaisia persoonia, joten heitä tulee ymmärtää ja kuunnella. Jokaisen vahvuusalueet tulee tunnistaa ja käyttää niitä hyödyksi. Aitoon tulee luoda parempi luottamuksen kulttuuri, sitä vie eteenpäin avoimuus ja rehellisyys omassa tekemisessä. Johtamisen ehkä yksi ydin asioista on kuitenkin saada tavoitetut asiat tehdyksi yhdessä muiden kanssa. Se on Aitossa ollut aina hankalaa, sillä toiminta ei ole hirveän itseohjautuvaa. Miten pyrin parantamaan itseohjautuvuutta?

Luomme tiimiyrityksen toiminnalle syvemmän merkityksen
Etsimme intohimot
Innostan omilla intohimoilla
Kannustan muita tavoittelemaan omia intohimoja
Luodaan tavoitteet
ja pidetään huolta yhdessä, että niihin päästään.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!