Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyksen portaat

Kirjoitettu 25.11.18
Esseen kirjoittaja: Elina Tolppi
Kirjapisteet: 1
Kirja: Menestyksen portaat
Kirjan kirjoittaja: Melina Niemi
Kategoriat: 1. Oppiminen, 5.1. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Melina Niemen menestyksen portaat kertoo tavoitteiden saavuttamisesta. Niemen mukaan tavoite tulee asettaa rohkeasti korkealle: ”Jos tavoittelet paljon, voit saavuttaa paljon”. Jos tavoittelet vain keskinkertaista, todennäköisesti et sitten keskinkertaista ylitäkään”. Olen täysin samaa mieltä. Jos tavoitteeni ovat matalalla, en varsinaisesti edes pyri niitä kohti. Sillä mitä väliä sillä on, jos matalat tavoitteet jäävät saavuttamatta. Kun taas tavoittelen paljon ja kerron siitä vielä muille, saavutan paljon enemmän kuin keskinkertaisilla tavoitteilla. Waiston lokakuun seurantataulukon läpikäyminen oli suorastaan kaaos. Taulukko huusi nollaa eikä asioita ollut tapahtunut. Ei ihmekään, sillä tavoitteet lokakuulta puuttuivat kokonaan. Marraskuulle halusin korkeat tavoitteet, koska lokakuu jäi kismittämään. Nyt, kun tavoitteet ovat korkealla, olen tietoisesti pyrkinyt niitä kohti ja tunnen sopivaa painetta kohti asiakkaita.

Melina Niemi on tullut tutuksi Nuorten Leijonien henkisenä valmentajana ja kirjassaan Niemi esittelikin Nuorten Leijonien menestyksen portaat, joita tosin voi soveltaa mihin tahansa tiimiin.

  1. Hetkessä eläminen

Kuten Niemikin kirjassaan totesi, ”Meillä on vain tämä hetki”. Tehokkuuden kannalta on tärkeää olla läsnä hetkessä, sillä silloin saamme meneillä olevasta asiasta paljon enemmän irti. Menneisyyden tai tulevaisuuden murehtiminen on vaarallista, sillä se vie ajatukset pois tästä hetkestä.

Kalenterimme täyttyvät palavereista ja herkästi ajatukset harhailevatkin joko menneeseen tai tulevaan palaveriin. Tein itselleni sellaisen lupauksen, että keskityn palaverissa juuri siihen hetkeen, mikä minulla on. Pidän puhelimen poissa ja pidän ajatukset meneillä olevassa palaverissa. Olen melko hyvä keskittymään, mutta kun tekemistä on paljon, tekee mieli juosta tukka putkella paikasta toiseen tai naputtaa tietokonetta niin, että näppäimistöstä nousee savu. Keskittyminen itse asiaan on kunnioittamista myös muita kohtaan.

  1. Valmistautuminen

Niemi muistutti kirjassaan unen tärkeydestä. Väsyneenä ihminen ei jaksa keskittyä ja työn tulos on keskinkertaista. Erityisesti treeneihin on tärkeää tulla hyvin levänneenä. Jos joutuu väsyneenä istumaan neljä tuntia lähes putkeen, ei yksinkertaisesta jaksa keskittyä ja olla läsnä. Tällöin asiat menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Päätökset unohtuvat, vaikka on ollut paikalla.

Treeneihin valmistautumisessa meillä on vielä parannettavaa. Treenejä ei valmistella etukäteen tarpeeksi ja siksi ne ovat usein tehottomia. Meidän tulee iskostaa päähämme ajatus, että jokaisen tulee valmistautua treeneihin. Ei riitä, että treenin vetäjä on valmistautunut. Kun kaikki ovat lukeneet treeniagendan, treenit sujuvat paremmin. Treeniagenda tulisi myös kertoa ajoissa, jotta ”hitaammat” persoonat ehtivät miettiä treeniagendaa ajan kanssa.

  1. Luottamus

Luottamus luo pohjan kaikelle muulle. Kun luotamme toisiimme, uskallamme tuoda esille omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Emme myöskään pelkää epäonnistumisia. Luottamus alkaa olla tiimissämme hyvällä tasolla, sillä uskallamme puhua myös vaikeista asioista. Välillä itseäni ahdistaa, kun asiat eivät tapahdu tarpeeksi nopeasti, mutta tässäkin on hyvä muistaa se, että olemme erilaisia. Toiset tarvitsevat enemmän aikaa asioiden tekemiseen. Välillä tiimin ”nopeammat” persoonat ottavat ohjat omiin käsiinsä, mikä aiheuttaa ”hitaammissa” persoonissa luottamuksen puutteen tunnetta. Itselleni on tärkeää tehdä asiat ajoissa ja toiset taas voivat tehdä asiat viime tinkaan. Lopputulos voi kuitenkin olla aivan yhtä hyvä.

  1. Sietäminen 

Yhdeksän hengen tiimiin mahtuu todella erilaisia persoonia. Me kaikki reagoimme asioihin eri tavalla. Toinen pystyy tekemään päätöksen heti, kun taas toinen tarvitsee miettimisaikaa. On tärkeää oppia tuntemaan tiimiläistensä persoonat, jotta ymmärtää, miksi he toimivat niin kuin toimivat. On tärkeää reagoida oikein erilaisten ihmisten kanssa. Toinen voi tarvita huonona päivänä tilaa ja toinen puolestaan huomiota. Jos toinen ei osaa reagoida oikein, toinen voi ärsyyntyä, mikä taas pahimmillaan voi aiheuttaa kitkaa koko tiimissä.

Tunnemme jo melko hyvin toistemme persoonat, mikä auttaa meitä tulemaan toimeen keskenämme. Moni meistä on lukenut Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni -kirjan, joka avaa erilaisia persoonia neljän värin kautta. Tuon kirjan lukeminen on varmasti avannut silmiämme. Myös Niemi puhuu kirjassaan eri väreistä ja kehottaakin lukijaa katsomaan maailmaa välillä eriväristen lasien kautta.

  1. Rohkeus 

Tiimissä jokaisen on tärkeää tuoda omat heikkoutensa ja vahvuutensa rohkeasti esiin koko tiimille. On tärkeää jakaa niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin. Tiimimme sisältä löytyy rohkeutta, sillä pystymme puhumaan vaikeistakin asioista. Tarvitsemmekin lähinnä rohkeutta suuntautua ulospäin. Meidän tulee suuntautua rohkeammin kohti asiakkaita ja unelmaprojekteja. Ehkä meidän pitäisi ensin löytää jokaisen unelmaprojektit ja rakentaa sitten jokaiselle stepit kohti unelmaprojektia. Unelmia meiltä löytyy, mutta yksin on vaikea suunnata niitä kohti. Uskon, että kun ensimmäinen meistä pääsee unelmaprojektiinsa kiinni, muut uskaltavat seurata perässä.

  1. 100 % all out

Viimeiselle menestyksen portaalle ei säästellä mitään: kaikki on annettu. On tärkeää antaa kaikkensa ja tehdä parhaansa, enempää kun ei voi tehdä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!