Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyksen takana on hyvä johtajuus

Kirjoitettu 21.01.15
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jim Collinsin mukaan menestyneimpien yritysten johdossa on huippujohtajia, viidennen tason johtajia. Nämä yritykset ovat kehittäneet oman siilikonseptinsa, joka on yksinkertainen ja selkeä tapa toimia. Parhaissa yrityksissä on ymmärretty, missä asioissa he voivat kasvaa ja kehittyä maailman parhaaksi. Ei ainoastaan hyväksi, vaan parhaaksi.

 

Toimivalla johtajuudella siis voi päästä huipulle, ja kun sen tekee systemaattisesti ja kurinalaisesti, sinne pääsee suuremmalla todennäköisyydellä. Collins kertoo hyviä esimerkkejä menestyneistä yrityksistä, joiden johdossa on tai on ollut viidennen tason johtaja. Monesti nämä viidennen tason johtajat eivät vaikuta ulospäin kummemmilta kuin kuka tahansa tavallinen tallaaja. Heillä on kyky olla vaatimattomia, samalla kuitenkin tietäen tarkalleen mitä tekevät ja tahtovat. Viidennen tason johtajien kunnianhimo kohdistuu oman itsensä sijasta yritykseen. He ovat monesti yrityksen työteliäimpiä ihmisiä ja ovat valmiita tekemään sen, mitä yrityksen kasvattaminen suureksi vaatii.  Joskus se vaatii myös suuria päätöksiä, joko investoimista täysin uusiin asioihin tai luopumista jostain vanhasta.

 

Tämä herätti ajatuksia omaa tämänhetkistä tilannettani kohtaan. Päätimme Iiron ja Andersin kanssa huonekaluliikkeemme tulevaisuutta koskien merkittävän asian, hankimme sinne uusia innokkaita kavereita tekemään myyntityötä, markkinointia ja kotiinkuljetuksia. Uudella porukalla tulee olemaan myös vastuuta liikkeen kehittämisessä eteenpäin.  Alkoi tuntua siltä, että tällä porukalla olemme vieneet liikkeen omalla tyylillämme niin pitkälle, että alkaa ideat käydä vähiin niin päätimme hankkia uusia ja tuoreita ajatuksia uusilta ihmisiltä. Ehkä sillä saisimme liikkeen kehityskäyrän nousemaan ripeämmin.

 

Tämä on siis meidän tapamme tehdä suuria päätöksiä, kun alkaa tuntua siltä, että liike ei kehity parhaalla mahdollisella tavalla. En väitä, että olisin viidennen tason johtaja, mutta jotain samaa omassa toiminnassamme kuitenkin on kirjan koviin tekijöihin peilaten. Tässä projektissa suurimpina teemoina ovat olleet nöyrä tekeminen ja päättäväisesti kohti tavoitteita meneminen, vaikka väkisin, niin kuin poikien kanssa tapaamme sanoa.

 

Nyt kuitenkin kun haku on käynnissä ja hakemuksia uusilta myynnin  ja markkinoinnin guruilta on alkanut sadella, olemme alkaneet miettiä millä perusteilla tekijät kannattaisi valita? Collins puhuu kirjassaan vahvasti siitä, kuinka pitäisi ajatella ihmisiä ennen asioita. Tämä on varmasti ihan totta, oikeilla ihmisillä tulosta syntyy huomattavasti nopeammin, kuin väärillä ja kyllästyneillä kavereilla.

 

Nyt meidän tehtävänämme siis onkin keskustella hakijoiden kanssa ja kaivaa sieltä ne kaverit, joita ei tarvitse erikseen lähteä motivoimaan työntekoon. Jos heillä on halua ja kiinnostusta yritystä kohtaan, he kyllä motivoituvat ihan itse.  Tällaiset kaverit toivottavasti löytyy, niin päästään porukalla tekemään entistä kovempaa tulosta. Ehkä joku päivä liikkeemme on paras kalustemyynnin outlet mitä löytyy!

 

Sitä en lähde vielä analysoimaan, voimmeko tulla tällä alalla maailman parhaaksi, mutta ainakin liike-ideamme on todettu toimivaksi ja erittäin yksinkertainen se ainakin on. Nähtäväksi jää, millaiset kaverit löydämme ja millä tavalla homma lähtee kehittymään.

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!