Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 16.05.13
Esseen kirjoittaja: Ida Permikangas
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miksi tämä kirja kannatti lukea?

 

Useimmilla ihmisillä on omaa tulevaisuuttaan koskevia haaveita ja tavoitteita, vain harvat tekevät suunnitelmia, joilla saavuttavat nuo tavoitteet. Tracy on havainnut, että vain noin kolmella ihmisellä sadasta on muistiin kirjattuja päämääriä. Jos haluat saavuttaa elämässäsi jotain, tämä kirja kertoo sinulle, miten se onnistuu nopeasti. Sillä ei ole väliä, mikä on tilanteesi tällä hetkellä – juuri nyt sinulla on potentiaalia, jolla voit lähteä toteuttamaan villeimpiäkin unelmiasi. Sinun tarvitsee vain tietää, miten voit saavuttaa ne.

 

Olen luonteeltani optimisti. Uskon, että asiat päättyvät aina loppujen lopuksi hyvin ja uskon omien valintojen vaikuttavat hyvin pitkälle siihen millaista elämästämme tulee. Tulen iloiseksi pienistä asioista ja minulla on jopa huumorintajua. Faktahan on, että nauraminen ja liikunta lisäävät mielihyvähormoonin, endorfiinin tuotantoa. Olen sosiaalinen ja minulla on paljon erilaisia ystäviä. Ihmiset uskoutuvat minulle herkästi. Tämä johtuu uskoakseni siitä, että olen empaattinen ja pidän hyvin monenlaisista ihmisistä.

Ajattelen, että joskus on hyväksi miettiä kaikkea mistä saa olla kiitollinen ja onnellinen. Joskus saatan miettiä, että olenpas onnekas, sillä olen terve ja minulla on ruokaa pöytään ja rakastavia ihmisiä ympärillä. Jokaisella on oma elämäntilanteensa, mutta varmasti löytyy asioita, mistä olla kiitollinen. Mielestäni elämä on lahja, jota ei pidä heittää hukkaan murehtimalla, vaan nauttia pienistäkin onnen hetkistä, mitä elämä minulle antaa.

 

Mielestäni asenne ja mistä perspektiivistä asioita katsoo, vaikuttavat hyvin paljon onnellisuuteemme. Persoonallisuuteen ja asenteisiin on tietenkin hankala vaikuttaa, mutta asoita voi aina katsoa monelta kantilta.

 

Valitettavan usein törmää ihmisiin, joilla ei koskaan ole mikään hyvin. Jos tiedustelet esim. miten menee? on yleisin kommentti: ihan tavallisesti, mutta… ja sen jälkeen alkaa valitus elämän kurjuudesta tai miten muuten vaan kaikki on pielessä tms. Olisikin joskus mukavaa kuulla positiivisia kommentteja kuten; loistavasti ja et muuten arvaa mitä kivaa sattui viime viikolla tai jotain muuta vastaavaa.

 

Jos todella haluaa menestystä ja onnea kaikessa, on opeteltava rakastamaan joka tilanteessa. Jos muutat tai parannat ajattelusi laatua, muutat ja parannat automaattisesti myös elämäsi laatua. Kirjassa esiteltiin paljon mielen lakeja, jotka liittyivät rakkauden merkitykseen ja terveen persoonallisuuden kehittämiseen. Ne ovat osa arvokkaiden tavoitteiden saavuttamista.

 

Odotusten lain mukaan saamme, mitä odotamme. Jos odotat parasta itseltäsi ja muilta, joudut harvoin pettymään. Saat haluamiasi asioita paljon enemmän, jos odotat luottavasti, että sinulle tapahtuu hyviä asioita, ja toimit sen mukaisesti.

 

Vetovoiman laina mukaan vedät puoleesi ihmisiä ja olosuhteita, jotka ovat sopusoinnussa päällimmäisten ajatustesi kanssa. Kun ajattelet ystävällisiä ja rakastavia ajatuksia muista ja itsestäsi, vedät puoleesi ystävällisiä ja rakastavia ihmisiä. He ovat mukana varmistamassa, että saat onnea ja menestystä työstäsi ja ihmissuhteista.

 

Vastaavuuden lain mukaan ulkoinen maailasi heijastaa sisäistä maailmaasi. Jos luonteesi on ystävällinen ja hyväntahoinen ulkoista terveyttäsi ja menestystäsi leimaavat onni ja menestys.

 

Keskittymisen lain mukaan se, mihin keskittyy, kasvaa. Jos päätät keskittyä jatkuvasti ajattelemaan onnistumisia, elämäsi joka saralle kehittyy menestystä.

Korvaamisen lain mukaan kielteiset ajatukset korvataan myönteisillä ajatuksilla.

 

Kirja rohkaisee ajattelemaan ja toimimaan onnellisemmin, sekä antaa hyvää driveä tekemiseen ja ajatteluun.

 

Ida Permikangas

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!