Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Eemeli Oksanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Brian Tracy-Menestys ja onnellinen elämä

 
BOOM!BOOM!BOOM! Ja minä kun luulin että Akatemialla ei lueta oppikirjoja. Mutta nyt on nekin mielenmallit murrettu. Noh ainoastaan hyvällä tavalla. Aivan mahtava niinsanottu käsikirja tai työkirja oikeastaan vai onko jopa työkalu. Niin paljon erilaisia työkaluja kirja antaa käyttöön elämän varrelle. Mutta ei pidä liikaa hehkuttaa mutta on kyllä pärisevin kirja pitkään aikaan.

Oma elämäni on niin sanotusti montussa tällähetkellä tai ollut pitkin kevättä. On ollut taloudellisia paineita on ollut akateemisia paineita on ollut stressiä töistä. Ja ei ole ollut kroppa ja henkinen tasapaino kunnossa. Mutta hyvään saumaan sain tämän kirjan sillä hyödyylisiä koppeja sain enemmän kuin riittävästi. Käytäntöön pyrin viemään koko kirjan.  Se on paljon mutta jos saisi aina vähän kerrallaan edes vietyä.

Kuinka minä hyödyn tästä? Aloitetaan ensiksi vaikka omiin tavotteisiin pääseminen. Olenko onnistunut niissä. En ole. Onko minulla kehitettävää niissä? Kyllä on ja paljon. Mutta onneksi minulla on ratkaisu jonka tarjoaa kaveri nimeltä Tracy. Ja ratkaisu on  12-vaiheinen järjestelmä tavoitteiden saavuttamiseksi:

1. Sytytä sisimpääsi halu – kiihkeä, polttava halu

2. Lujita uskoasi

3. Kirjoita tavoitteesi muistiin

4. Laadi luettelo kaikista niistä hyödyistä, joita tavoitteesi saavuttaminen sinulle tuottaa

5. Analysoi lähtötilannettasi

6. Aseta määräaika

7. Laadi luettelo kaikista itsesi ja tavoitteesi välissä olevista esteistä

8. Selvitä mitä lisätietoja tarvitset saavuttaaksesi tavoitteesi

9. Laadi luettelo kaikista niistä ihmisistä, joiden apua ja yhteistyötä tarvitset

10. Laadi suunnitelma

11. Käytä visualisointia

12. Päätä etukäteen, ettet luovuta ikinä

Näiden pohjalta näen mahdollisuuden onnistua ensinnäkin omissa lyhyenajan tavoitteissa ja myös pitkänajan tavoitteissa.  Aikaiseemin olen tuntenut pakon omaista tunnetta pakollisiin opintojen kirjauksiin sun muihin mutta yritän muuttaa sitä mielenmallia ruokkimalla alitajuntaani positiivisilla asioilla. Ja näin ollen saada siitä pakosta jotain mukavaa. Uskon myös että kykenen tämän avulla myös selviämään kirjapisteistä ensi syksynä paremmin, sillä en aikaisemmin ole tehnyt mitään  lukusuunnitelmia näin ollen en ole asettanut tavoitetta jota kohti pyrkisin omilla teoilla.

Mitä haluan elämältäni? Haluanko palata siihen mitä olin aikaisemmin se perus duunari joka nostaa kaksi kertaa kuukaudessa palkkaa. Ja on korvia myöten veloissa. Ja on velkavapaa joskus eläkkeelle siirryttyä. Vai haluanko kuulua siihen 1% joka on taloudellisesti riippumatoon. Minulla on itse mahdollisuus päättää mitä haluan elämältäni ja mitä haluan lähteä tavoittelemaan. Kaikki on viel ämahdollista. Muutta kirja antaa työkalun jolla voi lähteä toteuttamaan unelmia.  Se on menestyksen seitsemän osatekijää.

1. Mielenrauha-Ilman tätä millään muulla ei ole paljoonkaan arvoa, henkinen olotila

2. Terveys ja tarmokkuus- Fyysinen olotila

3. Ystävyys ja rakkaussuhteet- suhteet ihmisiin, joista sinä välität ja jotka välittävät sinusta

4. Taloudellinen vapaus- Niin paljon rahaa ettei tarvitse murehtia siitä

5. Arvokkaat tavoitteet ja ihanteet- Oman elämän tarkoitus ja päämäärä

6.Itsetuntemus- Vasta kun ymmärrät ja tunnet itsesi voit siirtyä eteenpäin muilla osa-alueilla

7. Itsensä toteuttaminen- Kun toteutat itseäsi, koet tulevaksi kaikeksi siksi, miksi sinulla on eväitä tulla

Näiden perus palkioiden avulla kykenen nyt luomaan tavotteet ja maalaamaan ihanne kuvan jota kohti alan pyrkiä. Näiden avulla pääsen alkuun ja joiden pohjalta pystyn soveltamaan itselle parhaan tavan maalata omaa ttulevaisuutta. Suosittelen tätä kirjaa kaikille joilla vähänkkin on ongelmia omissa tavotteissa. Tämän jälkeen niiden asettaminen helpottuu. Loppuun vielä ”kaiken pahan alku ei ole raha vaan sen puute”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!