Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 02.10.13
Esseen kirjoittaja: Jugi
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Brian Tracyn Menestys ja onnellinen elämä on oivallinen kirja itsensä kehittämisen ja tavoitteiden saavuttamisen osalle. Kirja paneutuu elämän eri osa-alueisiin ja antaa apuja aihe aiheelta tielle kohti omaa menestystä. Heti alussa Brian Tracy sanoo, että luonto on kaikille neutraali. Hänen mukaansa ei siis ole väliä sillä oletko syntynyt kultalusikka suussa vai kurjissa olosuhteissa. Kaikilla on yhtälainen mahdollisuus ohjata elämäänsä haluamaansa suuntaan. Ehkä tämän voi ajatella jonkinlaisena pelinä. On eri vaikeustasoja ja kyllä joku tiensä maaliin selvittää myös sillä kaikista vaikeimmallakin tasolla samaan aikaan, kun joku ei pysty siihen edes sillä helpoimmallakaan. Ihmisen on otettava vastuu omasta elämästään.

Tracy luetteli kirjassa menestyksen seitsemän osatekijää, jotka pitää olla kunnossa päästäkseen nauttimaan haluamastaan menestyksestä. Menestystä on turha jättää hyvän onnen varaan, sillä silloin mahdollisuudet tavoitteiden toteutumiseen ovat häviävän pienet. En itse ainakaan antaisi pelkän lottokoneen määrittää oman elämäni suuntaa.

Tavoitteet on tehty toteutettaviksi, kun ne oikeasti haluaa saavuttaa. Oma tämän vuoden tavoitteeni akatemian osalta on mahdollistaa ensi vuoden suurimman päämääräni tavoittelemisen mahdollistaminen eli Rotax Max Challengen mestaruuden voittaminen. Tähän tavoitteeseen liittyy monta eri osa-aluetta, joiden kaikkien on oltava kunnossa, jotta päästään etenemään seuraavaan vaiheeseen. Akatemian puolelta tulevat taloudellisten edellytysten täyttäminen. Haluan myös samalla viedä asiaani eteenpäin luomalla uusia verkostoja, joista on minulle tulevaisuudessa enemmän kuin hyötyä monessakin asiassa.

Tavoite palaa kirkkaana mielessä, enkä luovuta ennen kuin se on täytetty. Seuraavassa käyn seitsemän menestyksen osatekijää omalta osaltani läpi, jotta päämäärän saavuttaminen on mahdollista.


Mielenrauha

Tällä hetkellä on asioita, joita tulee jäätyä toisinaan pohtimaan nukkumaan mennessä. Ne voivat liittyä sekä työhön, että vapaa-aikaan mutta yhteistä niille on se että ne jäävät mieleen jos niille ei ole tullut tehtyä asioita joita olisi voinut jo tehdä. Eli tässä on ensimmäinen kehityksen kohteeni. En jätä enää asioita liian pitkäksi aikaa roikkumaan vaan hoidan pakollisen paskaduuninkin heti alta pois, jotta voin saavuttaa jatkossa yhä enemmän. Toimin myös niin, että pystyn hyvillä mielin pysymään tekojeni takana. Näillä avuilla saavutan mielenrauhan.

 

Terveys ja tarmokkuus

Terveyttäni pyrin pitämään yllä parhaani mukaan. Tähän kuuluu säännöllinen liikunnan harrastaminen ja mukavien asioiden toteuttaminen. Tarmokkuus tulee jo edellisestä mielenrauhan kohdasta, eli tartun hommiin entistä lyhyemmällä aikavälillä ja hoidan asiat alta pois. Näin minulle jää enemmän aikaa niin vapaalle, kuin muuallekin. Työteho paranee ja tarmokkuus lisääntyy!

 

Ystävyys- ja rakkaussuhteet

Ihmiset, joista välitän ovat tärkeitä minulle ja toisin päin enkä halua, että asiat tulevat koskaan sen osalta muuttumaankaan. Kiireen keskelläkin muistan siis myös nämä asiat.

 

Taloudellinen vapaus

Jossain vaiheessa taloudellinen riippumattomuus on saavutettava. Lyhyen aikavälin tavoitteenani voidaan tässä asiassa siis katsoa seuraavaa kilpakautta. En halua tilannetta, että raha-asiat rajoittavat mahdollisuuksiani menestyä. Tämän mahdollistaminen on yksi suurimpia haasteitani tälle syksylle ja seuraavalle keväälle. Ensi kesänä rajoittavana tekijänä ei siis ole ainakaan taloudelliset tekijät, siitä minä pidän huolen!

 

Arvokkaat tavoitteet ja ihanteet

Oma tavoitteeni Rotax Max Challengen mestaruudesta on asia, joka ajaa minua eteenpäin jokapäiväisessä toiminnassani. On minulla toki muitakin tavoitteita sekä päätavoitteisiini kuuluvia välitavoitteita ja omasta mielestäni nämä ovat arvokkaita tavoitteita. Aiemmin sanoin, että toimin niin, että voin seistä omien sanojeni ja tekojeni takana ja tämä on yksi ihanteista,  jonka haluan säilyttää loppuun asti.

 

Itsetuntemus

Kuten Brian Tracy sanoi kukaan ei tule arvostamaan sinua jos et itse opi arvostamaan itseäsi. Haluan suhtautua itseeni terveellä itsekriittisellä tavalla, jolloin osaan arvostaa myös asioita, joissa olen onnistunut. Uskon, että kovalla työnteolla ja päämäärätietoisella etenemisellä minun on mahdollista saavuttaa asettamani tavoitteet.

 

Itsensä toteuttaminen

Kun etenen laatimani suunnitelman mukaan samalla eläen onnellisesti olen hyvin todennäköisesti menossa kohti menestyksekästä tulevaisuutta. Kukaan muu ei tee päätöksiä puolestani tai elä elämääni, joten olen yksin vastuussa siitä, mitä elämälläni saavutan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!