Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 26.11.13
Esseen kirjoittaja: Jarkko
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Brian Tracyn kirjasta mieleen jäi etenkin 12 vaiheinen järjestelmä tavoitteiden saavuttamiseksi. Kirjaa lukiessa tuli tietenkin ensimmäisenä mieleen heti oma tavoite ja sen saavuttaminen. Kirjasinkin lukemisen ohella heti Tracyn ohjeiden mukaisesti keinot joilla saavutan oman tavoitteeni.

Tracyn mukaan nämä 12 vaihetta tavoitteiden saavuttamisessa ovat:

Sytytä sisimpään halu. Minulla on halu saada opari tehtyä ja valmistua jouluna tradenomiksi.

Lujita uskoasi. Pystyn saavuttamaan tavoitteeni ahkeruudellani ja periksiantamattomuudellani.

Kirjoita tavoitteesi muistiin. Nyt tavoitteeni on kirjoitettu ylös ja toiveesta on tullut minun selkeä päämääräni ja tavoite

Laadi luettelo kaikista niistä hyödyistä, joita tavoitteesi saavuttaminen sinulle tuottaa. Saan kolmivuotisen projektin päätökseen. Ahkeruuteni palkitaan. Olen ylpeä itsestäni. Saan tutkinnon ja työllistymiseni paranee.

Analysoi lähtötilannettasi. Olen muiden projektien ohella valmistautumassa vähitellen ajatukseen oparin kirjoittamisesta ja olen hahmotellut aihetta sitä varten.

Aseta määräaika. Opari on valmis marraskuussa. Kesän aikana päätän lopullisen aiheen ja luen kirjallisuutta. Loppukesästä aloitan kirjoittamisen. Toteutan tutkimuksen syksyn aikana. Loppusyksystä viimeistelen työni.

Laadi luettelo kaikista itsesi ja tavoitteesi välissä olevista esteistä. Liian kiireinen kesä ja työkiireet, ajankäytön hallitseminen, motivaation katoaminen.

Selvitä mitä lisätietoja  ja taitoja tarvitset saavuttaaksesi tavoitteesi. Tietoa opariaiheesta, tietoa ylipäätään oparin teosta ja tutkimuksen toteuttamisesta. Taitoa ajankäytön hallintaan ja toisaalta taito hellittää työkiireistä rentoutua.

Laadi luettelo kaikista niistä, joiden apua ja yhteistyötä tarvitset. Perheen tuki, jotta jaksan vielä ahertaa vuoden loppuun. Valmentajien apua oparin tekoon.

Laadi suunnitelma.  Kesällä tutustun huolellisesti opariin vaadittavaan kirjallisuuteen, luen muiden opareita ja mietin tutkimuksen toteutusta. Pyrin tekemään ennakkotyön mahdollisimman huolellisesti, jotta voin syksyllä päästä heti hommiin oparin merkeissä.

Käytä visualisointia.

 

Päätä etukäteen ettet luovuta ikinä. Arvostan koulutusta ja perheeni arvostaa koulutusta. Haluan olla ylpeä itsestäni ja saavuttaa päämäärän, jonka eteen olen tehnyt kolme vuotta töitä. Olen iloinen, että voin viedä loppuun aloittamani asian. Päätän etten aio ikinä luovuttaa ennen kuin saavutan tavoitteeni.

 

Uskon, että nyt kun tavoitteeni on konkretisoitu, on sen saavuttaminen hieman helpompaa. Nämä ohjeet itsessään eivät kuitenkaan auta tavoitteen saavuttamisessa. Minun tulee todella olla aidosti sitoutunut tavoitteeseen, jotta voin sen saavuttaa. Minun tulee karsia tekemisestäni kaikki turha ylimääräinen ja pitää päämääräni koko ajan mielessäni. Minun tulee eliminoida tekijät, jotka estävät oparin valmistumisessa. Minun tulee esimerkiksi opetella hallitsemaan ajankäyttöäni ja opetella myös rentoutumaan.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!