Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 09.12.13
Esseen kirjoittaja: Atte-Markus Virkkunen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: brian tracy
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tässä kirjassa oli niin paljon hyvää settiä, että pakostikin keskityn vain tärkeimpiin opinkohtiin, mitä itse sain. Tavoitteiden asettamiseen apuja ja ihmissuhteiden eli sosiaalisen älykkyyden neuvoja. Aloitetaan tavoitteiden asettamisen viidellä periaatteella:

 

Yhdenmukaisuus. Tavoitteidesi tarvitsee olla omien arvojesi kanssa yhdenmukaiset tai niistä ei tuu mitään.

Toinen periaate on vahvuusalue. Vahvuusalueella takoitetaan tässä yhteydessä omia kykyjä,  sillä jokaiselta löytyy jotain missä hän on hyvä.

Kolmas periaate on tracyn mukaan “timanttiröykkiö”, joka meinaa sitä että jo tällä hetkellä omasta elämästä, työstä, harrastuksista tai kokemuksista löytyy semmonen juttu, josta saa pienellä hiomisella timantin arvoisen keissin. Se vaan tuppaa olemaan vielä semmonen raakile, ettei sitä yksinkertaisesti vaan tunnista vielä timantiksi, eikä sitä sen takia vielä voi nähdä. Eli yksinkertaistettuna:  muista katsoa myös lähellesi.

Neljäs periaate on tasapaino. Tavoitteita täytyy olla jokaisella elämän osa-alueella että niitä kohti voi mennä koko ajan, joka hetki. Selkeimmät elämän osa-alueet joille tavoitteita tulisi asettaa ovat perhettä ja itseään koskevia tavoitteita, fyysistä kuntoa ja terveyttä, mieleen ja älyyn liittyviä tavoitteita, rahallisia ja aineellisia tavoitteita, uraan ja työhön sekä opiskelua ja itsensä kehittämistä koskevia tavoitteita. Tällöin on koko paketti semmoisessa kuosissa, että tavoitteitaan seuraamalla niiden eteen tekee töitä koko ajan.

Viimeinen tavoitteiden asettamisen periaate on ”elämän tarkoituksen määrittäminen”, eli kaikista suurimman tavoitteen löytäminen, ja sen tavoitteen saavuttamisen asettaminen prioriteetiksi numero 1.

 

Minä haluan menestyä. Tavoitteitakin olen jonkun verran asettanut, mutta en tarpeeksi selkeitä ja konkreettisia. Näitä täytyy siis muokata semmoisiksi , joita voin oikeasti saavuttaa. Jos tavoitteesta tekee liian ison ja hämärän niin se vain lamauttaa, sillä ennenpitkää tulee vaan se fiilis ettei siinne ole mitään mahdollisuutta päästä. Tavoitteiden asettaminen kannattaakin aloittaa helpommista, sellaisista tavoitteista joita voi oikeasti saavuttaa 100% todennäköisyydellä jotta motivaatio tavoitteiden saavuttamiseen pysyy yllä. Kun näitä ”varmoja” tavoitteita saavuttaa tarpeeksi, voi asettaa itselleen jo pienemmän todennäköisyyden tavoitteita ja silti pyrkiä niitä kohti lannistumatta.

Kuuntelun voima keskustelijan roolissa on suuuuuri. Miten ihmeessä on mahdollista, että keskustellessa jonkun kanssa voit antaa itsestäsi kuvan loistavana keskustelijana vaikka puhut vain 5% keskustelun viemästä ajasta? Ihmiset rakastavat puhua itsestään. Antamalla heille oman huomionsa ja kuuntelemalla keskittyneesti, kuten myös kiinnostumalla heistä aidosti antaa itsestään kuvan helkutinmoisena keskustelijana ja keskustelukumppanina yleensäkin. Tätä on helppo soveltaa etenkin asiakastapaamisissa ja varsinkin uusien asiakkaiden kanssa toimiessa. Pitää vaan puhua vähemmän itsestään ja kuunnella enemmän muita, niin antaa itsestään paremman kuvan.

Mitenköhän sitten palaute ja kritiikin antaminen? Tracy sanoo, että kritiikkillä on suuri vaikutus ihmiseen ja hänen kanssaan toimimiseen. Huonon palautteen antamista täytyy varoa, sillä yleensä väärällä tavalla annettu krtiikki heikentää vastapuolen itsetuntoa ja saa hänelle aikaan luontaisen puolustautumisreaktion. Puolustautumisreaktion seurauksena kritiikin saanut henkilö kokee sut vaan ”vihollisena” jota vastaan täytyy puolustautua. Alitajuisella tasolla siis. Ratkaisuna tähän hän tarjoaa mallia, jossa paskaa palautetta ei anneta lainkaan, vaan positiivisen vahvistamisen kautta korostetaan toisten jo hyviä puolia jolloin ne ominaisuudet vahvistuvat toisessa entisestään lopulta nujertaen ”väärät” käyttäytymismallit pois. Jotenkin kuulostaa omaan korvaan melko diplomaattiselta toimintatavalta, jolloin ei ikinä sanota suoraan jos jokin on pielessä.

Kiittäminen pitää ottaa seuraavaksi pienenemmäksi henkilökohtaiseksi projektiksi. Aina kun kiittää jotakuta hänen itsetuntosta kasvaa ja siitä tulee muutenkin hyvä mieli. Hyvä mieli tulee molemmille, sulle ja mulle. Kiitos saattaa myöskin pelastaa toisen päivän, oli kiittämisen syy vaikka miten pieni tahansa. ”Kiitos että pidit ovea”, ”Kiitos, että sain kertoa tästä asiasta”, ”Kiitos, että kommentoit esseeseeni”. Positiivisuus tarttuu kiittämällä, ja hyvällä mielellä on mukavampi pöhistä menemään kohti tavoitteita.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!