Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 03.03.14
Esseen kirjoittaja: Anu Kuivaniemi
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Tämä on paras kirja mitä olen koskaan lukenut. Olen saanut siitä irti enemmän kuin muista lukemistani kirjoista yhteensä. Ajatusmaailmani oli valmis muokattavaksi sillä hetkellä kun luin kirjan. Sellaisille siitä ei varmasti ole mitään hyötyä, jotka eivät sillä hetkellä halua muuttua. Lukijalla täytyy olla halu muuttua paremmaksi ihmiseksi sisältään ja toiminnaltaan.

Kirjasta saisi yhtä monta sivua esseetä kirjoitettua kun siinä on aiheita. Olen käyttänyt todella paljon aikaa kirjan lukemiseen, ja lukukertojen välissä miettinyt edellisiä lukemiani aiheita. Tätä ei kannata imaista nopeiden kirjapisteiden toivossa, sillä asia on niin painavaa että se vaatii paljon reflektointia ja itsetutkiskelua. Tällä lukemalla missasin varmasti paljon käytäntöön vietäviä asioita, joten tilasin kirjan itsellenikin, niin ei tarvitse maksaa enempää sakkoja Dynamon kirjastolle.

 

Valmis muutokseen

Näin silmissäni sellaisia tyyppejä, jotka eivät saisi kirjasta mitään, ja jotka haukkuisivat sen tyhjänpäiväiseksi ja korulauseita täynnä olevaksi. Näin silmissäni myös sen, miten hedelmällisiä keskusteluja pystyisin käymään kirjoittajan kanssa, koska tunsin, että hän ymmärsi minua. Kaikki jutut olivat kuin juuri minulle kirjoitettuja. Olin valmis muutoksiin.

Kaikkein päällimmäisenä kirjasta jäi mieleen se, miten paljon oma ajattelu vaikuttaa käytännössä kaikkeen. Jopa sairaudesta tai vammasta parantuminen on nopeampaa jos paranemiseen uskoo vahvasti ja on positiivisin mielin kivuista huolimatta. Olin yhtä mieltä Tracyn kanssa siitä, että kaikki elämän vastoinkäymiset kasvattavat, ja että virheet ovat olemassa sitä varten että niistä voi oppia ja tulla paremmaksi.

Kirjan luettuani ymmärrän vähän paremmin miten paljon asioihin voikaan vaikuttaa vain ja ainoastaan ajattelullaan. Voi kun kaikki maailman ihmiset saisivat tämän saman oivalluksen.

 

NJL-apuvalmentajaksi

Olin oman menestykseni tiellä pari kuukautta sitten, kun en meinannut hakea NJL:n apuvalmentajaksi. Ajattelin, että en ole riittävän hyvä, ja että pitäisi olla enemmän kokemusta että voi toimia siinä tehtävässä. Standardini itselleni olivat korkealla, ja asetuin omaksi esteekseni. Letimin kannustavat kommentit ja kirjan opetukset avasivat silmäni, joten kirjoitin hakemuksen, ja tulin valituksi! Konkreettinen esimerkki siitä, miten sinä itse olet suurin esteesi.

 

Mitkä ovat tavoitteeni NJL:ssä?

NJL alkaa ensi viikolla, joten se on nyt päällimmäisenä mielessä. Odotukset ovat korkealla koko ohjelmasta, mutta ennen kaikkea odotan valmennukselta paljon. Tavoitteenani on olla ammattimainen apuvalmentaja, ja tuoda lisäarvoa koulutukselle niin, että saan siitä huomattavasti positiivista palautetta. Toinen tavoite on kehittää oma valmennus, jota pilotoin NJL porukan kanssa. Vuoden lopuksi ryhmä on tyytyväinen panokseeni ja heistä tuntuu että he ovat saaneet vastinetta rahoilleen.

Kerron omia kokemuksiani muille ja kysyn sellaisia kysymyksiä, jotka vaikuttavat toisen ajatteluun. Tavoite: Saada liikettä aikaiseksi, niin pään sisällä kuin toiminnassa näkyvää.

Facilitoin kaiken hyvin, ja pidän huolen että ihmisillä on aina tarvittava tieto tulevasta. Käytän Facebookia aktiivisesti viestintäkanavana ja kyselen ihmisiltä kuulumisia henkilökohtaisesti kun tapaan heitä.

Luen kirjoitettuja esseitä ja annan palautetta niistä. Pidän tärkeänä sitä, että sotaharjoitukset on tehty hyvin ja että niihin panostetaan, mutta muistan että en ole johtaja, vaan valmentaja. Tuon NJL:n edellisen kerran kokemuksia uudelle ryhmälle esiin. Voimme vertailla ja kehittää ohjelmaa yhdessä. Kuuntelen ryhmän toiveita ja toimin parhaani mukaan niiden mukaisesti. Olen siellä vain heitä varten.

Suunnittelen kevään aikana omaa valmennusta, kyselen siihen ideoita muilta ja syksyllä toteutan sen. Pilotoin sitä jo keväällä ainakin Design Alosella. Osallistun aktiivisesti valmennussessioiden suunnitteluun, sisältöön ja välitehtäviin. Hyödynnän kokemustani viime vuoden NJL:stä.

Syksyllä olen tyytyväinen saavutuksiini, olen saanut hyvää palautetta ryhmältä, ja olen saanut varmuutta valmentamiseen. Saan Letimiltä hyvän referenssin valmentamisestani. Olen vienyt apuvalmentajuuden uudelle tasolle muistiinpanojen kirjoittajasta vertaisvalmentajaksi.

 

Miten pääsen tavoitteisiini?

1. Sytytä sisimpääsi halu. Pelko ja halu ovat kaksi motivaattoria toimintaan, ja halu on voimakkaampi. Haluan mahdollisesti valmistumisen jälkeen tehdä töitä valmentamisen parissa, joten syvin motivaationi tähän on se. Haluan ehdottomasti selvittää miltä valmentaminen pitemmän päälle tuntuu ja onko minusta siihen. Tykkäänkö siitä, haluanko kehittyä siinä ja olisiko sillä suuri rooli tulevaisuudessani. Nyt vaikuttaa jo ainakin hyvältä tähän mennessä.

2. Lujita uskoasi. Alitajuisestikin täytyy uskoa tavoitteensa toteutumiseen, jotta se voi ylipäätään toteutua. Tavoitteen täytyy siis olla realistinen, jotta usko ei jää pinnalliseksi ja luuloksi. Alitajunta työskentelee omaan tahtiinsa tavoitteen puolesta jos uskoa on riittävästi. ”Sinun on uskottava että ansaitset tuon tavoitteen.” (s. 164)

3. Kirjoita tavoitteesi muistiin. Kirjoittamattomat tavoitteet ovat vain toiveita ja haavekuvia. Ylös kirjoitettu tavoite auttaa myös juurruttamaan sitä alitajuntaan, sillä siitä tulee kirjoittaessa jotain konkreettista jota voi käsin kosketella, ei vain ajatuksia.

4. Laadi lista hyödyistä joita tavoite sinulle tuottaa. Vastaukset kysymykseen ”miksi” ovat voimia jotka vievät eteenpäin. Tavoitteen saavuttaminen toisi minulle ennen kaikkea positiivisia kokemuksia valmentamisesta ja uskallusta jatkaa sen parissa. Tulevaisuudessa oma valmennusohjelmani voisi olla jymymnestys, jonka tekemisestä nautin ja saan elantoa, ja NLJ on yksi askel tällä tiellä.

5. Analysoi lähtötilannettasi. Tämä antaa perustiedot, mitä vasten voi mitata edistymistä. Mitä selvemmin tietää missä on ollut ja mihin on menossa, sitä varmemmin saavuttaa tavoitteensa. Olen saanut ensikosketuksen valmentamiseen JTC-koulutusohjelmassa, ja sen jälkeen vielä harjoittelemalla valmennusta sote-tiimien kapteenien foorumilla. Silloin tuntui hassulta ajatella että on valmentamassa toisia ihmisiä. Tunsin oloni amatööriksi ja heikoksi valmentajaksi. Harjoittelu valaisi kuitenkin tietä valmentamiseen, ja nyt pystyn uudelleen palaamaan JTC:n oppeihin parempien pohjakokemusten kanssa. Tiimissä olen testaillut valmentavaa otetta välillä, ja se on mielestäni jopa toiminut hyvin. Fakta on silti se, että kokemukseni on hyvin pientä. Uskon, että minulla on potentiaalia, nyt vain tarvitaan kokemusta ja rohkeutta, sekä varmuutta omaan tekemiseen.

6. Aseta määräaika mitattaville tavoitteille. Määräaikaa ei aseteta kuitenkaan abstrakteille tavoitteille, kuten kärsivällisyys tai ystävällisyys. Niiden määräaika on se päivä kun päättää alkaa toimimaan tavoitteen mukaisesti.

7. Laadi luettelo kaikista itsesi ja tavoitteesi saavuttamisen välissä olevista esteistä. Ilman esteitä ei ole menestystä. Niistä oppii ja vain kehittymällä paremmaksi voi tulla parhaaksi. Esteitä matkalla tavoitteisiini ovat:

  1. Epävarmuus. En vieläkään usko itseeni tarpeeksi. Tarvitsen hyväksyviä lauseita ja positiivista palautetta että usko kohenee. Epävarmuus voi estää minua toimimasta parhaalla mahdollisella tavalla, jos jätän tekemättä jotain mitä en uskalla epäonnistumisen pelossa tehdä. Minun pitäisi ymmärtää vielä paremmin, että heittäytymällä ja kokeilemalla voi saada tuloksia ja että epäonnistuminen on ok.
  2. Esiintymiseni heikkoudet. Jännitän välillä puhua oudoille ihmisille joita arvostan ja joille haluaisin tarjota parasta antia. Mielessäni on hyvä juttu jonka haluan kertoa mutta esiintymistilanteessa unohdan pointteja, takeltelen, jaarittelen ja jätän sanomatta tärkeitä asioita kun punainen lanka katoaa. Tämän takia voin jättää sanomattakin jotain jos en ole saanut kiteytettyä sanomaani ensin kunnolla.
  3. Vääränlaisten kysymysten kysyminen tai huono reagointi tilanteisiin. Osaanko kysyä hyviä kysymyksiä, haastaa, olla riittävän paljon hiljaa, mutta silti osallistua tarpeeksi, olla neuvomatta vaan oivalluttaa, olla valmentaja.

8. Selvitä, mitä tietoja tarvitset saavuttaaksesi tavoitteesi. Ensimmäisen NJL kerran jälkeen teen lukusuunnitelman. Ennen ensimmäistä kertaa käyn läpi JTC:n muistiinpanoja ja oppeja, sekä vanhoja esseitä aiheeseen liittyen. Suunnittelen kertoja Letimin kanssa ja selvitän hänen odotuksensa minulta. Kun Tommi palaa mymmiltä, kysyn häneltä miten hän koki oman tehtävänsä ja minkälaisia haasteita siinä oli.

9. Laadi luettelo kaikista niistä ihmisistä joiden apua tarvitset. Tommi, Letim ja Ulla ovat suuressa roolissa tässä. Lisäksi mentorillani Hennalla olisi varmasti paljon annettavaa, koska hän on pitkään toiminut jo valmentajana, ja luulen että hänen valmentajatyylissään olisi paljon sellaista mitä haluaisin omaankin työhöni imeä. Jokainen koulutukseen osallistuja voi antaa minulle palautetta, joiden avulla voin kehittyä paremmaksi, ja sen parempaa apua ei olekaan.

10. Laadi suunnitelma. Kohdat 1-9 ovat suunnitelman ainekset, ne pitää vain viedä kalenteriin. Luistan tästä kohdasta sujuvasti seuraavaan.

11. Käytä visualisointia. Kun kuvittelee tavoitteen jo saavutetuksi, ja miettii sitä tilannetta uudelleen ja uudelleen, saa lopulta mitä näkee. Näin abstraktista tavoitteesta on hankala keksiä visualisointia lopputuloksesta. Ehkä kyynelehtien kiittelevä joukko NJL:n käyneitä Tiimiakatemialaisia järjestämässä suurta kiitosgaalaa ei ole tarkoituksenmukainen visualisointi. Voin paremminkin visualisoida itseni seisomassa jossain huoneen reunalla katsoen viimeisten morotolien kirjoittelua tuntemassa onnellisuutta, onnistumista ja tyytyväisyyttä itseen ja muihin.

12. Päätä jo etukäteen ettet luovuta ikinä. Täytyy seistä päättäväisesti tavoitteidensa takana, eikä harkitakaan luovuttamista. Niin kauan kun kieltäytyy luovuttamasta, on pakko jossain vaiheessa menestyä.

Näitä 12 kohtaa noudattamalla tavoitteiden saavuttamisen todennäköisyys pitäisi olla lähellä 100 prosenttia. Uskon itseeni nyt enemmän kun silloin kun aloitin kirjaamaan näitä asioita ylös. Huomasin, miten paljon voinkaan tehdä tavoitteiden saavuttamisen eteen, vaikka ne ovatkin osittain aika abstrakteja.

 

Anu Kuivaniemi

Osuuskunta Mittava Innovations

anu (a) mittava.fi

045 1374745

 

Keskustele artikkelista

1 kommentti to “Menestys ja onnellinen elämä”

  1. janina.lindroos sanoo:

    Todella inspiroiva essee! Ehkä munkin on aika antaa tälle kirjalle uusi mahdollisuus. Tuli innostunut olo!

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!