Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 08.12.15
Esseen kirjoittaja: Aleksi Suomala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Menestys ja onnellinen elämä

Ylivoimaisesti eniten kolahtanut kirja tähän mennessä. Kirjan lukeminen kesti todella kauan, koska elämän suuntaviivojen hahmottelua ja asettelua ei tehdä hetkessä. Kirjassa käytiin todella monipuolisesti ja kattavasti elämän kaikkia osa-alueita, mutta kirjoitan eniten minussa ajatuksia herättäneistä osa-alueista.

 

Vaikka kirjaa lukiessa tulee voittamaton olo ja tuntuu siltä että mikään ei ole mahdotonta, muistutetaan myös faktat jonka jokaisen pitää pystyä hyväksymään.

1.Elämä on rankkaa

2.Kaikki se, mitä olet tai mitä sinusta tulee, riippuu sinusta itsestäsi

3.Voit oppia kaiken, mitä sinun tarvitsee oppia tullaksesi, miksi haluat, ja saavuttaaksesi, mitä haluat.

Jos menestyminen olisi helppoa, kaikki menestyisivät. Kaikki on kiinni minusta, minun on otettava vastuu elämästäni kaikilla mahdollisilla tasoilla. Menneisyys on takanapäin ja se on osa polkua joka on johdattanut minut tähän, se on välttämätön osa elämää kohti menestymistä.

Mielen lait

Ihmisen mieli on uskomaton ase, joka tekee alitajunnassa kokoajan töitä. Kirjassa kerrotaan kuinka se toimii. Kysymys kuuluukin tekeekö se töitä sinun tavoitteiden saavuttamiseksi vai keksiikö liukuhihnalta syitä epäonnistumisen tueksi.

Hallinnanlaki- Jotta voit elää onnellista elämää ja menestyä on sinun hallittava ajatuksiasi. Ihmiset jotka kokevat että asiat ovat muiden käsissä tuntevat olonsa avuttomaksi ja kokevat olevansa tilanteen uhreja. Yksikään ihminen tai tilanne ei voi pakottaa sinua tuntemaan mitään, annat itse tilanteelle merkityksen. Vastuu on minulla, mitä ajattelen tilanteesta. Oman elämän haltuun otto on välttämätöntä, sillä se on perusta onnelle ja menestykselle.

 

Syyn ja seurauksen laki- Ajatukset ovat syitä ja olosuhteet seurauksia. Se mitä minä olen nyt, ja se mitä minusta on tulossa, on seurausta ajatuksistani. Ulkoiset olosuhteet ovat aina seurausta sisäisistä ajatuksista. Päästääkseen elämässä todella eteenpäin on tajuttava että samojen asioiden tekeminen samalla tavalla, mutta eri tuloksia odottaen on järjetöntä. Minun pitää kylvää tavoitteiden mukaisia ajatuksia ja sitten sitkeästi hoitaa peltoa, ja sitten vasta voidaan niittää menestystä.

 

Uskomusten laki- Henry Fordin sanoin ”uskoitpa sitten, että pystyt tekemään jotain tai että et pysty, olet kummassakin tapauksessa oikeassa” Olen joskus yrittänyt miettiä tätä lausetta, mutta se aukesi minulle vasta nyt. Usein onnistuminen on suora seuraus epäonnistumisesta, ja vain usko vie sinut epäonnistumisiesi yli kohti menestystä. Saavuttaaksesi uskomattomia asioita elämässäsi on sinun uskottava itseesi täydellä sydämellä. Minun on uskottava että pystyn menestymään elämässäni, se on täysin omissa käsissäni. Et välttämättä usko mitä näet, mutta näet mitä uskot.

 

Odotusten laki- Asioilla on tapana mennä odotusten mukaan. Jos haluan että pystyn tekemään kestäviä bisneksiä akatemian aikana, mutta odotan että en kumminkaan saa aikaseksi, koska minulla on varmaan kiire muissa hommissa ja minulla ei varmaan ole tarpeeksi rahaa jne. Pitää huomata ero, se on valtava. Ihmiset eivät saa mitä haluavat, he saavat sen mihin he uskovat ja mitä he odottavat syvällä sisällään.

 

Vetovoiman laki- Vetovoiman lakia myönteisesti käyttäviä ihmisiä sanotaan usein onnekkaiksi. Se on yksi tapa selitellä, miksi määrätietoisten ja tavoitteidensa saavuttamiseen uskovien ihmisten elämään osuu niin paljon hyviä asioita. Tämä on laki jonka olen huomannut toimivan elämässä. Vedän päällimmäisten ajatusten mukaisia ihmisiä ja tilanteita puoleeni. Mitä enemmän ajatuksissani on tunnetta sen voimakkaampi magneetti on. Olet vastuussa siitä mitä ajattelet ja minkä merkityksen luot asioille, tämä laki peilaa suoraan ajatuksiasi olosuhteisiisi.

 

Vastaavuuden laki- Olet sisältä se, miltä ulospäin näytät. Mieleeni pälkähti yhtäkkiä kirjoittamani essee kirjasta muumit ja olemisen arvoitus. Kirjoitin esseeseen kuinka koulukiusaaja pahoitti muiden mieltä, mutta kuvitteli olevansa mukava ja ihana ihminen. Muut eivät vain tunteneet kiusaaja tarpeeksi hyvin. Sain huikean ahaa elämyksen. Ehkä tässä näen kirjan tuoman ajattelun muutoksen. Kirjoittaessani esseetä ajattelin että minun on saatava teot ajatusten mukaisiksi jotta saan haluamani tuloksen, mutta huomaan nyttemmin että teot on aina seurausta ajatuksista. Ja silloin kun haluat todella muutosta elämääsi on sinun ensin muututtava sisältä päin eli ajatuksiltasi, se heijastuu tekemiseen aina.

 

Mielikuvien toteutumisen laki- Tee elämästäsi mestariteos. Luomalla vahvoja mielikuvia kaikista elämäsi osa-alueista ja uskomalla niihin alkavat ne toteutumaan väistämättä. Menestyvät ihmiset ajattelevat paljon myönteisesti.

Avain kysymys onkin että miten saan koko alituisen ajatteluni tekemään töitä kohti hyvin asetettuja tavoitteita, joita todella haluan.

Tavoitteet

Hyvä tavoille tavoitteelle on lyöty ehdot!

Hyvät tavoitteet ovat yhdenmukaisia, eli ristiriita näkyy aivan varmasti. Olenkin käynyt pientä henkien taistoa itseni kanssa, mitä todella haluan tavoitella elämässäni.

Sun pitää varoa mitä sä haluut, koska sä saat sen- Andy Mckoy.  

Tavoitteen pitää olla tarpeeksi haastava, pitää nähdä vaivaa sen eteen ja venyä jopa äärirajoille. Olemme tiimissämme sortuneen toistuvasti tekemään ehkäpä jopa liian kovia tavoitteita. Meidän tekee kovasti mieli oikaista potentiaalimme määräämälle tasolle, mutta se ei taida mennä niin.

Tavoitteita pitää olla erilaisia ja paljon, jokaiselle elämän osa-alueelle tulisi löytyä eri aikavälin tavoitteita ja jopa niin että osa on konkreettisia ja osa abstrakteja.

No mitenpä me lähdemme saavuttamaan tavoitteitamme?

Brian Tracy esittää 12 vaiheisen mallin avuksi.

Ensimmäiseksi pitää sytyttää halu! Halu peittää pelon. Pitää uskoa tavoitteeseen, vahva usko saa ihmiset käyttämään alitajuntaansa apuna kohti tavoitteita. Pitää kirjoittaa tavoite ylös! Ennen sitä ne ovat vain toiveita. Pitää olla selvillä mitä hyötyjä tavoitteen saavuttamisesta tulee. Selvitä lähtötilanne, pitää tietää mistä ponnistaa liikkeelle. Tavoitteelle pitää löydä realistinen päivämäärä. Selvitä mitä esteitä tavoitteen edessä on, ja lähde purkamaan yksi kerrallaan niitä. Mitä tietoja ja taitoja tarvitsen saavuttaakseni tavoitteen. Kenen apua tarvitsen. Kirjaa suunnitelma tavoitteen saavuttamiseksi ylös. Mielikuva harjoittelu tavoitteen toteutumisesta. Ei saa ikinä luovuttaa.

Tavoitteiden toteuttamien on todella helppoa teoriassa, mutta taas todellisuus kanttaa paikalle. En ole elämässäni onnistunut oikein hyvin tässä, joko en aseta tavoitteita tai ne ovat liian suuria pienelle aika taululle. Mietin kirjaa lukiessani mitä haluan tavoitella elämässäni. Vastaus ei ole aivan yksi selitteinen. Haluan saavuttaa taloudellisen vapauden, koska vihaan tehdä töitä rahasta, vihaan sitä että joudun elämään epävarmuudessa tulevaisuudesta. Vain olemalla taloudellisesti vapaa pystyy tekemään todella sitä mitä haluaa. Toisaalta taas bisnes ja ihmisten auttamien työllistämisen kautta kiinnostaa toden teolla. Eihän nämä ole pois sulkevia asioita, mutta taloudellinen vapaus on koreammalla omissa ajatuksissani.

Pitkän aikavälin tavoite on selvillä, mutta pitäisi myöskin lyhempiä tavoitteita miettiä tiimiakatemian ajalle. Minulle onkin alkanut muodostumaan halu tehdä bisneksiä jotka jatkuu tiimiakatemian jälkeenkin. Tämän tavoitteen eteen olenkin tehnyt toitä mm. Trainerlinkin, Salamajärvitrailrunin ja urheilubrändäyksen kautta. Ennen kaikkea minulle on muodostunut käsitys niistä taidoista joita haluan oppia.

Haluan oppia myyntiä, se on liiketoiminta taidoista tärkein. Sen eteen teenkin tasaisesti töitä, mutta tavoitteen asettamien tälle taidon kehittämiselle on abstrakti. Innostava mielikuva tulevaisuudesta on se että voisin start up- skenessä toimia tiimeissä myyjänä ja sitä kautta vaurastua sen verran että pääsen penkin toiselle puolelle eli sijoittamaan tulevaisuuden kavereihin. Sitä tekisin melkein ilman palkkaakin.

Minulle on muodostunut todella teko painotteinen ajattelumalli, mitä mahtavin ideakin on täysin arvoton jos sitä ei osata toteuttaa. Siksi haluan oppia toteuttamaan ajatuksia erinomaisesti, se jos mikä takaa tulevaisuudessa taloudellisen vapauden. Minun tapani toteuttaa, saattaapi olla myynnin ja johtamisen taito.

 

 

 

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!