Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 06.01.13
Esseen kirjoittaja:
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vaikka vuosi 2012 olikin minulle elämäni kamalin, olen toisaalta ollut myös tuona vuonna onnellisempi kuin koskaan. Vaikka vuosi 2012 toi paljon pahaa, haluan uskoa, että onni kääntyy ja kenties vuosi 2013 tuo paljon hyvää. Toivottavasti mielen voima voittaa tämän taistelun.

 

Olen nyt vahvempi kuin koskaan, uskallan olla oma itseni enkä pelkää enää näyttää tunteitani. En itke enää pienestä, koska tiedän, että on suurempiakin asioita joiden takia voi itkeä, jos sille tuntuu.

 

Sen lisäksi, että Brian Tracy on huippumyyjä, tuntuu myös hän olevan pirun onnellinen kaveri perheensä kanssa. Tästä kaikesta hän opastaa kirjassa Menestys ja onnellinen elämä. Aiemmin on tuntunut siltä, että näiden kahden välillä pitäisi valita, mutta nyt onneksi huomaan sen, että näin ei todellakaan ole.

 

Muutama asia pomppasi omalla kohdalla yli muiden opuksesta: tavoitteellisuus, mielen hallinta ja rakkaus. Näistä kolmesta seikasta vedän ohjenuorani vuoteen 2013.

 

Tavoitteet

Kaikessa mitä teet, täytyy olla tavoitteellisuus takana. Viekö tämä minua eteenpäin? On kysymys, jota saa hokea itselleen usein. Tavoitteita pitää olla sekä lyhyen ajan että pidemmän ajan. Mitä haluan tällä viikolla saada aikaiseksi, missä haluan että yritykseni on viiden vuoden päästä? Mitä se vaatii juuri tähän päivään, että pääsen sinne minne haluan.

 

Tavoitteen pitää olla niin selkeä, että pystyt selittämään sen hetkessä kenelle tahansa kuka sitä kysyy. Yksinkertaistaminen toimii minun ajatuksilleni parhaiten. Tavoitteella täytyy myös olla aikamääre.

 

Jotta pystyt havainnollistamaan tavoitteesi täydellisesti, kuvittele itsesi siihen tilanteeseen, kun tavoite on täyttynyt. Miltä se näyttää, tuntuu, tuoksuu, kuulostaa.. mitä tunnet juuri silloin? Tämä auttaa rutkasti oman mielen hallintaan, josta seuraavaksi mainitsen lisää.

 

Mielen hallinta

Mieli tosiaan on kuin huipputietokone, jossa varastointitilaa tuntuu olevan tässä vaiheessa elämää loputtomasti. Ajattele positiivisesti, ja usko positiiviseen ajattelumalliin. Älä päästä negatiivisia ajatuksia mieleesi. (Huom! Tässä vaiheessa kriittisyys tulee sitten erottaa negatiivisesta.)

 

Älä ajattele miljoonaa asiaa yhtä aikaa, vaan käsittele yhtä seikkaa kerrallaan. Näin saat paljon enemmän aikaiseksi ja selvyyden ajatuksiisi. Tämä on muuten aivan mielettömän vaikeaa, mutta onnistuessaan suurenmoista!

 

Mieli tykkää tulla huijatuksi, joten visualisoinnilla on erittäin tärkeä merkitys. Kuvittele siis mahdollisimman tarkasti mielessäsi miltä tavoitteen saavuttaminen tuntuu. Jos tavoittelet onnellisuutta, kuvittele itsesi onnelliseksi. Miltä se oikein tuntuu? Mitä kaikkea olet valmis tekemään sen eteen, jotta saavutat onnellisuutesi.

Rakkaus.

Oman elämäni tärkein tavoite löytyi tästä kategoriasta: haluan rakastaa ja olla rakastettu. Enpä olisi vielä vuosi sitten uskonut noita sanoja suustani kuultavan.

 

Rakastaminen tuo mielettömän määrän energiaa omaan elämään. Se, että saa vilpittömästi rakastaa on yksi elämän tärkeimpiä tavoiteltavia asioita. Se, että voit luottaa, että joku seisoo vierelläsi tapahtui mitä tahansa. Uskon, että siksi onnellisessa parisuhteessa olevat menestyvät ihmiset uskaltavat ottaa työssään paljon enemmän riskejä, kuin ihmiset jotka elävät yksin.

 

Ennen ajattelin, että haluan elää yksin ja olla menestyvä bisnesnainen, joka ei ole riippuvainen kenestäkään. Saada hetkellistä rakkautta silloin kun sille tuntuu. Tämä on todella kaukana itsestäni nykyisin. Haluan olla se menestyvä bisnesnainen edelleen, mutta samalla haluan rakastaa jotain ihmistä koko sydämestäni. Ikävöidä silloin kun ollaan erossa, sitä, että silloin kun ollaan vierekkäin, tuntuu että koko muu maailma pysähtyy.

 

Itse en ole kovinkaan monta onnellista parisuhdetta elämäni aikana nähnyt, mutta niitä on kuitenkin joitakin. Noista haluan ottaa mallia, ja elää kumppanini kanssa onnellista ja menestyvää elämää. Matkustaa ja nauttia toisen seurasta. Vaalia rakkautta kaikin mahdollisin keinoin.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!