Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestys ja onnellinen elämä

Kirjoitettu 28.01.13
Esseen kirjoittaja: H Tyrväinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 1. Oppiminen, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Brian Tracyn kirjoittaman Menestys ja onnellinen elämä lukuisien suosituksien johdosta. Kirja kertoo, kuinka voit parantaa elämääsi ja saavuttaa haluamasi asiat. Käsittelen esseessäni tavoitteiden tärkeyttä ja niiden asettamista. Asetin myös itselleni tavoitteet Tracyn oppien mukaan ja käyn ne läpi myöhemmin.

 

Menestys = tavoitteet

 

Jos sinulla ei ole tavoitetta, niin et voi menestyä. Ilman tavoitteita omalle tekemiselle ei löydy suurempaa syytä, joten ajelehtii päivästä toiseen vailla päämäärää. Jos tavoitetta ei ole, niin mukavuusalueelle on liian helppo jäädä turvaan odottamaan onnea.

 

Mukavuusalue on menestyksen suurin vihollinen. Tavoitteet vaativat kovaa sitoutumista ja päättäväisyyttä – oletko valmis maksamaan sen vaatiman hinnan? Itselleni tämä tarkoittaa käytännössä ajankäytön tehostamista. Vähemmän videopelejä ja muuta mukavaa kavereiden kanssa, enemmän opiskelua, lukemista ja tuottavaa toimintaa. Haluan kuitenkin olla onnellinen ja kokea mahdollisimman paljon elämäni aikana, siksi olen valmis kulkemaan kohti tavoitettani.

 

Innomossa ei ole tällä hetkellä selkeää tavoitetta, ja sen kyllä huomaa. Emme menesty nyt kovin hyvin. Ongelma on siinä, että emme ole saaneet luotua aikaiseksi sellaista tavoitetta, joka miellyttäisi kaikkia. Tavoitteiden on oltava sopusoinnussa arvojen kanssa, mutta ainakaan minulla ei ole mitään hajua tiimimme jäsenten henkilökohtaisista arvoista.

 

Haluaisin Innomon tavoitteen olevan samanlainen kuin omani, mutta se ole sopinut kaikille. Nyt meidän on kuitenkin johtoryhmässä puserrettava joku tavoite, joka ajaa meitä eteenpäin. Olemme kuin laiva, joka seilaa valtamerellä tuulen mukana vailla selkeää päämäärää. Tavoite antaa valtavasti lisää energiaa ja kykyjä, syyn painaa pitkää päivää ja ottaa itsestä kaikki irti.

 

Tavoitteeni vuodelle 2013

 

1. Joululomalla pitkä reissu ulkomaille kavereiden kanssa. Moottoripyöräilyä kauniissa maisemissa ja auringon paistetta.

2. Tilillä +23 000 euroa

3. MT:n kunniakas suorittaminen

 

Ennen tavoitteiden asettamista pitää määritellä omat arvot. Arvojen on oltava sopusoinnussa tavoitteiden kanssa, jotta ne voivat toteutua. Minun arvoni ovat:

-hauskuus

-periksiantamattomuus

-voittaminen

-rehellisyys

 

Seuraavaksi Tracyn oppien mukaan mietitään vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

-Mitä tekisit, jos sinulla olisi puoli vuotta elinaikaa?

-Jos voittaisit lotossa 5 miljoonaa, mitä tekisit?

 

Edellä mainittuihin kysymyksiin vastaukseni olisi ensimmäinen tavoitteeni, mutta vain paljon pidempään kestävänä. Reissaaminen ulkomaille ja seikkailut uusissa paikoissa. Siitä syntyi siis hyvin luonnollisesti tavoitteeni vuodelle 2013.

 

Asiaa tavoitteista:

 

-Tavoitteen onnistumisen todennäköisyys tulee olla vähintään 50% ensimmäisellä kerralla, jotta se ei tunnu liian suurelta ja lannista heti alkuunsa.

-On oltava sekä määrällisiä että laadullisia tavoitteita

-Tarvitset niin lyhyen kuin pitkänkin aikavälin tavoitteita

-Kaikki tavoitteet on pilkottava pieniin osiin à motivoi

-Tavoitteiden asettaminen ja eteneminen niitä kohti antaa sinulle tunteen, että olet oman elämäsi herra à jokaisella toimella ja päivällä on tarkoitus

 

Seuraavaksi käyn tavoitteeni läpi 12-vaiheisellä järjestelmällä, joka on kirjan mukaan tehokkain koskaan kehitetty tavoitteiden saavuttamisen prosessi.

1. Sytytä halu – mikä on keskeisin päämääräni?

Haluan tarpeeksi rahaa, jotta voin matkustella ja urheilla kavereiden kanssa. Joululomalla pitkä reissu ulkomaille kavereiden kanssa. Moottoripyöräilyä kauniissa maisemissa ja auringon paistetta. Tilillä + 23 000 euroa.

2. Lujita uskoasi – I can do it!

3. Kirjoita tavoite muistiin. Kirjoittaminen tekee toiveesta tavoitteen. Toive on tavoite vailla ponnisteluja. Kun tavoitteen kirjoittaa paperille, niin sen onnistumisprosessi kasvaa huomattavasti.

4. Laadi luettelo hyödyistä, joita tavoitteen saavuttaminen tuottaa

Sitoutuminen

Aikataulutus

Myynnin oppiminen

Selkeä päämäärä

Unelmien saavuttaminen

5. Analysoi lähtötilanne

Tilillä tällähetkellä noin 7000 euroa – tavoite vuoden loppuun mennessä 23 000. Eli tämän vuoden aikana tienattava reilut 15 000 euroa, tasaisella vauhdilla 1250e/kk.

6. Aseta määräaika

30.12.2013

7. Laadi luettelo kaikista esteistä, jotka ovat tavoitteesi saavuttamisen tiellä

Aika

Myyntitaitoja on parannettava

Kaverit –> tekeminen, joka ei vie kohti tavoitetta

Huono ajankäyttö

8. Mitä lisätietoja tai taitoja tarvitset, jotta saavutat tavoitteesi?

a. Myyntitaidot

b. Ajankäytön taito

9. Laadi luettelo kaikista niistä ihmisistä, joiden apua ja yhteistyötä tarvitset.

10. Laadi suunnitelma

a. Tarvitsen lisää taitoa myyntiin. Onneksi pääsin MT:n koulutusohjelmaan, koska siellä voin kehittää vuoden aikana tätä osa-aluetta. Ilmoittauduin lisäksi Timo Ropen supermyyjä koulutukseen.

b. Luen joka ilta vähintään puoli tuntia, jotta saan lisää tietoa. Ei vaadi minulta paljoa.

c. Lähden kesäksi Laivuriin ja ansaitsen sieltä 10 000 euroa. Loput 5000 teen myynnillä.

d. Markkinaattorin eteen on tehtävä rajusti töitä ja myyntiä lisättävä.

e. Vähennän rahankäyttöä turhiin asioihin, jotta voin saavuttaa tavoitteeni. En altistu kavereiden houkutuksiin. Vietän tipattoman helmikuun.

11. Visualisoi

12. Ole sitkeä – älä luovuta ikinä!

Suunnitelmani ei ole vielä 100 prosenttisesti valmis, mutta asiat muuttuvat koko ajan ja suunnitelmaa tuleekin päivittää sen mukaan. Mitä yksityiskohtaisemmin ja paremmin suunnitelma on tehty, sitä varmemmin myös tavoite toteutuu.

 

Minun on tiedettävä joka päivä mitä olen tekemässä ja miksi. Siispä joka aamu peilin edessä femmat omalle peilikuvalle ja hommiin. Vain teoilla ja asenteella on merkitystä.

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!