Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyvä johtaminen

Kirjoitettu 12.06.13
Esseen kirjoittaja: Lauri Pisilä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Menestyvä johtaminen
Kirjan kirjoittaja: Helena Åhman
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtamisen kirjoja olen viime aikoina paljon lukenut ja tämän kirjan odotin tuovan uusia näkemyksiä vielä lisää perinteisten uusien johtamisen lainalaisuuksien (vision tärkeys, motivaatio johtaminen, litteään organisaatioon pyrkiminen yms.) lisäksi.

Yksinkertaistaminen

”Asiat yksinkertaistuvat, kun kaikki tietävät, mitä heiltä odotetaan, miten mitataan ja miten arvioidaan. Tähän kuuluu myös odotusten selkiyttäminen johtamisen osalta ja tietoisuus missiosta, visiosta, tavoitteista ja strategiasta.”

Kirjan mukaan meillä on taipumus monimutkaistaa asioita hienoilla raporteilla, johtamis- ja yksilö profiileilla ja bisneskielellä kirjoitettuja korulauseita sisältävälillä strategioilla. Yksinkertaistaminen tuo parempia tuloksia. Monesti riittää vain vision kirkastaminen ja sen esille tuominen. On tehtävä myös selkeästi selväksi, mitä kaikilta työntekijöiltä odotetaan, jotta visio saavutetaan. Selkeys, varmistus ja avoimuus. Homma toimii ja ja tulokset paranevat kun kaikki tietävät jatkuvasti mitä tehdään ja miksi ja ovat sitoutuneita visioon.

Optimismin ja pessimismin vaikutus johtamiseen

”Optimismi ja pessimismi ovat suhtautumistapoja, asenteita, joita emme aina itse tiedosta.”

Optimistisena ihmisenä oli hienoa huomata, kuinka kirjassa esitettyjen tutkimuksien tulokset tukivat omia käyttäytymismallejani paremmiksi. Optimistisella asenteella on suuri merkitys muun muassa ihmisen menestymiseen, elämän mielekkäänä kokemiseen ja pettymysten käsittelemiseen. Tutkimuksien mukaan pessimismi taas saattaa johtaa masennukseen, lahjoihin verrattuna vaatimattomiin työsuorituksiin ja terveysongelmiin. Sanotaan, että johtaja voi johtaa vaan ilmapiiriä. Jotta voi johtaa ilmapiiriä positiiviseen suuntaan, on löydyttävä sinnikkyyttä ja myönteistä asennetta, että saa muutkin sytytettyä positiivisiksi. Positiiviset ajatukset luovat positiivisia tuloksia.

Vaikka lähtökohtaisesti olenkin optimisti, huonona päivänä pessimistiset ajatukset saavat joskus vallan. Silloin saatan turhautua, nähdä uhkakuvia ja olla huonosti motivoitunut. Kirjan tutkimuksien tulokset muistaen, minun täytyy seuraavan aallonpohjan kohdatessani tunnistaa se ja pyrkiä nostaa taas ajatteluni taso optimiseksi miettimällä seurauksia mitä pessimisti saattaa ajattelunsa vaikutuksesta itselleen aiheuttaa.

”Asenneongelmainen ihminen on kuin tietokonevirus, joka tuhoaa koko organismin.” – Pekka Karhuvaara (s.113)

Asenne ratkaisee työnteossa

Kirjassa on myös esimerkki nokkelasta kikasta minkä eräs entinen Suomen jääpallomaajoukkueen valmentaja teki pelaajilleen, kun heillä oli mennä usko suorituksen parantamiseen. Hän piti heille pienen tietokilpailun, jossa kysyttiin muun muassa keitä ovatkaan eräät henkilöt? (s117.) Osa henkilöistä oli vammaisurheilijoita, ketkä olivat saavuttaneet aivan ällistyttäviä asioita oikealla asenteella ja käsittämättömällä itsekurilla. Mukana oli myös eräs Pavel Nerhansuy, joka juoksi 300 maratonia peräkkäisinä päivinä. Tällaista kikkaa mekin Joryna voisimme käyttää, kun tiimi tuntuu olevan umpikujassa ja tavoitteisiin ei päästä. Useammin suorituksemme rajat ovat mielessämme, kuin potentiaalissamme. Oikealla asenteella pääsee pitkälle. Pelkkä tietotaito ja älykkyys ei riitä. Jos ei toimi tietotaidon mukaisesti, on sama kuin ei olisi tietotaitoa ollenkaan. Oikea asenne työntekoon + tietotaito/älykkyys on tehokas ja tuottava yhtälö. Kumpaakin tarvitaan, jotta työskentelymme on mielekästä ja tehokasta. Henkisen kasvun kirjojen avulla voimme kehittää asennettamme ja suhtautumistamme haasteisiin, työntekoon ja arkeen.

Top 3:

1. Aina pitäisi valita se yksinkertaisempi vaihtoehto: ’Asiat yksinkertaistuvat, kun kaikki tietävät, mitä heiltä odotetaan, miten mitataan ja miten arvioidaan. Tähän kuuluu myös odotusten selkiyttäminen johtamisen osalta ja tietoisuus missiosta, visiosta, tavoitteista ja strategiasta.”

2. Muistan, että tukimukset ovat todistaneet optimistisen ajattelutavan olevan merkittävästi parempi tapa ajatella.

3. Tietokilpailu – tyyppinen ”kikka” oikeassa paikassa luo tiimiin motivaatiota, positiivista energiaa ja uskoa parempiin suorituksiin.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!