Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Menestyvä yritysverkosto

Kirjoitettu 12.06.13
Esseen kirjoittaja: Lauri Pisilä
Kirjapisteet: 1
Kirja: Menestyvä yritysverkosto
Kirjan kirjoittaja: Seppo Niemelä
Kategoriat: 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Toivoin saavani kirjasta oppeja omaa verkostoitumista ajatellen. Minulle ennestään tuntemattomaan liiketoiminnan osa-alueeseen kaipaisin hieman teoriatietoa. Etenkin siihen, miten voin hyödyntää verkostoani projekteissa ja henkilökohtaisissa tavoitteissa. Tämä kirja oli enemmänki korporaatioille ja suuremmille yrityksille ja heidän kumppanuussuhteille. Verkoistoituminen on kuitenkin pohdinnan arvoinen asia ja tässäpä asiaa siitä.

Verkostoituminen – kirosana

Tullessani akatemialle, verkostoituminen oli vain korulause/kirosana mitä kuuli kokeneimpien tiimiyrittäjien suusta. Partanen korosti, että nykypäivänä verkoston merkitys on korvaamattoman suuri. Nyttemmin on siirrytty sanoista tekoihin ja rohkeutta on tullut etenkin seminaaritilaisuuksien verkostoitumiseen liittyen. Nykyään näen valtavana mahdollisuuten NBF / Musiikki&Median kaltaiset verkostoitumistilaisuudet. Kun tarpeeksi kauan tutustuu ihmisiin ja kertoo omista tekemisistään, ennen pitkää verkosto alkaa kantaa hedelmää. Minulle verkostoituminen on aivan normaalia läpän heittoa ja sillä tavalla luottamus syntyykin helpommalla, kun ei ole kovin pakkomyynti-mentaliteetillä liikenteessä.

Tiimakatemian verkosto

Olen todella iloinen ollessani osa tätä meidän hienoa Tiimiyrittäjien verkostoamme. Vielä 20 vuoden jälkeenkin Tiimiakatemia varmasti yhdistää ihmisiä. Ja todennäköisesti se yhdistää meitä koko loppuelämän. Sitä ei koskaan tiedä mihin positioon tiimiyrittäjäkaverit vielä itsensä saavat ja silloin on tärkeä tietää kuka on hyvä tyyppi ja kuka ei. Yhteistyökumppaneita etsittäessä TA-leiman otsassaan omistavat ovat varmasti vahvoilla. Kaikki tiimiyrittäjät ovat kuitenkin tietyllä tapaa kuin samasta puusta veistetty. Kaikki ovat käyneet läpi kutakuinkin samat sudenkuopat ja kasvukivut.

Toinen asia mitä olen pohtinut ja etenkin mahdollisuutena nähnyt on Tiimiakatemian kansainvälinen verkosto. Siihen olen jo jossain määrin pyrkinytkin ja tutustunut eri ihmisiin. Tulevaisuutta ajatellen, minua saattaisi kiinnostaa valmentaminen ulkomailla. Olisi todella mielenkiintoista päästä esimerkiksi Englantiin tai sitten jonnekin kaukomaille valmentavaan tulevia tiimiyrittäjiä. Siispä keväällä aion ainakin miettiä yhdeksi tavoitteistani tätä, kansainvälisiin ympyröihin ja verkoston piiriin palaamista.

Kuinka voin hyödyntää uusia tuttavuuksia?

Nyt syksyn aikana olen tutustunut uusiin ihmisiin niin NBF:ssä kuin Musiikki&Media-tapahtumassa. On tärkeää, etten jätä kontaktointia tähän vaan, että pitäisin kontaktit lämpimänä ja tekisin jälkihoitoa. Varsinkin Musiikki&Media-tapahtumassa tapaamani levy-yhtiön edustajat pitää ehdottomasti jatkokontaktoida ja haastaa heitä paneutumaan meidän musiikkiin. Ensi vuonna kun menen samaan tapahtumaan, on helppo mennä taas keskustelemaan heidän kanssaan. Kasvotusten saa aina edun verrattuna sähköposti- ja puhelinkontaktointiin. Siispä, jälkihoito on äärimmäisen tärkeää verkoston rakentamisessa.

Top 3:

1. Menestyvä yritysverkosto – kirja ei ollut oikea kirja minulle juuri nyt tähän tarpeeseen.

2. Jälkihoito asiakaskäyntien/verkostoitumistilaisuuksien jälkeen vahvemmaksi!

3. Tiimiakatemian verkosto on mahtava. Sen hyödyntäminen ja kasvattaminen on tärkeää.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!