Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Metsässä tutustuneet

Kirjoitettu 20.11.13
Esseen kirjoittaja: Tapio Auvinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Team work
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jotta joukkue voisi puhaltaa yhteen hiileen, täytyy joukkueen olla kunnossa henkisesti, fyysisesti ja emotionaalisesti. Joukkueen täytyy olla vahva kuten sen jokaisen jäsenenkin. Joukkue henki lähtee rakentumaan yksilötasolta – jokaisen yksilön pää, sydän ja vartalo täytyy olla kunnossa, jotta hän voi antaa täyden panoksen joukkueelleen. Joukkueen yksilöiden tulee virkistää mieltään ja nähdä tekemisessään tarkoitus, jotta he voivat ajatella tiimiään. Näin väittää Juhani Tamminen kirjassaan ”team work”.

Oman tiimini ensimmäisiä yhteisiä kokemuksia oli ”forest and back” vaellus, jossa meidät päästettiin kahden apuvalmentajan kanssa itse piirtämämme kartan turvin metsään. Vaelluksen aikana tavoitteena oli osua muutamille rasteille, joissa tehtiin erilaisia tehtäviä aina lipun piirtämisestä ”vammautuneen” maskotin kantamiseen. Vaelluksen päätteeksi kokosimme leirintäpaikalle puolijoukkueteltan. Kasaamisen jälkeen suunnittelimme musikaalin ja valmistauduimme illan kilpailuihin, joissa kisasimme kahta muuta tiimiä vastaan. Tämä oli ensimmäinen haasteemme tiiminä, jossa jouduimme puhaltamaan yhteen hiileen.

Metsäretken tarkoituksena oli tuoda tiimin yksilöt lähemmäs toisiaan. Toistemme tunteminen henkilökohtaisesti auttaisi meitä jatkossa kommunikoinnissa ja toistemme johtamisessa. Metsässä ja leirintäalueella haasteita kohdatessamme jouduimmekin miettimään tiimin jäsenten henkilökohtaisia vahvuuksia. Vahvuuden näkyivät esimerkiksi silloin, kun Iiro kasasi joen ylittävän sillan, Mari kirjoitti kappaleen sanat ja Atte toimi iloisena maskottina. Jokaisesta tiimiläisestä löytyi joku vahvuus, jota emme olisi löytäneet pitkään aikaan, jos emme olisi kohdanneet haasteita, jotka edellyttivät erilaisten vahvuuksin käyttöä. Tamminenkin väitti kirjassaan, että jokaisella yksilöllä on yhtä tärkeä panos, mutta he vain toimivat eri rooleissa. Jokaisen tiimiläisenkin piti vaelluksen ja kilpailujen aikana ottaa vastuu omasta osallistumisestaan ja antaa oma panoksensa mukaan.

Metsässä kukaan ei jäänyt ilma työtä. Maskottimme kantamiseen osallistuivat kaikki, vaikkakin maskotti osallistui vain istumalla. Silti näytti siltä, että jokainen otti hyvin vastuun itsestään. Itsestään ja omasta tekemisestä vastuun ottaminen on Tammisen mukaan edellytys sille, että voi johtaa muita. Omaa vastuuta enemmän ottaneista huomasinkin jo ”forest and back”:in aikana johtajuuden vivahteita. Esimerkiksi siltaa kasannut Iiro osasi heti pyytää muutaman henkilön apuun.

Tamminen väittää, että auttamalla voittaa aina itse. Metsässä, kun toimimme tiiminä ja autoimme toisiamme, emme pelkästään tuhlanneet voimiamme. Teimme asioita yhdessä, eli jokainen auttoi periaatteessa kaikki muita. Samalla kaikki muut auttoivat jokaista yksilöä. Kenenkään ei tarvinnut tehdä mitään yksin. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen, eivätkä ajatelleet vain mikä oli hänelle yksilönä parasta. Tavoitteena olikin saada koko ryhmä vaelluksesta ja kilpailuista läpi. Ei olisi paljoa auttanut, jos joku olisi vain yksin halunnut olla ensimmäisenä maalissa. Kukaan ei siis ajatellut omaa etuaan, koska siitä ei olisi ollut mitään hyötyä kisassa, jossa kisasimme tiiminä.

Kun emme voittaneet metsäretken kilpailu osuutta, emme syyttäneet ketään yksittäistä henkilöä siitä. Olimme tehneet kaiken tiiminä, joten kohtasimme myös tappion tiiminä. Tammisen mukaan jokaisen tulisi katsoa peiliin ja osoittaa itseään syyttävällä sormella vastoinkäymisen koittaessa.

”Toiminta ilman visiota on ajanhukkaa”, Tamminen toteaa. Kun tiimi ajoittain stressaantui metsässä, huomasin myös, että visiomme unohtui. Emme enää osanneet ajatella järkevästi. Tällöin menimme usein harhaan ja myöhästyimme reilusti aika oletuksesta. Tämän voisi yhtä hyvin myös soveltaa yritysmaailmaan. Ilman selvää päämäärää on vaikea tehdä niitä päätöksiä, jotka johtaisivat mihinkään tavoitteeseen. Tällöin mennään pahasti ohi unelmista. Tämän vuoksi Tamminen painottaakin: ”mitä korkeampi ulkoinen paine on, sitä tärkeämpää on vähentää sisäistä painetta”. Sisäistä painetta pienentämällä ahtaissa tilanteissa on helpompi tarkkailla jälleen isoa kuvaa ja keskittyä olennaiseen, eikä kiistellä yhdestä tietystä aiheesta.

Onnistuminen ei ole kiinni vain osaamisesta. Pelkällä yksilöosaamisella emme olisi pärjänneet metsässäkään. Meidän tuli kommunikoida toistemme kanssa ja esittää ajatuksia. Yksilön osaaminen ei siis auttanut koko tiimiä vaativissa tehtävissä, vaan meidän tuli jakaa osaamistamme kommunikaation avulla. Tammisenkin mukaan onnistuminen on 15% osaamista ja 85% kommunikaatiota.

Tamminen esitti myös 1:2 suhteen, joka tarkoittaa sitä, että meillä on vain yksi suu ja kaksi korvaa. Meidän tulisi siis kuunnella kaksi kertaa yhtä paljon kuin puhumme. Jos emme puhuneet kokoajan metsässä tai miettiessämme miten teemme musikaalin saimme myös muiden mielipiteet kuuluviin.

Jos ne muutamat puhuvat henkilöt eivät kuuntelisi, eivät loput henkilöt pääsisi ikinä ääneen. Tammisen 20% – 80% säännöstä, joka väittää, että 20% pelaajista aiheuttaa 80% asenneongelmista ja 20% pelaajista haluaa myös 80% jääajasta, voisi päätellä, että myös 20% tiimiläisistä on 80% puheajasta äänessä. Muistelen kuitenkin, että työnjako forest and back:in aikana ei sujunut kyseisen Tammisen kaavan mukaan. Jaoimme työt mielestäni reilusti, mutta jakamassa oli vain 20% tiimistämme

Metsäretki kaiken kaikkiaan sisälsi jokaiselle tiimini jäsenelle jotain uutta. Tamminen väittää, että uudet haasteet virkistävät. Joku ei ehkä ollut laulanut viiksilaulua metsässä lähes tuntemattoman porukan kanssa, kun joku toinen ei taas ehkä ikinä ennen ollut nukkunut syksyllä kylmässä ja ahtaassa puolijoukkueteltassa. Saimme siis jokainen jonkin uuden kokemuksen, jonka muistaessamme muistamme samalla olleemme metsässä oman tiimimme kanssa. Tämän tunnesiteen ansiosta tulemme aina muistamaan tiimimme. Kaikkien kokema uusi haaste virkisti koko tiimiä ja jätti lämpimän muiston.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!