Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mikä ihmeen Tiimiakatemia?

Kirjoitettu 05.10.14
Esseen kirjoittaja: Petri Vainio-Pekka
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia - Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemia

Aloitin lukemaan tiimiakatemia kirjaa, koska ihmiset olivat sanoneet heti alussa sitä, että se kannattaa lukea. Kirja kyllä avaa hyvin, minkälainen akatemia aika tulee suunnilleen olemaan. Oli helppoa lukea kirja, koska olemme puhuneet niin paljon tässä alussa siitä, että mitä on treenit yms. Kirja oli todella hyödyllinen ainakin itselle tässä alussa. Se selitti hyvin, mitä jatkossa tapahtuu ja mitä ongelmia saattaa tulla eteen. Kirja myös selitti hyvin, että ongelmista ei kannata masentua.

Ensimmäisenä kirjasta pomppasi silmään ja mikä antoi kolahduksen oli kohta, jossa kerrottiin väriakatemiasta. Väriakatemiasta kerrottiin, että ideana on sekoittaa monta erivuotista tiimiyritystä samaan tilaan. Mielestäni tämä toimii erittäin hyvin. On todella hyvä, että toimistossamme istuu monen ikäistä ja monta erilaista ihmistä. Tämä helpottaa suuresti meitä pinkkuja siinä, että saamme todella helposti kysyttyä apua ja tätä kautta saamme monta eri vastausta. Esimerkiksi, kun viime viikolla teimme tarjousta, saimme helposti kysyttyä, mitä siihen pitää pistää ja minkälainen sen tulee olla. Saimme myös vanhemmilta opiskelijoilta heidän omia pohjia esimerkeiksi itsellemme. Tämä helpotti suuresti ensimmäisen virallisen tarjouksen lähettämistä ja saimmekin asiakkaalta positiivista palautetta. Tykkään myös siitä, että toimistolla on erittäin rento tunnelma. Samoin kuin koko akatemialla, kukaan ei ajattele meistä pinkuista niin, että emme osaa mitään ja ei meitä kannata auttaa. Tai ainakaan kukaan ei sitä näytä.

Toinen oli tämän kaaoksen selitys alussa. Kirjassa kerrottiin hyvin, että se on todella yleistä ja, että siitä ei kannata ottaa stressiä. Muistan itsekin, kun ensimmäistä kertaa tulin akatemialla ja käteen annettiin nimi lappu ja skumppalasi. Tämän jälkeen menimme keskusaukiolle istumaan ja siellä tuli valmentajilta ja VTL: liltä erilaisia puheita. Puheet olivat hyviä ja hauskoja, mutta eihän niistä nyt hirveesti jäänyt mieleen. Kaaos on kyllä jatkunut tähän päivään asti ja kuulemma jatkuu vielä jouluun asti ainakin. Toivottavasti tiimimme hallitsee kaaoksen ja käyttää sen omaksi edukseen. Näin alustavasti on ainakin mennyt todella hyvin.

”Virheitä ei kannata pelätä ja niitä kannattaakin tehdä, niistä oppii parhaiten”, näin meille sanottin ensimmäisestä päivästä alkaen. Tämä kuulosti aluksi hyvinkin oudolta, tämä on siis paikka, jossa kannustetaan virheisiin. Tietenkin tämä sitten selvennettiin meille, että tarkoitus ei ole oikeasti tehdö pelkkiä virheitä, mutta jos tekee on ne hyvä jakaa kaikille ja sitä kautta ottaa oppia niistä. Innolla jään odottamaan ensimmäistä virhetämme tiiminä jonka kautta näemme, miten toimimme sitten pienen paineen alla. Tietenkään en toivo, että tämä virhe olisi liian suuri.     Työllistyminen akatemialta on erittäin hyvä, tämä luo suuren motivaation opiskelua kohtaan. Tiimiakatemian brändistä ollaan meillekkin jo puhuttu melko paljon ja nin myös kirjassakin. Se on tottakai tärkeä, koska oikeasti perustamme yrityksen ja olemme töissä, emme koulussa. MInusta on itsestäni hienoa tuntea ylpeyttä siitä, että olen akatemialainen. Tämä tunne on aivan eri kuin esimerkiksi matkailualaa opiskellessani. Tiimiakatemia on todella motivoiva ja se kannustaa ihmisiä tekemään paljon ja kokeilemaan aivan uusia juttuja. Akatemiasta on hankalaa löytää mitään muuta negatiivistä, kuin ruoka..

Tiimin ihannekoosta on puhuttu jonkinverran. Kirjassa mainittiin 13-17 henkeä. Tämä pitää kyllä todellakin paikkaansa. Meillä nyt kun on tämä uusi kokeilu, että tiimimme jaettiin kahteen osuuskuntaan on mielenkiintoinen. On hauskaa, että on kuitenkin 17 henkeä tukena, mutta voi sitten kuitenkin työskennellä tehokkaammin, kun on vain 8 ihmistä osuuskunnassa. Uskon myös, että entisillä pinkuilla on ollut paljon hankaluuksia treeneissä, koska porukkaa on niin paljon. Näin ollen dialogi on paljon hankalampi säilyttää hyvänä ja ehjänä. Sen huomaa meistäkin helposti, pienellä porukalla treenit ovat aivan erilaiset, kuin isolla. Pienellä voi aikaa käyttää projektien suunnitteluun, kun isolla enemmänkin niitä vain esitellään. Molemmat on toki hyödyllisiä, mutta pienellä porukalla homma pysyy paremmin kasassa.

Kirjassa kerrottiin hauskasti tiimijaosta. Muistan kun itsekkin olin jännittynyt, että kenen kanssa tulen sitten työskentelemään 3,5 vuotta. Meillä oli hauska tämä tiimijako, koska silmämme olivat sidotut, joten emme nähneet ketä viereemme tuli, ennenkuin vasta sitten kun kaikki olivat luokassa. Uskon myös että belbinin testit ovat parantaneet paljon tiimien toimintaa. Tämä johtuu siitä, kun ennen oli ollut sillälailla, että oppilaat saavat itse päättää kenen kanssa perustavat tiimin. Näin siinä kävi niin, että kaikki samantyyppiset ihmiset menivät samaan ja sehän ei ole kovinkaan hyvä juttu. Pidän nykyisestä tavasta ja pidän suuresti meidän tiimistä!

Kirjassa kerrottiin forest & backista hyvin vähän, joten en itsekkään aio siitä paljon puhua. Mutta vielä sen verran on pakko sanoa, että olen todella iloinen että tälläinen keksittiin. Tämä oli todella hyvä tiimiyttävä tapahtuma, mikä varmasti tuli kaikille tarpeen! Uusia pinkkuja varten on toki hyvä, että kirjassa ei avata sen enempää, mitä siellä tulee tapahtumaan. Tällöin pysyy jännitys yllä, eikä kenelläkään mene sitten reissu pilalle.     Ensimmäisistä treeneistä kirjassa kerrottiin hyvin. Tämä oli tismalleen samanlainen tilanne, kuin meillä. Kaikki olivat ympyrässä, mutta kukaan ei oikeastaan sanonut sanaakaan. Dialogi ympyrän tuoma paine ensimmäisinä päivinä on melko kova paikka. Olo oli todella kummallinen kun vtl avasi treenit sanomalla, että ”vedetäänpä check in- kierros” tämän jälkeen kaikkien silmät pyöristyi ja päähän jäi pyörimään ”mit vit?”. Tästä kuitenkin selviydyttiin ja pikkuhiljaa treenit alkavat vaikuttaa jo sellaisilta, kuin niiden pitäisikin. Hyvä me!     Meidän tiimiyrityksemme on vielä niin nuori, että kirja oli todellakin hyvä lukea tähän alkuun. Se helpotti tajuamaan esimerkiksi asiakaskäyntien merkityksen ja tavoitteiden asettamisen. Meillä varsinkin oli ihan hukassa tavoitteet ja asiakasviikkojenkin tavoite oli hieman epärealistinen. Tavoitteet ovat erittäin hyvä olla ja olemmekin sopineet tiimimme kanssa nyt realistiset tavoitteet jouluun asti, jotka varmasti tulee täyteen, ainakin toivottavasti. Usko on meihin ainakin kova!

Viimeisenä, mikä kolahti oli tiiminkasvu. Meidänkin yrityksen kasvu alkaa näkyä jo nyt. Oikeastaan kasvu näkyi heti jo forest & backissä. Täällä tiimimme tiivistyi ja saimme paljon positiivista palautetta tiimihengestämme. Tärkeintä ainakin itselleni on muistaa se, että olemme tiimi, joten ei tarvitse tehdä mitään yksin. Samoin jos tulee patti tilanne, niin tällöin on monta ihmistä apuna. Tämä on todella tärkeää muistaa tiimiakatemiassa ja sen kun muistaa kaikki on hyvin! Tiimillä on tärkeintä myös mitä kirjassakin sanottiin, että täytyy pitää hauskaa! Ilman hauskuutta, kellään ei ole kivaa ja mikään ei onnistu. Meillä onneksi ainakin tähän asti on ollut aina hauskaa, vaikka istuisimme pelkästään toimistolla. Tämä on erittäin hyvä ja tämän me viemme loppuun asti!

Tässä oli nyt pääkolahdukset kirjasta tiimiakatemia!

Petri kiittää ja kuittaa!

Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!