Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mikä meitä nykysukupolvea vaivaa?

Kirjoitettu 28.08.18
Esseen kirjoittaja: Petteri Vuorenmaa
Kirjapisteet: 1
Kirja: Millenials in the Workplace
Kirjan kirjoittaja: Simon Sinek
Kategoriat: 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen seurannut siitä asti Simon Sinekiä ja hänen tuotoksiaan, kun pinkku vuonna meille suositeltiin katosmaan Sinekin Golden Circle – TedTalk. Toinen video, josta olen erityisesti pitänyt Sinekin videoista, on Millenial –video. Millenialit ovat 1984-1995 länsimaissa syntyneet nuoret ihmiset, jotka ovat kasvaneet jatkuvan kasvun ja teknologia kehityksen ympäröimänä, joita on paapottu vanhempien osalta koko lapsuus. Heitä ollaan palkittu pelkästään osallistumisesta erilaisiin kilpailuihin. Vanhemmat ovat myös antaneet lapsillensa kaiken, mitä lapsi on halunnut, koska vanhemmilla on ensimmäistä kertaa ollut varaa siihen globaalin talouskasvun myötä.

Tämän vuoksi aikuiseksi kasvaessa heidän on vaikea tottua työelämän lainalaisuuksiin, jossa kärsivällisyys on tärkeä elementti. Lapsuudessa opittu asioiden heti saaminen on jäänyt milleniaalien ytimeen. Heidän on vaikea tottua työelämän palkitsemisten hitauteen.

Jatkuvan teknologia murroksen aikana uusien laitteiden tuleminen on luonut laitteista merkittävän osan milleniaalien identiteettiä. Teknologian kehittyminen on myös vaikuttanut siihen, kuinka uusia asioita tule oppia nopeasti. Tämän vuoksi milleniaalit ovat jatkuvasti puhelimien ja tietokoneiden äärellä. Pikkuhiljaa, kun ollaan opittu siihen, että ihmissuhteita voidaan luoda internetin välityksellä, ei välttämättä osata enää arvostaa aitoa fyysistä ihmissuhdetta. Sinek sanookin, että SoMe-riippuvuus on verrattavissa alkoholin ja muiden huumeiden riippuvuuteen. Somessa tapahtuneet asiat voivat luoda hetkellisen mielihyvän, samalla tavalla, kun muut riippuvuudet.

Tämän vuoksi meidän ikäpolvesta on kehittynyt porukka, joille ihmisten välinen side, jonka voi luoda kunnolla ainoastaan fyysisellä yhteydellä, on vaikea luoda. Tämän vuoksi olemme sukupolvi, joka haluaa kaiken heti eteensä. Jos tämä ei onnistu, lähdetään kokeilemaan uusia asioita, jotta saa edes hetkellisen mielihyvän tunteen.

Sinek painottaa vahvasti, että tämä ei missään nimessä ole meidän Milleniaalien syy. Tämän vanhemmat sukupolvet tulisi ymmärtää. Emme me tarkoituksella ole ”tyhmiä”, meidät ovat kasvatettu tällaisiksi. Tästä ei myös tule syyttää vanhempia sukupolvia. Asiat ovat tapahtuneet, ja niille ei enää voi mitään. Nyt on tärkeää, että meidät saadaan osaksi aikuismaailmaa, jossa kärsivällisyys on kultaa, asiat tapahtuvat hitaasti ja ihmissuhteiden luottamuksen luominen tapahtuu fyysisessä maailmassa, eikä internetin syövereissä. Voitte luottaa siihen, että pidämme ihmiskunnan lippua korkealla teidän lähdettyä.

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!