Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Mikä tekee Innomosta menestyvän?

Kirjoitettu 13.12.14
Esseen kirjoittaja: Jugi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Mikä tekee yrittäjästä menestyvän
Kirjan kirjoittaja: Eero Lehti, Timo Rope, Manne Pyykkö
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Timo Ropen ja kumppaneiden kirja Mikä tekee yrittäjästä menestyvän pureutuu syvälle yritysmaailman kiemuroihin ja koettaa selvittää lukijalle sen, miten perusyrittäjästä saadaan superyrittäjä. Kirja listaa menestyvän yrityksen perusominaisuuksiksi taloudellisen tuloksen eli kannattavuuden, velattomuuden ja pääoman tuottoasteen sekä riittävän pitkän aikajänteen näiden asioiden toteutumiselle. Lähden kuitenkin kirjoittamaan tätä esseetä miettien asioita siltä kantilta, mikä todistaa Innomon olevan menestynyt yritys Tiimiakatemialla.

 

Innomon aika Tiimiakatemialla alkaa lähestyä loppuaan ja tiimin siirtyy pian akatemian historiaan. Kolme ja puoli vuotta sitten taloon asteli parisenkymmentä jantteria eri puolilta suomea. Kaikki olivat omanlaisia persoonia ja jokainen toi Innomoon oman mausteensa. Toisen vuoden syksynä pääluku oli tiivistynyt loppulliseen lukumääräänsä eli 12:een. Siinä on jo Innomon ensimmäinen menestyksen merkki. Käytännössä ensimmäisen vuoden jälkeen tiimissä on pysynyt jokainen jäsen ja olemme yhdessä työskennelleet saavuttaaksemme tavoitteemme. Se, että kaikki jäsenet pysyvät tiimissä koko toisen, kolmannen ja neljännen vuoden on Tiimiakatemian mittapuulla jo arvostettava suoritus.

 

Ensimmäinen vuosi Innomolla meni uuden huumassa. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä, eikä kukaan karttanut työntekoa. Hommia tehtiin laidasta laitaan, mistä esimerkkinä vaikkapa Liekkirock-festarit ja Satamaravintola Laivurin saaminen tiimille. Toinen vuosi oli sitten kunnon pohjakosketus Innomolta. Kassakriisi valtasi tiimin ja yhtäkkiä oltiinkin niin sanotusti nesteessä. Joku aika siinä meni, mutta tuosta selviytyminen plussalle ja vielä tulosta tekeväksi tiimiksi on toinen merkki siitä, mikä tekee Innomosta menestyvän.

 

Kolmantena vuonna kassakriisi selätettiin ja voitiin siirtyä tekemään tulosta. Yhteiseen hiileen puhaltaminen ja usko omaan ja toisen tekemiseen on menestyvän tiimin merkkejä. Innomolla on aina ollut tietty kuri asioiden suorittamiselle, mutta silti se on antanut jäsenilleen vapauden tehdä mitä he haluavat. Toisena ja kolmantena vuonna yhdessä toteutetut projektit, kuten kevään 2013 rakettipäivät ja Wimman 24h nostattivat yhdessä tekemisen meininkiä.

 

Viimeisen vuoden menestyksen merkkejä ovat esimerkiksi toteutettujen projektien kannattavuuden nousu. Olemme viimeisenä vuonna päässeet samaan liikevaihtoon, kuin aikaisemmin vaikka meillä ei ole ollut enää kesäravintoloita kilkattamassa roposia kassaan. Tämä on toisaalta juuri tarkoittanut sitä, että suuret kulut omaavien ravintoloiden puuttuessa projektit ovat olleet tuottoisampia.

 

Innomo ei ehkä voittanut akatemian sisäisiä palkintoja koskaan raksapäivillä, mutta se mitä olemme saaneet oikeasti näiden kolmen ja puolen vuoden aikana tehtyä täyttää menestyvän yrityksen tunnusmerkit. Vielä viimeiset hommat kaikkien osalta kuntoon niin päästään 17. joulukuuta kippistämään yhteistä taivalta valmistujaisten merkeissä. Sen jälkeen tammikuussa lähdetäänkin hyvin ansaitulle maailmanympärimatkalle!

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!