Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Millainen johtaja minä olen?

Kirjoitettu 14.12.16
Esseen kirjoittaja: Anni Näremaa
Kirjapisteet: 3
Kirja: The Leadership Challenge
Kirjan kirjoittaja: James Kouzes and Barry Posner
Kategoriat: 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.3. Yhteisöllisyyden kehittämisen työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jokaisella on varmasti joskus ollut joku huono johtaja, mutta myöskin hyvä roolimalli, josta on ottanut mallia elämänsä aikana. Minulla tämä roolimalli on aina ollut kummini, joka on minun pienenä ollessa matkannut maailmalla matkaoppaana ja nyt myöhemmin toiminut myyntijohtajana kiinteistöalalla sekä tällä hetkellä hänen ja miehensä yhteisellä kuntosalilla. Ei siis ihme, miksi lähdin lukion jälkeen Thaimaan auringon alle matkaoppaaksi ja miksi haluan menestyä elämässäni.

Tavoitekartta

Tavoitekartta auttaa hahmottamaan omaa polkua. Minun polkuni lähtee keväästä 2016, jolloin alkoi johtamisen kurssi ja aloin miettiä, mihin johtamisen saralla oikein haluan tähdätä. Se on ollut selvää, että tulevaisuudessa haluan johtajaksi, mutta että miten sinne päästään, on ollut mysteeri. Tavoitekarttani on nyt päivitetty ja tie kohti johtajuutta saavutetaan Tiimiakatemian johtamisen koulutusohjelman käymisellä ja erilaisia johtamisprojekteja Tiimiakatemialla harjoitellen. Myös kirjallisuuden lukeminen ja muut aiheeseen liittyvät koulutukset ovat to-do listalla. Seuraava askel on valmistuminen syksyllä 2018. Sen jälkeen olen valmis hyppäämään kokopäiväisesti työelämään. Tavoitteeni on verkostoitua ja luoda asiakassuhteita Tiimiakatemian aikana, jotta voin työllistää itseni Tiimiakatemian loppumetreillä tai sen jälkeen näitä kontakteja hyväksikäyttäen. Työllistymisen jälkeen jatkan vielä kohti tähteä ja jonakin päivänä kova työ palkitaan!

tavoitekarttaaaa

Voimavarat

Tavoitekartassa on neljä kohtaa, jotka liittyvät itseeni ja joita täytyy vahvistaa koko matkan ajan. Näistä ensimmäinen on voimavarat. Minä saan voimaa omasta avopuolisostani, jonka kanssa olen viettänyt yhteistä aikaa jo kahden vuoden ajan. Toinen ovat läheiseni; ystävät, perhe, tiimiyrittäjät. Kolmantena henkireikänä minulla on liikunta. Olen urheillut pienestä pitäen niin kilpahiihdon, jalkapallon, ratsastuksen, lumilautailun, seinäkiipeilyn kuin tanssinkin parissa. Rakastan myös liikkua luonnossa geokätköjä etsien ja lenkkeillen

Osaaminen

Kun pohdin osaamistani, selvä vahvuuteni on monipuolinen kielitaito. Olen aina ollut enemmän kielipää kuin matikkapää ja sen huomaa. Suomenkielen lisäksi puhun sujuvasti englantia ja ruotsia. Osaamista löytyy myös saksan- ja tanskankielestä. Kun kielitaidoista siirrytään ryhmätaitoihin, olen hyvä tiimityöskentelyssä, sillä osaan kuunnella muita sekä kannustaa heitä tekemään asioita. Kolmas osaaminen, joka on kertynyt vuosien kesätyökokemuksien ansiosta, on asiakaslähtöisyys. Olen todella asiakaspalvelutaitoinen, joka johtaa juuret sosiaalisuuteeni. Tämä on taito, jota hyödynnän matkan varrella kohti johtajan asemaa.

Vahvuudet

Vahvuuksia miettiessä tulee mieleeni heti organisointikyky ja asioiden haltuun ottaminen. Se näkyy varsinkin tiimityössä. Olen aina se, joka jakaa tehtävät muilla ja ottaa koppia, jos näyttää siltä, että kukaan muu ei ota. Olen myös viimeistelijä, eli kun jotakin tehdään yhdessä, katson, että asia viedään kunnialla loppuun asti. Olen siis hyvin itseohjautuva ja muuntautumiskykyinen. Tästä syystä tunnistan itseni enemmän management- eli asiajohtajaksi kuin leader- eli ihmisjohtajaksi.

Toinen seikka, joka vaikuttaa edellisiin vahvuuksiin, on projektijohtaminen. Koska olen ihminen, joka ottaa mielellään koppia asioita ja organisoi, otan myös mielelläni vähän enemmän vastuuta ja johdan projektia. Näin ollen saan keksittyä vahvuuksiini ja toki kehittää itseäni sillä leader-puolella eli ihmisjohtamisen puolella.

Sosiaalisuus, joka oli vahva osaamiseni, on myös selvästi minun vahvuuteni. Uskallan ottaa puhelimen käteen ja soittaa tuntemattomalle henkilölle tai kaupungilla flyereita jakaessani uskallan avata suuni ventovieraalle. Sosiaalisuus auttaa siis minua luomaan asiakkuuksia, joka on yksi uusi vahvuus minulle. Olen huomannut tämän ensimmäisen Tiimiakatemia – vuoden aikana, kuinka oikein kerään itselleni asiakaskäyntejä ja tapaamisia. Ne ovat minulle oppimiskäyntejä, joilla kehitän itseäni ja luon niitä tulevaisuudessa tarvittavia verkostoja.

Motivaatio

Motivaationa minulle toimii se, kun teen jotakin ja näen sen konkreettisen edistymisen. Toinen tekijä on asioiden haastavuus. Vaikka voi tuntua, että asian haastavuus tuo lisää kuormittavuutta, on se minulle sitä, että sen tekeminen on paljon motivoivampaa. Ja mitä motivaatioon tulee, kyllähän se palkka toimii siellä pienenä porkkanana. Suurin motivaationi on kuitenkin etenemismahdollisuudet. Se, että saan jalkani jonkun asian oven väliin, tarkoittaa se, että minulla saattaa olla mahdollisuus edetä sillä tiellä vielä pitkälle.

Asiakasjohtaja Anni

Kuten mainitsin, olen ollut pienestä asti luonteeltani se, joka tarttuu koulun ryhmätöissä ekana kynään ja paperiin ja jakaa tehtävät muille. Tykkään ottaa koppia asioista ja johtaa porukkaa. Olen hyvä organisoimaan ja katson, että asiat tulee tehdyksi ajoissa. Minulla on pitkäjänteisyyttä ja tahtoa tehdä asioita.

Olen kuitenkin huono ihmisjohtaja. Tai ainakin se on minun heikompi johtamisen puoli. Olen nyt TA:n aikana opetellut jo siihen, että kun puhun tiimille, en puhu ”Miten te haluatte” vaan ”Miten me haluamme”. Olen myös oppinut ottamaan palautetta vastaan ja muuttamaan omaa toimintaani sen mukaan. Toimistolla ollessani kyselen kyllä miten muilla menee ja päivän päätteeksi kiitän päivästä, mutta koen, että minulla on vielä kehitettävää tällä kentällä. Ja siksi haen nyt keväällä alkavaan Tulevaisuuden johtaja – koulutusohjelmaan, jotta pääsisin kehittämään tätä puolta johtamisessani. Apuna/työskentelykenttänä minulla on tässä samaan aikaan toteutettava oleva Team4Learning – projekti, johon varmasti löytyy uusia tulokulmia koulutusohjelman myötä.

Millainen on hyvä johtaja?

The Leadership Challenge luettelee pitkän listan siitä, millainen on hyvä johtaja. Ensiksi, hyvän johtajan täytyy määritellä itselleen arvot. Arvot, joiden mukaan itse toimii ja joista ei luista muiden painostuksesta, vaikka tulisi kiperiäkin tilanteita vastaan. Kun omat arvot on luotu, on aika luoda yhdessä tiimiläisten kanssa tiimin arvot. Ja kun nämä arvot on luotu, johtaja sekä tiimiläiset toimivat arvojen mukaan – johtaja esimerkillä etunenässä.

Hyvä johtaja johtaa tiimiä esimerkillä, kannustaa tekemiseen, inspiroi ja motivoi kohti tavoitetta. Johtaja haastaa ja vie pois mukavuusalueelta. Mikä tärkeintä, johtaja luottaa tiimiläisiinsä ja heidän tekemiseen. Minulla oli itselläni vaikeata tämän asian kanssa viime talvena, kun teimme talvitapahtuman ja olin siinä projektipäällikkönä. Haasteen tähän loi se, että olimme melko uusi tiimi, joka ei vielä tuntenut, miten kukin tiimiläinen tekee töitä ja on motivoitunut. Haaste oli vaikea niin minulle kuin muille, mutta siitä selvittiin. Nyt olen saman haasteen edessä T4L projektijohtajana, sillä kanssani työskentelyssä on kansainvälinen tiimi, jonka kaikki jäsenet voivat olla minulle entuudestaan tuntemattomia.

Hyvä johtaja on koko ajan askeleen edellä muita ja seuraa ympärilleen, mikä on in. Johtaja tietää, mihin suuntaan tiimi on menossa ja ohjeistaa tiimiä sen mukaan. Jotta tiimihenki on huipussaan, täytyy keskustella ja pitää kommunikaatio hyvänä. Esimerkkinä meidän tiimissä tänä syksynä järjestetyt tavoitekeskustelut, joiden purkaminen tiimin kanssa yhdessä on luonut tiimiytymistä, ja sen avulla on opittu tuntemaan tiimiä paremmin. Tämä taas johtaa parempiin tuloksiin.

On tärkeää muistaa, että johtaja kannustaa kyllä tiimiläisiä työskentelyyn, muttei koskaan ota credittiä muiden työstä itselleen. Kirjassa kehotetaan myös juhlimaan onnistumisia yhdessä – niin että johtajakin on paikalla.

Ja mikä parasta, kun tehdään töitä, täytyy muistaa, että on myös lupa mokata. Sitähän varten Tiimiakatemialla on kultamunaus. Se, että mokaa, oppii paljon enemmän.

Johtaja, anna vapautta, luo työntekijöille hyvä flow, kannusta tiimisi pienistä voitoista pieniin voittoihin. Suuri ei aina ole parempi. Muista antaa palautetta, mutta mikä tärkeämpää, ottaa sitä myös itse vastaan, jotta voit kehittää omaa toimintaasi!

Anni Näremaa
Ideaosuuskunta Wire
anni@osuuskuntawire.fi

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!