Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Minä Zlatan Ibrahimovic´

Kirjoitettu 01.12.13
Esseen kirjoittaja:
Kirjapisteet: 3
Kirja: Minä Zlatan Ibrahimovic´
Kirjan kirjoittaja: David Lagercrantz
Kategoriat: 9.12. Elämänkerrat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zlatanin elämänkerta sai minut pohdiskelemaan pelaajan (yksilö) ja joukkueen (tiimi) välisiä suhteita. Zlatan on suuri persoona, jolla on todella vahva luonne. Persoona & luonne on tuonut hänelle elämänsä aikana lukemattomia haasteita muun muassa joukkueiden, valmentajien ja median kanssa. Kumminkaan ilman luonnettaan, hän tuskin olisi koskaan päässyt niin pitkälle urallaan. Siksipä pysähdyinkin ajattelemaan sitä, millaisia haasteita persoona tuo tiimiympäristöön.

 

Puolueettomuus

 

Minun luonteeni on suurimmaksi osaksi rauhallinen ja puolueeton. En ikinä halua valita mitään puolta selkkauksissa, vaan yleensä pysyttelen välissä diplomaattina, joka haluaa ymmärtää kumpaakin osapuolta tilanteessa. Tämä piirre on noussut useita kertoja esimerkiksi ala-asteella: usein, jos jotain häslinkiä oli tapahtunut, opettaja pyysi minut jäämään juttelemaan tunnin jälkeen ja halusi kysyä mitä mieltä minä olin asiasta ja mitä oikeasti oli tapahtunut. Tässä tilanteessa en missään nimessä halunnut puukottaa ketään selkään, vaan pyrin vastaamaan mahdollisimman tasapuolisesti kaikkia osapuolia kohtaan ja kerroin niin kuin asiat olivat oikeasti menneet.

 

Tätä samaa piirrettä näin harjoittavani esimerkiksi Laivurissa projektipäällikkönä ollessani, halusin kuunnella kaikkia ja ymmärtää jokaisen mielipiteen asiasta, ja päätin tehdä aina ratkaisun ns. yläpuolelta, mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, niin että se palvelee jokaista asianomaista. Nuo ratkaisut eivät palvelleet täydellisesti yksilöä, vaan kokonaisvaltaisesti koko projektia. Pyrin aina tasavertaisuuteen sekä kokonaisuuden parantamiseen päätöksissäni & mielipiteissäni.

 

Suorasukaisuus

 

Tämä diplomaattisuus kumminkaan ei aina näy niin hyvin sanomisissani kuin se voisi näkyä. Minut tunnetaan suorasanaisena ihmisenä, joka puhuu suoraan sydämestään. Minua saatetaan esimerkiksi pyytää jonkun muun tiimin treeneihin käymään tai juttelemaan jonkun ihmisen kanssa, koska osaan kertoa kuinka asiat on ja sen, että nyt jotain muutoksia/päätöksiä tehtävä. Lopulta siis näen, että räväkät vastaukseni palvelevat minua pitkällä tähtäimellä enemmän, kuin se, että rupeisin kaunistelemaan sanomisiani. Totta kai, asiasta riippuen, joudun miettimään paljonkin miten jonkun asian tietyssä tilanteessa sanon, niin ettei se provosoi ketään liikaa. Tietysti pieni provosaatio on joissain paikoissa aivan paikallaan. Myllyä ja tunteiden leiskuntaa on hyvä saada välillä aikaiseksi. Se kertoo ainoastaan siitä, että asia on keskustelijoille, useimmiten tiimille, tärkeä.

 

Tämä suorasukaisuuteni on saanut minut useasti ongelmiin, olen tiettyjen letkautusteni takia usein silmätikkuna. Aivan kuin Zlatankin on. Niihin on helppo tarttua, koska ne ovat jääneet mieleen. Hyvä toisaalta niin, koska haluan, että sanomiseni muistetaan. Se kertoo paljon roolistani tiimissä (vaikuttaja). Pidän siitä, että mielipiteeni halutaan usein kuulla ja se otetaan huomioon. Jos puhuisin esimerkiksi pelkkää jargonia, ei niin kävisi. Pyrinkin siis harjoittamaan edelleen tätä taitoani, totta kai välillä hieman kauniimpiin sanoihin purkitettuna.

 

Persoonien hyödyntäminen Innomossa

 

Jossain joukkueissa Zlatanin persoona osattiin käyttää hyväkseen, ja joka kerta kun näin tehtiin, päätyi joukkue liigavoittoon. Toivoisinkin siis, että kuinka meitä, Innomon vahvoja persoonia, osattaisiin käyttää hyväkseen siinä, että meidän tiimimme päätyy voittamaan. Nuo meidän voittomme, esimerkiksi Golden Stepin saaminen, 24H hyvin vetäminen tai kaikkien lähtö MYMille selviää huomenna. Mitä me haluamme voittaa ja ketkä meidät vie kohti päämääräämme? Odotan innolla, että ketkä tiimi näkee vahvoiksi pelaajikseen ja esikuvikseen. Kuka osaa haukkua koko tiimin paskaksi, niin, ettei se saa pahaa vauriota aikaiseksi ja samaan aikaan harjoitella yksilöiden kanssa, jotta ne kääntävät heikkoutensa vahvuuksikseen?

 

Innomon tuleva liideri

 

Seison itse täysin tekemisen takana, siinä, kuinka joukkue tarvitsee treeniä ja kuinka sitä harjoitetaan. Yhteen purkkiin Innomoa ja sen ohjelmaa ei voi laittaa, koska me koostumme 12 yksilöstä. Miten meitä jokaista yksilöä treenataan niin, että koko joukkue voittaa ja kuka on se henkilö kuka meitä haluaa harjoittaa? En todellakaan tiedä näihin kysymyksiin vastausta, toivon, että se muodostuu huomenna treeneissä.

 

Suoraan puhuminen

 

Keskustelu käy tällä hetkellä kuumana tiimiliiderin paikasta, se, että Jenni haluaa jatkaa, jakaa useimpien mielipiteitä. Veikkaan, että keskustelun kuumuus johtuu ainoastaan siitä, että emme ole jutelleet yhdessä mahdollisista ehdokkaista yhtään etukäteen. On vain sanomisia sieltä täältä, joidenkin kahden ihmisen keskusteluja ja ne ovat kaikuneet muiden korviin. Mitään suoraan puhumista ei ole tapahtunut. Siksipä minusta ei todellakaan voida sanoa, että vanha johtoryhmä on etsinyt aktiivisesti itselleen seuraajia. Jos on, niin minulta ainakaan ei ole kukaan tullut kysymään mitään, paitsi viime viikolla. Ja silloinkin samassa lauseessa ilmoitettiin, että on myös itse halukas jatkamaan tiimiliiderin paikalla. Niin tai näin, toivon huomisten treenien & joryvalinnan sisältävän suoraa puhetta ja päätöksiä. Aikaa ei ole paljon ja meidän täytyy todella opetella clousaamaan nopeammin. Jotta clousaaminen onnistuu, on sen elinehto puhua suoraan ja ytimekkäästi.

 

Välit umpeen

 

Viimeisenä vuotena minusta Innomon tärkein tehtävä on saada epätasapainoisuus kuntoon. Tällä tarkoitan sitä, että kun tulimme Tiimiakatemialle, olimme täysin eri lähtötasoilla yksilöinä. Silloin esimerkiksi työkokemusta hankkineet ja yksin pitkään eläneet ihmiset olivat täysin eri vauhdissa, kuin jotkut ketkä tulivat suoraan esimerkiksi kotoa ja koulun penkiltä. Ensimmäisen ja toisen vuoden aikana nämä ”heikommat” yksilöt ovat kasvaneet ja kehittyneet älyttömästi. He ovat kuroneet mittaa meihin ”kokeneempiin” ihmisiin ja ovatkin menneet monen ohitse, kuten esimerkiksi minun. Me kokeneemmat ihmiset taas annoimme paljon heikoimmille aikaa, ja hidastimme omaa tahtiamme, jotta keskustelun ja tekemisen taso ei olisi ollut saavuttamattomissa. Huomaamattani, kumminkin esimerkiksi minä, olen jäänyt siihen hidastelemiseen. Tuntuu, että välimatka on kiritty ja moni on pyyheltänyt/on pyyheltämässä ohitseni. Tiedän, etten ole tilanteessani yksin, ja nyt näekin tärkeäksi sen, että kuinka meidät kokeneemmatkin saadaan nyt vauhdilla liikkeelle ja tekemisen taso sille, mitä se oli ennen Tiimiakatemialle tuloa. Meissä on mieletön potentiaali, olemme todella vahvoja persoonia sekä kovia tekemään töitä ja selviytymään paskamyrskyistä. Miten nuo ominaisuudet saadaan huippuunsa mentäessä kohti MYMiä? Tämä, viimeinen kysymykseni on se, mihin aion hakea ratkaisun keinolla millä hyvänsä omana viimeisenä ”kouluvuotenani”. Haluan nimittäin olla täydessä tikissä valmistuttuani. Mielestäni myös tämä samainen kysymys avaa lukon Innomon ja sen tekemisen tason/tavoitteiden/haasteiden väliltä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!