Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Minä Zlatan Ibrahimovic

Kirjoitettu 10.12.14
Esseen kirjoittaja: Eetu Lindfors
Kirjapisteet: 3
Kirja: Minä Zlatan Ibrahimovic
Kirjan kirjoittaja: David Lagercrantz
Kategoriat: 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen, 8.5. Henkisen kasvun klassikot, 9.12. Elämänkerrat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen harvoin lukenut mitään kirjaa kahteen otteeseen. Ja vielä harvemmin kannesta kanteen, saaden kummallakin kerralla yhtä suurta nautintoa, kuin mitä Zlatanin elämäkerta tarjoaa. Kirja on todella viihdyttävää luettavaa ja voin lämmöllä suositella sitä myös kaikille niille, jotka eivät jalkapallosta tuon taivaallista välittäisivätkään. Kirja on todella mukaansatempaava ja kertoo paljon unelmista, pelaamisesta eri joukkueissa ympäri maailmaa, sekä erilaisista johtamistyyleistä.

 

Unelmat

 

Kuuntele ja älä kuuntele, on Zlatanin filosofia ollut jo hyvin nuoresta lähtien. Tämä asia on tuonut myös hänet lopulta koko maailman tietoisuuteen ja yhdeksi maailman parhaista jalkapalloilijoista. Zlatan on aina pitänyt omaa linjaansa siinä, mitä hän ikinä tekeekään. Periksiantamattomuus ja usko omaa tekemistä, eli jalkapalloa kohtaan ovat olleet ne avaimet, jotka ovat kantaneet myös lopulta hedelmää. Zlatan ei ole ikinä mahtunut siihen perusmuottiin, jonka mukaan jokainen tekee, niin kuin käsketään, vaan hän on pitänyt oman tyylinsä. Kikkaillut, harhautellut ja ollut ennen kaikkea ylpeä siitä, mitä on saavuttanut.

 

Aivan kuten jääräpäinen ja rohkea Zlatan uskoi omaan tekemiseensä, uskoo myös Tiimiakatemia siihen. Jo 23-vuotta sitten alkanut taival jatkuu yhä edelleen. Moni on yrittänyt vääntää vastaan ja laittaa kapuloita rattaisiin, mutta usko, jääräpäisyys, rohkeus ja ennen kaikkea halu tehdä asiat omalla tavalla, Tiimiakatemian tavalla on tuonut aina voiton “keppihyypiöiksikin” nimetyiltä vastarinnan murmuttajilta. Tämä kaikki lähtee yhteisestä visiosta ja päämäärästä, jotka katsotaan ja päivitetään Tiimiakatemialla kerran vuodessa. Kaikki puskevat ja uskovat omaan tekemiseensä, arvostamme erilaisuutta ja poikkeavia persoonia.

 

Johtaminen

 

Zlatan on pelannut pitkän uransa aikana ympäri Eurooppaa lukuisissa eri seuroissa. Zlatanin motivaatio ja henkilökohtainen visionsa on ollut aina voittaa. Hänen omat tavoitteensa ovat aina korkealla ja hän siirtyy aina sinne, missä on mahdollista saavuttaa voittoja ja mestaruuksia. Kakkos, tai kolmossijat eivät ole minkään arvoisia. Tästä syystä hän on myös erityisen arvostettu henkilö oman joukkueensa sisällä. Johtajana Zlatan vaatii muilta sen, mitä hän vaatii myös itseltään. Peleissä annetaan kaikkensa ei enempää, eikä vähemää. Asiat kerrotaan suoraan niinkuin ne ovat. Periksi ei anneta tuumaakaan. Voitonnälkä on niin uskomaton, että se välittyy esimerkillä myös kanssapelaajiin.

 

Zlatan osaa myös luoda tiimille yhteisen tekemisen kulttuurin. Zlatan siirtyi Interiin vuonna 2006 ja ensimmäinen asia, jonka hän huomasi olivat joukkueen sisäiset kuppikunnat. Joukkue ei ollut yhtenäinen ja siltä puuttui täysin yhteinen tekeminen. Zlatan halusi tähän muutoksen ja suoralla puheella ja esimerkillä sai purettua joukkueen sisäiset kuppikunnat. Suunta ja tekemisen kulttuuri muuttuivat heti täysin, voittoja alkoi sadella ja lopulta Inter voittikin Italian mestaruuden kahtena vuotena peräkkäin. Tästä syystä Zlatania arvostetaan myös todella paljon ja ei ole aivan sattumaa, että mestaruudet tuntuvat seuraavan häntä sinne, minne hän ikinä meneekään.

 

Tiimiakatemialla johtamiskulttuuri ei ole aivan samanlaista, kuin miten Zlatan on tottunut muita johtamaan. En myöskään usko, että Zlatanin tyylinen persoona pärjäisi välttämättä Tiimiakatemian ympäristössä, vaan hänet ammuttaisiin alas suhteellisen nopeasti. Riippuu toki tiimistä ja sen jäsenistä, mutta Osk. Milliossa näin ainakin olisi luultavasti tullut tapahtumaan. Esimerkillä johtaminen on kuitenkin täällä ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Omasta mielestäni tiimin omiin sisäisiin vetureihin panostaminen vie parhaalla tavalla tiimiä eteenpäin. Veturit toimivat esimerkillä ja saavat myös tiimin “heikompia” jäseniä puskemaan eteenpäin yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Veturit voivat vaihtua milloin tahansa, missä tilanteessa tahansa. Tärkeintä on, että tälläisiä henkilöitä, jotka vielä tietoisesti haluavat näin toimia, tulisi löytyä tiimistä useampia. Myös suoran puhumisen kulttuuri on tärkeässä asemassa, jotta tiimi saadaan toimimaan mahdollisimman nopeasti, meillä siihen meni lähes kaksi vuotta ja nyt vasta aletaan olemaan sillä tasolla, mitä vaaditaan huipputiimiksi pääsemiseen.

 

Suurimpia oppeja Zlatanin tarinasta hyvästä valmentajasta tai johtajasta ovat siis motivointi ja riittävä kuri, tiimiläisiä tulee kohdella samanarvoisesti ja heitä täytyy kuunnella ja olla kiinnostunut oikeasti mitä heille kuuluu. Sama tilanne on työpaikoilla. Moni vaihtaa työpaikkaa juuri sen takia että esimies ei ole kannustava eikä hän ole kiinnostunut työntekijöiden kehittämisestä.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!