Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Minä Zlatan Ibrahimovic

Kirjoitettu 02.12.13
Esseen kirjoittaja: H Tyrväinen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Minä Zlatan Ibrahimovic
Kirjan kirjoittaja: David Lagercrantz
Kategoriat: 9.12. Elämänkerrat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

En ole Akatemian aikana törmännyt yhtä mukaansatempaavaan kirjaan kuin Zlatanin elämänkerta. Luin kirjan ennätyksellisesti suoraan kahdella istumalla. Ei vaan millään malttanut lopettaa ja oli pakko ahmia lisää ja lisää. Urheilu on todella lähellä sydäntäni, joten kirjakin kiinnosti. En vaan tiedä mistä samanlaisen innostuksen saisi kaivettua silloin, kun kädessä on jokin vähemmän kiinnostava kirja.

 

Usko omaan tekemiseen ja halu kehittyä

 

Zlatan ei ole todellakaan syntynyt kultalusikka suussa, eikä hän nuorempana edes ollut kaikkein lupaavin pelaaja. Hänellä oli kuitenkin palava halu kehittyä ja kova usko omaan tekemiseen. Vaikka muutkin treenasivat kovaa, niin hän vei homman vielä pidemmälle. Kikkoja harjoiteltiin niin kauan, kunnes ne toimivat pelitilanteessa. Pikkuhiljaa kova harjoittelu alkoi kantamaan hedelmää. Zlatan alkoi edetä urallaan ja tähän päivään mennessä hän onkin tarjonnut lukuisia unelmamaaleja penkkiurheilijan iloksi.

 

Voimme ottaa hänen asenteestaan oppia Akatemialle. Arki ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta kyllä se palkinto odottaa lopussa. Vastoinkäymisiä tulee aina, mutta on vain mentävä eteenpäin. Tärkeintä on kuitenkin löytää se oma juttu, mitä haluaa kehittää. Zlatanin juttu oli jalkapallo. Nyt kolmantena vuonna meidän on Innomossa alettava keskittymään entistä enemmän yksilöihin ja ja jokaisen omiin unelmiin. Kun sen löytää, niin jaksaa harjoitella varmasti paljon paremmin. Itsellänikin on tulevaisuus vielä todella auki, ja sen kyllä huomaa tekemisessä. Kun ei ole vielä saanut konkretisoitua omaa unelmaansa, niin on hyvin vaikea tietää kulkeeko oikeaa polkua. Olen aina tykännyt urheilusta, joten toivottavasti löydän bisneksen sen parista.

 

Voitontahto

 

Zlatan on todella kilpailuhenkinen, pelit ja harjoitukset vedetään aina täysillä. Vain näin syntyy todellisia mestareita. Menestyksestä huolimatta Zlatan on edelleen nälkäinen. Tärkeintä on ettei jumitu paikalleen ja ole tyytyväinen vallitsevaan olotilaan. Huomasin kirjaa lukiessa, että motorolalla ja Zlatanilla on paljon yhteistä. Pelien jälkeen Zlatan katsoi suorituksiaan videolta ja analysoi, mitä olisi voinut tehdä vieläkin paremmin. Samoja asioita teemme Tiimiakatemian arjessa.

Mikä on minun ja muiden Innomon jäsenten taso? Mistä tiedämme milloin olemme antaneet kaikkemme? Mielestäni meillä ei ole tavoitteet tarpeeksi selviä niin yksilö kuin tiimitasolla. Zlatan pystyy jokaisen pelin jälkeen sanomaan onko onnistunut vai ei. Itse en pysty tekemään niin aina Akatemialta lähtiessäni, ja uskon saman tilanteen olevan muillakin Innomon jäsenillä.

 

Jokaisessa joukkueessa on johtaja

 

Zlatan on johdattanut jokaisen huippujoukkueensa mestaruuteen. Hän on todellinen johtaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Zlatan on aina uskaltanut olla oma itsensä ja esimerkillään näytänyt tietä muille. Hänen saavutuksensa ovat kunnioitettavaa luokkaa, joten hän pystyy vaatimaan muilta. Hän on aina pyrkinyt omien sanojensa mukaan laittamaan joukkueen edun oman edun edelle. Tästä esimerkkinä kuppikuntien hajottaminen uudessa joukkueessa.

 

Onneksi Innomossa ei tällähetkellä ole pahemmin kuppikuntia, joten olemme siinä mielessä hyvässä vauhdissa joukkueena kehittymisessä. Huomenna on kuitenkin edessä tiukka päivä. Valitsemme viimeisen vuoden Joryn. Kenellä meillä on tarpeeksi tekoja, jotta voi ansaita samanlaisen kunnioituksen kuin Zlatan? Zlatanilla on aina ollut kovat puheet, mutta myös teot.

 

Toivottavasti onnistumme huomenna saamaan Innomoon tulisieluisen johtajan, joka pystyy vaatimaan ja kannustamaan. Mymmi lähestyy, joten seuraava Jory astuu isoihin saappaisiin. Yksi toive minulla on seuraavien Jorylaisten ominaisuuksista: toivottavasti he eivät ole samanlaisia kuin Pep Guardiola. Hän oli munaton mies, joka ei osannut käsitellä vahvoja persoonia vaan jäädytti heidät joukkueen ulkopuolelle. Innomon sekalainen seurakunta tarvitsee vahvan johtajan, joka ymmärtää meidän omalaatuisia jäseniä. Erilaisuus on meidän vahvuutemme!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!