Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Minna <3 Tiimiakatemia

Kirjoitettu 20.05.18
Esseen kirjoittaja: Minna Saukkonen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Ystäväni Tiimiakatemia
Kirjan kirjoittaja: Iiris Nokka, Sara Savolin, Oona Tynkkynen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vau. Ei ole pitkään aikaan tullut luettua kirjaa, joka olisi herättänyt näin paljon tunteita. Oli ihana lukea alumnien ja tiimiyrittäjien muistoja niin vuosien takaa kuin ihan lähimenneisyydestäkin. Niin se vain on, että Tiimiakatemia on jotain niin rakasta, ja jotain niin kamalaa – paikka, joka tarjoaa sulle lämpimän yhteisön tuen sekä haastaa äärirajoille, niin kauas epämukavuusalueelle että tekisi mieli itkeä. Koska musta on mielettömän mielenkiintoista lukea muiden yhteisön jäsenten kokemuksia akatemiasta, haastan jokaisen lukemaan Ystäväni Tiimiakatemia -kirjan ja täyttämään oman ystävänkirja -sivunsa!

 

MINÄ OLEN:

Minna Saukkonen, Osuuskunta Dimangia Innovations

TUTUSTUIMME TIIMIAKATEMIAN KANSSA:

Tutustuin ystävääni Tiimiakatemiaan syksyllä 2015, kun aloitin liiketalouden opinnot JAMKin Rajakadulla. Istuttiin orientaatioviikon ekana päivänä ”nuotioluokassa”, ja ”opettaja” ilmoittaa että tervetuloa Tiimiakatemian yrittäjyyden linjalle. MITÄ. Hyvä jos olin ikinä kuullutkaan Tiimiakatemiasta, enkä minä halua yrittäjäksi – maatila- ja matkailuyrittäjinä toimineet vanhempani olivat aina pitäneet huolen siitä, että ymmärrän kuinka rankkaa ja epäkannattavaa yrittäminen on. Paniikki alkoi hiipiä, mutta kun päivän mittaan kuulin enemmän Tiimiakatemiasta ja käytiin tutustumassa Innova-rakennuksen toimistotiloihin, mielenkiinto kasvoi. Muistan hirveän kuhinan toimistolla, kun mentiin uusina pinkkuina ekaa kertaa kierrokselle sekä sen älyttömän lämpimän ja avoimen vastaanoton joka saatiin – kaikki olivat kiinnostuneita meistä ja siitä miksi olimme Tiimiakatemialle päätyneet. Ja sitten vielä lähdetään yhdessä oman tiimin maailmanympärysmatkalle! Harkitsin päätöstä siirtyä akatemialle kuukauden, mutta kiinnostus ja kehittymisen ja kokeilun halu vei lopulta voiton epävarmuutta pelkäävästä tytöstä.

YSTÄVÄNI TIIMIAKATEMIA

ON SISIMMILTÄÄN OIKEASTI:

Lämmin ja yrittäjämäisen asenteen omaava, avoin ja utelias tiimipelaaja joka janoaa uuden oppimista.

VÄITTÄÄ AINA OLEVANSA:

Kansainvälinen edelläkävijä

ON HUUMORINTAJULTAAN:

Hulvaton, tiimiyrittäjien summa. Rakastaa kujeilua sekä sisäpiiri läppää, sekä sitä että saa viihdyttää muita jutuillaan.

RAKASTAA KAIKKEIN ENITEN:

Itsensä ja muiden haastamista ja sitä yhteisöä. Kaikkia jotka antavat sille mahdollisuuden.

MIES-/NAISMAKU:

Rohkea, itsenäinen, visionäärinen tiimipelaaja joka uskaltaa olla oma itsensä.

AKILLEEN KANTAPÄÄ:

Ajoittainen sisäänpäin kääntyneisyys sekä usko omaan ylivertaisuuteen.

AUTTAA:

Jokaista uskaltamaan mennä epämukavuusalueelle ja ottamaan niin kutsutun ”Leap of Faith”n, oli sitten kyseessä liiketoiminta tai oma tiimi. Kasvamaan ihmisenä ja oppimaan itsestä, kehittämään toimintamalleja jolla pystyy purkamaan uusia, epäselviä ja jopa pelottavia kokonaisuuksia. Auttaa meitä näkemään itsemme ja taitomme arvokkaina sekä arvostamaan tiimiläisten erilaisuutta.

ÄRSYTTÄÄ JOSKUS:

Haastamisellaan ja vaativuudellaan. Jatkuva epämukavuusalueella oleminen on kuluttavaa, vaikka suurimmat opit saadaan juuri sieltä. On ärsyttänyt usein rakenteiden puuttumisella, mutta toisaalta juuri siksi myös opettanut organisoimaan omaa työtä, sietämään epävarmuutta sekä luottamaan prosessiin.

Mulla ja Tiimiakatemialla on ollut monimutkainen suhde, ja olenkin kerta toisensa jälkeen miettinyt että miten aina kuitenkin lopulta päätän jäädä – meidän viha-rakkaussuhteemme on aika ajoin tuntunut todella kuluttavalta. Oma halu oppia, tehdä yhdessä ja kuulua yhteisöön, haastaa itseä ja kehittyä ovat puskeneet eteenpäin. Yhteisön ja oman tiimin tuki on aina olleet mulle mielettömän tärkeitä.

MUISTORIKKAIN YHTEINEN KOKEMUS:

Niitä on niiin monta! Kaikki rakettipäivät sekä Budapestin ja Aasian reissu oman tiimin kanssa. Projekteista pinkkukesän jäätelönmyynti projekti johon lähdettiin suurella innolla koska mikä voisi olla siistimpää kuin oman artesaanijäätelökioskin pyörittäminen sekä jäätelöpyörä jolla poljettiin tapahtumiin myymään jätskiä. Todellisuudessa seistiin 2/3 kesästä hytisten tyhjyyttä huutavassa satamassa sadekelissä.

MIKÄ TEKEE TIIMIAKATEMIASTA ERITYISEN:

Yhteisön tuki ja se kuinka kaiken kaaoksen ja hulabaloon keskellä alkaakin näin kolmantena vuotena nähdä jonkunlaisen järjestyksen. Asiat alkavat loksahdella paikoilleen, haahuilulta tuntuneet vuodet alkavatkin jäsentyä opeiksi joita on kerännyt huomaamattaan niin tiimityöstä kuin projektityöskentelystä. Me tehdään ja opitaan Tiimiakatemialla oikeita asioita, se mitä tiimiyrittäjien täytyy oppia tulee suoraan markkinoilta ja asiakkailta.

MISSÄ NÄEN TIIMIAKATEMIAN 10 VUODEN PÄÄSTÄ:

Haluaisin nähdä jo lähitulevaisuudessa kansainvälisen, englanninkielisen tiimin. 10 vuoden päästä Tiimiakatemia on kasvanut räjähdysmäisesti maailmalla, yhteisöllinen oppiminen on saanut kansainvälistä julkista tunnustusta. Vaikka kaikki Tiimiakatemiat ovat erilaisia, on kaikilla sama sydän, joka yhdistää entistä vahvempaa ja aktiivisempaa kansainvälistä verkostoa. Jyväskylän Tiimiakatemia on uskaltanut ottaa vaikutteita ja oppia myöskin muilta Tiimiakatemioilta.

MITÄ TOIVOISIN TIIMIAKATEMIALTA:

Että ollaan yhteyksissä myöskin tulevaisuudessa. Koska itsestäkin tulee pian alumni, toivoo että verkosto pysyy aktiivisena myös alumneille päin.

JOS TIIMIAKATEMIA OLISI ELÄIN, MIKÄ ELÄIN SE OLISI:

Marsu tuli ekana mieleen… pieni ja ketterä otus joka kiintyy jokaiseen, joka osoittaa sille kiintymystään.

 

 

Minna Saukkonen

+358 505 540 003

minna@dimangia.com

Tagit: , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!