Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Minustako yrittäjä?

Kirjoitettu 09.12.15
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 3
Kirja: Minustako Yrittäjä?
Kirjan kirjoittaja: Manne Pyykkö
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

Oma käsitykseni yrittäjyydestä on muodostunut jo pienestä pitäen perheyrityksen arjessa mukana ollessa. Ei yrittäjyys mielestäni mitenkään niin erikoista tai monimutkaista ole. Se on vain yksi tapa tehdä töitä ja olla osana yhteiskuntaa. Itselle yrittäjyys on luonnollinen tapa tehdä sitä mitä itse haluaa ja milloin haluaa.

 

Moni ajattelee yrittäjyyden olevan hullua, kun joutuu vastaamaan kaikesta itse ja onnistuminen tai palkka ei aina ole taattu. Mielestäni se on vain hyvä motivaattori alkaa tekemään asioita paremmin kuin ennen. Parasta on se, kun aamulla herätessään tietää, että tekemistä kyllä riittää ja se on vain itsestä kiinni, kuinka paljon päivän aikana saa aikaiseksi.

 

Tiimiakatemialla olen oppinut sen, että ei tarvitse olla valmista ja kauan suunniteltua liikeideaa, jota sitten lähtee toteuttamaan kaavamaisesti. Tärkeintä on tehdä paljon ja kokeilla erilaisia juttuja, kyllä niistä joku lähtee vetämään kun vain tekee asioita niin hyvin kuin pystyy ja pyrkii olemaan hyvä tyyppi. Kirjassa ”Minustako yrittäjä?” määritellään yrityksen toiminta seuraavasti:

(hyvä) tyyppi + (onnekas / suotuisa) tilanne = (hyvä) tulos

 

Olen oppinut myös sen, että toiminnan käynnistäminen hoituu paljon nopeammin, kun sen tekee porukalla sitoutuneiden ihmisten kanssa. Niin kävi meilläkin huonekaluliikkeen rakentamisessa, kun kaikilla on ollut alusta alkaen samanlainen into tehdä uusia juttuja ja ei olla koskaan pelätty tehdä pitkää päivää. Työtunteja ei ole laskettu ensimmäisen päivän jälkeen.

 

Olen aina tykännyt yksinkertaistaa asioita, niin tykkään yrittäjyydenkin kohdalla. En lähtenyt ensin punnitsemaan omia ominaisuuksiani, saati sitten muiden ominaisuuksia ennen kuin voi lähteä tekemään. Mielestäni on ihan hyvä tapa tehdä ensin, kokeilla ja todeta sen jälkeen millaista hommaa on mukava tehdä ja mistä asiakkaat ovat valmiita maksamaan. Siitä on hyvä lähteä kehittämään liiketoimintaa asiakkaiden tarpeisiin.

 

Asiakkaita ja ihmisten tarpeitakin löytää, kun pitää silmät ja korvat auki ja juttelee ihmisten kanssa. Kerran kun pääsee vauhtiin, niin uusia liikeideoita syntyy kuukausittain. En ole lähtenyt tekemään pitkiä tutkimuksia tai selvityksiä siitä, minkälaisia huonekaluja ihmiset haluavat ostaa ja mihin hintaan, ehkä olisi pitänyt, ehkä ei. Lopputulemana kuitenkin kehitimme oman jutun, joka erottuu muista palvelulla, hinnoilla ja valikoimalla.

 

Yksi asia, mikä itselläni on jäänyt soimaan päähän yritystoimintaan liittyen tänä syksynä on myynnin tärkeys. Kun Tiimiakatemialla kävi eräs yrittäjä puhumassa, hän heitti ilmoille ”onko myynti tärkeintä yrityksessä?” Itse olen kyllä tullut siihen tulokseen, että onhan se. Totta kai vaatii markkinointia, että saadaan asiakkaita joille myydä. Mutta loppupelissä asiakkaillakaan ei ole mitään merkitystä, jos heille ei saa myytyä tarjoamiaan palveluita tai tuotteita.

 

Tämä lausahdus on tullut syksyn aikana itselle mieleen useissa eri tilanteissa. Välillä sitä alkaa keskittyä epäolennaisiin asioihin ja aikaa tulee käytettyä liian paljon sellaiseen, mikä ei tuota mitään arvoa omalle yritykselle eikä asiakkaalle. Esimerkiksi kun myymälässä on kesken tavaroiden lastaus tai uudelleen järjestely, voi tuntua raskaalta lähteä kesken kaiken tekemään myyntityötä sata lasissa, tuntuu vain helpommalta sanoa asiakkaalle, että kysy jos tulee jotain mieleen. Todellisuudessa kauppa kuitenkin syntyy hyvin paljon todennäköisemmin, kun viitsi lopettaa sen keskeneräisen homman ja keskittyä asiakkaan palvelemiseen ja myymiseen. Olenkin hokenut tätä itselle pään sisällä aina kun on tuntunut raskaalta tehdä asioita myynnin eteen, kun tietää että moni muukin asia on tekemättä. Olen päättänyt myydä ensin ja tehdä sen jälkeen ne muut asiat. Yrittäminen on kuitenkin jossain määrin helpompaa, kun on illalla enemmän rahaa kuin aamulla töihin lähtiessä.

 

Menestyminen vaatii siis pohjimmiltaan kovaa työntekoa, pitäen asiakkaat ja myynnin keskiössä. Uskoisin, että perusasiat kunnolla hoitamalla yritys pysyy hengissä, mutta menestyäkseen täytyy panostaa jo vähän enemmän ja ottaa itsestään irti muutakin kuin mukavuusalueella olemista. Täytyy pystyä haastamaan itseään ja ei aina mennä sieltä mistä aita on matalin.

 

Yrittäjyydessä hyvä puoli on se, että joka päivä on mahdollisuus tehdä jotain uutta ja mielenkiintoista, samalla oppien. Jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen ovat sellaisia asioita, mitä tuntuu tapahtuvan jopa itsestään, mutta itsellä on vielä paljon kehitettävää sen seurannassa ja tavoitteellisuudessa. Olen vain mennyt sillä, että tekemällä oppii milloin mitäkin. Tätä olen koittanut lähteä muuttamaan pikkuhiljaa siihen suuntaan, että opin mitä haluan oppia.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!